Keskustelut Metsänhoito Männyn taimet kevät 2022

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Männyn taimet kevät 2022

  Erään eteläsuomalaisen  ison taimitarhan mäntyjä kuolleentunut huomattavan paljon heti istutuksen jälkeen. Käykäähän tarkistamassa istutus aloja että voitte tehdä paikkaus istutuksen korvaavilla taimilla. Ainakin istutus erä nro S 21144.

 • Gla Gla

  Ainakin minulla on näin käynyt. Luulin, että johtui maaperästä, kun kuolleita oli lähinnä alavemmilla paikoilla savimaassa.

  Täytyy tutkia papereita, vaikka näyttöä viallisista taimista on vaikea antaa.

  Jolsajätkä

  Selvähän se on että jos taimia kuolee heti istutuksen jälkeen samana kesänä niin jotain on vialla taimissa. Toisen tarhan taimet lähtenyt hienosti kasvamaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsänomistajan pitää todella olla tarkkana milta tarhalta taimet tulevat.

  Minulla oli keväällä 21 ongelmana kun MHY oli lähtenyt merta edemmäs kalaan ja ostanut ison valtakunnallisen toimijan pieniä rutuisia taimia, vaikka lähellä on tarha, jolta ostetut taimet ovat aina olleet laadukkaita. Nyt niitä pikkutaimia saa sitten etsiskellä, että päääseeköhän ne ollenkaan alkuun. Merkittävää määrää kuolleita taimia ei ole kuitenkaan ollut.

  Tästä viisastuneena keväälle 22 taimia tilatessani panin ehdoksi että pitää sitten olla tämän lähitarhan taimia, muita en ota vastaan. Sain mitä halusin ja homma oli OK.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Viime kesänä kuoli ainakin ku-taimia kuivuuteen, jos oli savikolla huonosti tiivistetyissä istutuspaikoissa.   Liian pieni juuristo pottitaimessa voi olla syynä epäonnistumiseen.  Silloin sen kolon tiivistäminenkään ei onnistu vaikka istutus tapahtuisi periaatteesssa oikein.

  kaapo123

  Havupuiden alkiokehitys on jännä,useita munasoluja tulee alkiorakkoon ja vain yksi munasolu hedelmöittyy ja sitten se jakaantu kaksi kertaa sillai,että solussa ei ole väliseinää ja siellä on 4 tumaa, jotka sitten jakaantuvat poikittain kahteen kerrokseen,kasvialkio kerros ja alkioripustin kerros,kehityksessä voi tulla häirökin.Yleensä juuren kärki tietää,missä on vettä

  Jolsajätkä

  Kun istutuspaikka kunnossa ja paakut märkiä istuttaessa niin kyllä laadukas taimi lähtee kasvuun. Tosiasia että kaikki ei vaan osaa taimia tuottaa.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)