Keskustelut Harrastukset Määräaikainen suojelu, Metso

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Määräaikainen suojelu, Metso

  ELY-keskus tarjoaa ihan mukavan summan siitä, että 8 hehtaarin alue suojellaan 20 vuoden määräajaksi.

  Lähinnä minulla mietityttää vaaranvastuu. Miten käy, jos alueelta kaatuu huomattava määrä puuta esim. 500 tai 1000 m3.

  Onko kenelläkään kokemusta, pääseekö ELY-keskuksen kanssa sopimukseen siitä, että kaatuneita puita saisi korjata. Miten lienee vakuutuskorvauksen laita?

 • jees h-valta

  Portimolle sen verran että kyllä kai vakuutus on metsän tuhoutumisen paras korvausten tae. Ja siitä kannattaa ottaa yhteyttä kilvan metsävakuutuksia tyrkyttäviin yhtiöihin.
  Jos on tuon ikäistä metsää riski tuhoihin alkaa olla aika isokin jo.
  Toiseksi paras ”vakuutus” on pitää metsät elinvoimaisina ja uudistaa niitä kun ”mittariin” tulee ikää riittävästi.
  ”Museoita” metsään ei kannata rakentaa. Niitä on jo valtakunta väärällään.

  huithapeli

  Tein ympäristötukisopimuksen tiloillani olevista merkittävistä luontokohteista. Osa oli ML 10§:n mukaisia ja osa ei. Sopimuskausi on 10 vuotta. Kuten aloittaja jo arvasikin, niin yksittäisten runkojen korvaaminen ei ole sallittua. Merkittävän tuhon sattuessa on mahdollista raukaista sopimus tuhoalueen osalta, mutta tällöin joutuu myös maksamaan ainakin osan korvauksesta takaisin. Tällöin puhutaan tuhosta, jossa vahingon arvo ylittää maksetun korvauksen. Ainakin näin (muutama vuosi sitten) minulle kerrottiin. Kysy ELYstä päivän linjaus.

  Tanelille sen verran kommenttia, että tavallinen talousmetsä ei näihin sopimuksiin kelpaa, vaan normaalista merkittävästi poikkeavia luontoarvoja täytyy kohteella olla. Kun lainsäädännöllä (ML10§) rajataan omaisuuden taloudellusta hyödyntämistä ja käytännössä romahdutetaan näiden kohteiden taloudellinen arvo, on aivan paikallaan, että siitä jotain maksetaan. Sama pätee myös vapaaehtoisesti suojeltaviin alueisiin, jos kerran jotain halutaan, niin valmis pitää olla myös siitä maksamaan.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)