E Keskustelut Metsänhoito Männyn kylvöalan muokkaus

Tämä aihe sisältää 29 vastausta, 15 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi pihkatappi 8 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Männyn kylvöalan muokkaus

  Minulla pari karua  vierekkäistä runsaan hehtaarin laikkua männylle uudistettavaksi,Olen pähkäillyt muokkausmenetelmän kanssa.Aikaisemmin samalla palstalla hyvät kokemukset konekylvö + äestys.Eivät kuulemma nykyään tule pienille aloille äestämään,pitäisi tyytyä kaivurilaikutukseen ja sitten pitää kait itse kylvää käsin?

 • Jätkä

  Kyllä yksittäinen urakoitsija tulee, kunhan aikataulut sopii. Meillä on äestäjä, joka ruikkii siemeniä ja kaivukonemies, jolla on siemenputket kunnossa. Molemmilla on Mä, Ku, Ko – vaihtoehdot, eli ihan tilanteen mukaan…

  Visakallo Visakallo

  Reilun parin hehtaarin käsinkylvökään ei nyt kovin kummoinen urakka ole, jos jalat vielä jotenkin pelaa.

  harrastelija harrastelija

  Mitä mieltä on kylvää männyn siemeniä esim. kuntan poistoalueelle? Onko kokemuksia?

  Pete

  Juuri näin Visakallo, kevyttä työtä. Mistä johtuukin että käsinkylvöä ei edes mainita nykyisin?

  tamperelainen tamperelainen

  Itselläni on käsitys,että äestyksessä syntyy keskimäärin enempi hyviä kylvöpaikkoja.Laikuissa vain laikun reunat hyviä paikkoja.Parasta taitaisi olla vetää kauhan kärjellä pitkiä viiruja.Tuo humuksen ja kivennäismaan seos on tiettävästi hyvä paikka siemenen itää,edellytäen,että kosteutta riittävästi.Taitaa siinä kuntassakin kuivuus usein tulla ongelmaksi,esim tämän kesän alkupuoli

  Jätkä

  Kevyt äestys olisi ehkä hyvä muokkaustapa, jos kylvö tehdään ”käsin”. MHY:llä on varmasti varastossaan vielä kylvämiseen tarkoitettuja kylvökeppejä ja ”vakorautoja”, joilla pukataan kivennäismaahan pieni ura, siemenet joko putoaa siihen, taikka ne pudotetaan ja polkaistaan kiinni.

  Äestysjälki auttaa kylväjän kulkua ja sitä, että pysyy linjassa. Tervejalkainen kylväjä kävelee muutaman hehtaarin päivässä, se ei ole ongelma. Ongelma on joissain tapauksissa, että jää reikiä alueeseen. Siksi pitäisi keksiä kulkemisjärjestys, jolla niistä vältytään.

  Tolopainen

  Kun ottaa gps:n mukaan näkee reitit miten on kulkenut. Konekylvö on tietenkin paras vaihtoehto. Rahalla saa koneen kylvämään vaikka aarin alan.

  Apli

  Oletko miettinyt laikutus ja männyn istutus? Toimii pienillä aloilla…

  Timppa

  Ainakin oman kokemuksen mukaan laikutus ja käsinkylvö antaa ylivoimaisesti parhaan taimikon.  Ei kovin vaikea homma.  Äestäjät saattavat jättää vaikeimpia paikkoja käymättä läpi.

  Jos laikuttajalta on jäänyt jotain tekemättä, niin istutuskuokka auttaa laikun tekemiseen.

  tamperelainen tamperelainen

  Visakallo:Reilun parin hehtaarin käsinkylvökään ei nyt kovin kummoinen urakka ole, jos jalat vielä jotenkin pelaa.

  Tarkoitako,että käsinkylvö tehdään kuokalla?On helppoa jäkälikössä,mutta sitten voi olla 30-40 sennttinen kanervikko-suopursupläntti kosteammassa paikassa.Mien sen sitten kylvää manumenetelmillä?

  Monissa oppaissa kehoitetaan kylvämään mättään keskelle,onnistuu vain märkänä alkukesänä,mätäs usein jo etukäteen kuiva

  Kaivurijälkeen kylväminen epäonnistuu useasti,laikussa paljastuu vain semmoista ketunkuraa,jossa sitten tulee roustevauriot

  Onko ollut onnistumisia kaivurilaikutuksen jälkeen männynkylvössä?Oletteko kylväneet mättäisiin?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)