Keskustelut Luonto Luontokuvausvaroitus!

  • Tämä aihe sisältää 6 vastausta, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarNimetön toimesta.
Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Nimetön

    En ymmärrä miksi tähän luontokuvaajat sotketaan? Tosi kuitenkin on, että viirupöllöä pitää varoa. Jos se lähtee kohti lentämään ei pidä uskoa, että se lentää läheltä ohi. Käsivarsi silmien suojaksi. Sen kynsissä on valtava voima. Pöllöjen niska on outo. Lapset olivat pieniä, niin metsäreissulla törmättiin pöllöpoikueeseen. Ilmeisesti viirupöllön, mustia piruja. Häntä ei näkynyt. Pankaoksalla poikue istui. Poikani alkoi testaamaan mihin asti päät kääntyvät. En mitannut asteita, mutta pitkälle mennään ja käännös takaisin on salamannopea. En ole vuosikymmeneen nähnyt viirupöllöä. Nykyajan luonnon monimuotoisuutta sekin. Sinirinta pomppi aikoinaan kotipihamme ympäristössä, ei enää vuosikymmeniin. Käsivarressa sitä vielä näkee. Kellolinnuksi sitä sanottiin. Ääni on kuin tiukuja puistelis. Saamenkielinen nimi ei kaikilta suijju, biellocizáš.

    Rane

    ”En ymmärrä miksi tähän luontokuvaajat sotketaan?”

    Hyvä kun kysyit.

    Kohukuva avohakkuun pöllönpoikasesta oli lavastettu – kuvaaja kertoo – Kotimaa – Ilta-Sanomat (is.fi)

    Scientist Scientist

    Viirupöllö on viime vuosikymmeninä pikemminkin yleistynyt kuin harvinaistunut. Ainakin Pirkanmaalla ja Kymenlaaksossa, ei ole koskaan ollut Lapin lintu. Sen sijaan sinirinta on sitä. Itse olen nähnyt viirupöllön pari kertaa viime vuosina, toisen kerran päiväsaikaan. Kuka on hän ?

    Timppa

    Tunnen erään tosi metsästäjän, jolla on yleensä kamera otsalla, kuin on hirvi- tai karhujahdissa.  Olen nähnyt muutaman otoksen.  En yleensä ennätä huomata mitään, kun pamahtaa ja johonkin tien penkalle kaatuu hirvi.  On ampunut useammankin karhun.

    Kerran tuli vähän oudompi tilanne.  Oli erään 10-vuotiaan pojan kanssa karhujahdissa sivupassissa tien varrella tarkoituksena lähinnä estää karhun luikahtaminen pois passiketjusta.  Karhu ei tätä tiennyt.  Tuli tielle ja alkoi tulla passimiehiä kohti.  Kaveri ampui muttei karhu kuollut välittömästi ja alkoi lähestyä passimiehiä.  Latasi uudelleen, jolloin kiväärin lukko jäi käteen.  Sanoi, että nyt juostaan.  Juoksivat, mutta eihän se karhu jaksanut seurata.  Jäi tielle mörisemään.  Sai lukon paikalleen ja lopetti karhun.  Kaverilla oli ollut tyttöystävän kivääri, jossa lukko näemmä irtosi helposti.

    Millähän sijalla tällainen ”luontokuvaaja” on?

     

    Nuakka

    Jaahas, ketju siivottu.

    Nimetön

    Scientist on varmaankin oikeassa. Viirupöllön levinneisyys on minulle tuntematon. Kuitenkin olen ”hänen” kanssaan ollut tekemisissä. Olkoonkin, että hän on ollut elinpiirinsä pohjoisrajoilla. Viirupöllön erikoinen koko on hyvin paljastava. Lapinpöllö on suuri, hiiripöllö on pieni. Siihen väliin. Aggressiivinen käytös pesällä. Kuitenkin, kahteenkymmeneen vuoteen en ole häntä nähnyt. Sinirinta puistelee tiukujaan käsivarren mökillämme kyllä. Sinirinnan elinpiiri noin korkeussuunnassa on erikoinen. Hän tykkää kulkea maata myöten paljon. Uros soidinasussaan maailman kauneimpia lintuja, kellolintu. Nuakka, naakka? Tuntematon laji. Voisin vaikka haluta tuntea? 🙂 Mustaviklon ”hyökkäys” aamuöisellä jänkällä saa väsyneen poromiehen hereille. Metrin päästä, ei juuri lähempää, mutta lujaa. Tämä on minun koti, tänne et tule. Lakin olen päästä ottanut ja kumartanut.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)