Keskustelut Metsänhoito Luonnonvarakeskus

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Luonnonvarakeskus

  Katselin noita luonnonvarakeskuksen julkaisuja. (https://www.luke.fi/fi/uutiset/suomen-metsissa-on-puuta-25-miljardia-kuutiometria-neljannes-siita-loytyy-soilta)

  Jokin selitys tällekkin löytyy mutta itse en ymmärrä kyllä. Siinä sanotaan että puuston kasvu vuodessa metsä- ja kitumaalla on 103 miljoonaa kuutiometriä per vuosi ja  4,5 kuutiota per hehtaari.

  Selvää  tähän asti.  Suomen metsätalousmaa 26,3 miljoonaa ha

  Puuston kasvu metsä ja kitumaalla on yhteensä vuodessa siis 103 miljoonaa kuutiota

  Sitten kun laskee kasvun , 4,5 kuutiota kertaa 26,3 (metsätalousmaan pinta-ala) tulos on 118,35 miljoonaa kuutiometriä. Ja taulukossa lukee että  Puuston kasvu vuodessa metsä- ja kitumaalla 103 miljoonaa kuutiometriä. Minkä takia nämä julkaisut on tehty todella vaikeasti ymmärrettäväksi?

 • Visakallo Visakallo

  Kuusien latvakasvu oli kieltämättä viime kesänä aivan omaa luokkaansa. Jopa leikatut joulukuusetkin meinasivat karata liian kovaan kasvuun. Leikkaamattomia luonnonkuusia saimme kyllä tarvittavan määrän kasaan, mutta aika paljon enemmän ne kävelyttivät kuin normaalisti.

  isaskar keturi

  Kitumaat on kuin RKP – vaa’ankieliasemassa. Kitumaa rajaukset on vaihtuneet vuosien saatossa, eikä vain AJ:n mainitseman ojituksen tai muiden metsäparannustöiden vuoksi. Metsähallituksella on merkittävä osa kitumaista ja niiden rajauksia on muutettu mm. kasvumallien tarkentumisen myötä sekä kartoitustarkkuuden muuttuessa. Sitten kun kitumaa siirretään metsämaaksi, sen laskennallinen kasvu pomppaa…ja päin vastoin. Eli se mihin piirretään kitumaan ja metsämaan sekä toisaalta joutomaan ja kitumaan (puustoinen suo muuttuu avosuoksi) on iso vaikutus valtakunnallisiin kasvulukuihin, koska rajakilometrejä on paljon.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)