Keskustelut Metsänomistus Mahdollisen metso kohteen vaihto valtion/metsähallituksen maahan.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Mahdollisen metso kohteen vaihto valtion/metsähallituksen maahan.

  Heippa. Olisiko täällä tietäjiä asian tiimoilta?

  Jos metsässäni nyt sattuisi olemaan metso ohjelmaan soveltuva kohde niin onko tätä mahdollista vaihtaa valtion toisaalla sijaitsevaan metsään? Onko joku näin onnistunut tekemään ja mieluummin lähivuosina.  Hiukan asiaa jo selvittelin ja alustavasti näyttää haasteelliselta koska ilmeisesti ely keskus tekee suojelupäätökset ym. Ja metsähallitus on aivan oma juttunsa.  Kuitenkin noita metso ohjelman juttuja lukeneena saan asiasta nyt ristiriitaisia tietoja. Ainakin joskus menneinä vuosina vaihto on ilmeisesti ollut mahdollinen. Kiitos vastauksista jo etukäteen!

 • Timppa

  Tilanne on sellainen kuten avaaja kirjoitti.  Metsähallitus ei mielellään luovu maistaan. Niin kävi meidän yhteismetsälle vaikka Metsähallituksen maa on vieressä.   Elyllä saattaa olla joskus olla vaihtomaita suojelutarkoitukseen hankittavan  maan tilalle.   Elyllä olikin nyt kauempana suunnilleen samanarvoinen ja meille kelpaava vaihtomaa tilalle.  En tiedä vaikuttiko asiaan se, että Ely halusi meidän maan, emmekä olleet asiasta innostuneita,

  Mhy hinnoitteli kummatkin kuviot ja jouduttiin maksamaan  vähän tasinkoa.  Koska vaihdettu maa on hankittu vastikkeellisella luovutuksella, niin se kasvattaa metsävähennyspohjaa.  Vaikka rahaa vasten tehty luovutus on verovapaa, nyt on tietysti huono aika luovuttaa maata Metsoon rahakorvausta vastaan, koska puun hinta on 5 vuoden keskiarvo, josta vähennetään 15 %.

  Metsämörri

  Timpalle kiitos tiedoista. Juu näinhän sen epäilinkin olevan mutta asia pitkään mietityttänyt niin halusin tuota varmistella, sen verran tuo tietty palsta oman talon vieressä houkutteli ja kun mahdollinen metso kohde/ oma palsta kuitenkin 40km päässä .  Sikäli harmi että näistäkin tehty näin vaikeita.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)