Keskustelut Puukauppa Mäntytukki ei liiku?

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Mäntytukki ei liiku?

  Metsäkonefirmoilta kuultua: mäntytukin korjuu lopetettiin viikolla kokonaan. Jopa päätehakkuuleimikoille on jätetty tukkimännyt pystyyn ja hakattu kaikki muu. Yhtenä iltana ajettiin hirvittävällä hädällä kaikki jo hakatut tukit tien varteen.

  Onko muita havaintoja? Onko kyse vain paikallisesta ilmiöstä tai jopa vain yhden ison ostajan tilanteesta? Metsälehden uutisissa ei ainakaan mainita mitään. Siinä on äkkiä kesäleimikot vähissä, jos mäntytukki ei liiku.

 • jees h-valta

  Täällä lounaassa yleensä mäntytukki helppo menemään kun on tuo iso vientisaha Merikarvialla. Varmaan juuri sen pulaan omakin hakkuu meni heti suoritukseen. Vaikka ei siitä ihmeitä tilanne siellä parane mutta laatu kyllä hyvä.

  Metsuri motokuski

  Jotenkin näyttää että tuo mäntytukkiongelma koskee aika pikälti UPM:n hakkuita. Täällä Keski-Suomessa näyttää UPM jättävän nuo männyt pystyyn. Muut ne laittavat ”lattiaan” vanhaan malliin. On muuten urakoitsijan kannalta pirullinen homma kun männyt jäävät pystyyn. Sitten jonkin ajan päästä rahtaat motot ja ajokoneet muutaman motin takia takas aukkoon. Ei siinä urakoitsijalle tule kuin kuluja tuollaisista hakkuista.

  jees h-valta

  Eihän metsänomistajakaan saisi tuollaista hyväksyä ollenkaan. Eri firmojen omissa metsissä tietysti.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)