Keskustelut Puukauppa Mäntytukin hinnassa 20 euroa eroa

 • Tämä aihe sisältää 21 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten AvatarApli toimesta.
 • Mäntytukin hinnassa 20 euroa eroa

  Merkitty: 

  Kirjoitin tuon alla olevan kommentin tuolla pääsivulla olevan puunhintauutisen alle, mutta nyt en sitä enää löydä, että katosikohan se johonkin bittiavaruuteen?

  Kun jokunen viikko sitten sitä meidän, minun ja ”akan” metsätilakauppaa kyselin, niin nyt on edetty siihen, että sukulaisista kaikki ovat valmiita myymään kun hinta saadaan kohdalleen. Elokuun alkuviikolla tulee ammattilaiste lomalta niin saadaan vähän vauhtia hankkeeseen. Ollaan haarukoitu tuota kassan kuntoon saamista eli sitä rahaa millä tilakauppa saadaan toteutuettua, niin tuli vastaan iso kysymysmerkki puiden myyntihinnoissa. No tuossa on se selitys, mitä äsken tuolla etusivulla kirjoitin… että näin.

  Metsätilakauppa ”akan” kanssa suunnitteilla. Perikunnan tilaa yritetään saada lunastettua omistukseen. Olen lukenut täältä uutisia ja kommentteja ja muistakin foorumeista. Meillä on tarkoitus rahoittaa tilakauppa puita myymällä. Tutustuin metsänomistajaan joka ohjeita antoi puukaupan tekoon. Käski myymään huonon kelin aikaan maantien varret ja keskitalvella pehmeimmät paikat jne monta hyvää niksiä.
  Meillä on maat mäntykankailla niin että siinä mielessä ei ole niin jaksotuksen kanssa väliä.
  Mutta sitten varsinainen asia. Kun kertailtiin puun myyntimääriä mitä meillä on niin hän näytti omia puukauppa papereitaan ja niissä hinnat olivat kyllä ihan toisenlaisia kuin tässä tilastossa mitä nyt täälläkin jaetaan. Onko tuo miten todellinen hinnasto? Meillä kun on pääpuuna mänty ja paljon saa pylväitäkin niin kuutiohintana tuo 54,70 on suunilleen 20 euroa liian vähän verrattuna siihen mitä ”luottomies” oli kaupoissaan saanut.
  20 euron hintaero meillä tarkoittaa 10 hehtaarin lisäaukkotarvetta. Sitä ei mielellään tekisi, kun kuitenkin maisema haluttaisiin säilyttää mahdollisimman suurelta osin ehyenä.

  Onko mahdollista saada muiden puuta myyneiden kommentteja ja kertomuksia noista hinnoista? Mieluitenhan sitä myisi isolla hinnalla vähän kuin että halvalla paljon,
  niin jäisi jotain itselleenkin.

 • Apli

  Männikön päätehakkuu olisi ollut tosiaan tarjolla, 4ha kantavan tien varressa mutta kiinnostus oli laimeaa, Puukin tavoin jätän kasvamaan odotellaan rauhassa vuosi ehkä pari..