Keskustelut Luonto Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle

  Suomi100 -hässäkkää tämäkin. Ei siis pennin jeniä tulossa maanomistajalle, mutta ehkäpä tämä isänmaallinen henki siivittää suojelupäätöksiä? Kova juttu tässä on tuo valtion lupaus tuplata suojelumaat. Eli jos minä suojelen puoli hehtaaria ja olen näin virallisesti hyvä ihminen, suojelee valtio puolestaan puoli hehtaaria omia maitaan.

  Jos nyt siis jollakulla on jotain alueita, joiden uumoilee kuitenkin joutuvan suojeluun, niin nyt olisi oiva hetki olla viranomaisiin yhteydessä. Ja vielä jos ajattelee ihan vaan taloutta, niin on tässä tietty etu pitkällä tähtäimellä: Mitä enemmän valtion maita suojellaan, sen vähemmän valtio dumppaa puuta markkinoille tulevaisuudessa. Tämähän parantaa yksityisen myyjän asemaa markkinoilla.

 • puunhalaaja

  Ymmärrän Rane pointtisi esim. GP toiminnan logiikasta. En minäkään usko, että edes kaikkien valtion metsien suojeleminen lopettaisi GP:n toiminnan metsissä. Rohkenen silti esittää argumentin, että suomalaisen puun/paperin markkinointi tiedostavalle kuluttajalle olisi helpompaa, jos etelä-Suomessa olisi enemmän suojeltua metsää. Mitä isompi määrä metsää on suojeltu, sen vihreämpi Suomi on. Sekä todellisuudessa että kuluttajien mielikuvissa.

  Itse pidän siis suojelua arvona ja päämääränä sinänsä. Sekin on minulle ihan ok, jos joku näkee moisen toiminnan vain joutavana höperehtimisenä. Tosiasia kuitenkin on, että koska kuluttaja päättää, pitää nuokin asiat ottaa huomioon. Luonnonsuojelijan ja yksityisen metsänomistajan yhteinen intressi on valtion metsissä. Toinen saa lisää elintilaa koppakuoriaiselle, toinen vihreämmän imagon.

   

  jees h-valta

  Rane2 erittäin oikeassa, valitettavasti.

  puunhalaaja

  Lähetin tänään ely-keskukseen hakemuksen suojelualueen perustamisesta.

  puunhalaaja

  Mainostan vielä tätä kampanjaa. Sen lisäksi, että pelastaa maailman, saa vielä kotiinsa komean diplomin! Ripustan sen samalle seinälle Pyynikin Käsityöläispanimon osakkeen kanssa.

  Puuki

  Lähetin minäkin kesällä älykeskukseen anomuksen luonnonsuojelualueeksi, mutta oli kuulemma liian pienialainen, jotta olisi mennyt läpi 10 v: n suojelukohteena. En älynnyt että ilmaiseksi se olisi pitänyt tarjota. No pitänee sitten suojella se muuten, käy se niinkin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ajatus siitä että suojellaan lisää valtion metsiä olisi tosiaankin järkevä jos suojelua vaativat ihmiset käyttäytyisivät järkevästi. Näinhän ei kuitenkaan ole, vaan suojelijoiden nälkä kasvaa syödessä. Mitä enemmän kasvullisia metsämaita suojellaan sen innokkaammin suojelua vaaditaan. Totta kai kun huomataan että päämäärää eli metsätalouden lopettamista Suomesta, koko ajan lähestytään, joukot piiskataan vain viimeiseen taistoon, lopullisen voiton saamiseksi.

  Ainakin täälläpäin on soita, jotka eivät kelpaa metsätauden tarpeisiin, eikä niistä oikein ole turvetuotantoonkaan kaikista. Eli sellaista suojeltavaa löytyy. Ehkä siinä vois mennä joku soiden välinen karu hiekkakangaskin samalla.

  Kasvullisen metsämaan suojelua minä ainakin vastustan viimeiseen asti, ihan riippumatta kuka sen omistaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jean S

  Vähän luulen, että jos jostain syystä haluaa ilmaiseksi luovuttaa metsänsä hyväntekeväisyyteen ja ammattimaisen metsänhoidon kouriin, niin Metsämiesten säätiö voi olla parempi ratkaisu kuin valtio.

  mehtäukko

  ”..Kasvullisen metsämaan suojelua minä ainakin vastustan viimeiseen asti ” kertoo Taneli. Ja samoin.Ehdottomasti.

  Ei voi olla järjettömämpää elinkeino- ym. politiikkaa, että vuosikymmenten panostuksilla ja työllä tuhotaan aikaansaatu hedelmällinen hyvinvoinnin mahdollistaja hyvin laajalle sektorille. Pähkähullua hurskastelua Vihermafian hyväksi!

  Koko aatteessa eniten kipunoi peri-aate, jossa tuulenhuuhtomat perseet kukkoilevat toisten omaisuuden kimpussa, laittamatta ,-kun sitä ei saamattomuuttaan ole-, latin latia omia uhrauksia.

  Niiltä, jotka ovat panostaneet elinkeinoonsa, haluttaisiin mieluiten korvauksetta sitä ja tätä. Ja niitä ruikuttajia riittää.

  mehtäukko

  Minun lahjani Isänmaalle on entistäkin voimallisempi metsätaloustoiminta!

  Luonnon otan huomioon aivan kuten ennenkin.

  pihkatappi pihkatappi

  Minun metsätaloutta painaa eniten ylituotanto eri puutavaralajeista. No ei se metsämaiden pienimuotoinen suojelu siihen vaikuta, mutta valtio voisi myydä puoet alueistaan ja suojella loput, eli luopua metsätalouden harjoittamisesta, olisi Suomi perseenpyhkijän ajatuksissa vihrein.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)