Keskustelut Luonto Marjanpoimijat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • Marjanpoimijat

  Merkitty: 

  Jokos on näkynyt Thai poimijoita, tai Ukrainalaisia työllistettyjä metsissä?

 • Apli
  Kuitupuunkasvattaja

  Taas saa kerätä aasialaisia muovisäkkejä, rikkinäisiä marjalaatikoita ja muuta roskaa.

  Vuoden 2021 ilmiö oli, että usealla nuotiopaikalla oli pikakahvilasipurkkeja ja alumiinipitoisia muovijätteitä oli osin poltettuna.

  Suomalaiset roskaavat varmasti vielä paljon enemmän, mutta jos nämä ovat ahkeraa ja vastuullista porukkaa, pitää jätteet kuljettaa sinne marjayritysten tiloihin.

  Jätteiden poltto tai roskaaminen varsinkin toisten metsissä on kuvottavaa puuhaa.

  mehtäukko

  Kyllä. Marjankeruu-yrityksille vaan ilman muuta lasku lain rikkomisesta. Kerääjien autoissa on kilvet ja tuulilasissa numerotunnus.

  arto

  Meillä päin taikut etsii lakkoja. Ihmeen paljon mahtuu pieneen hiaseen. Juoksevat tien laita soita. Nyt itse kerännyt 38 kilo pakkaseen. Erämaan suot keltasena lakkaa. Eilen tuntiin sankon keräsin.

  risuparta

  EDIT Voisitko kertoa mistä lasku marja yritykselle koostuu? EDIT

  mehtäukko

  EDIT Kun Thai-pomijoiden joukkio erään kerran harhautui mehtäukon tiluksille, ja jäi kiinni itse teosta, lasku lähti pikapostina marja-yritykselle. Tuohen kiskonta kasvavan vanerikoivun kyljestä kustansi sata euroa ja raha vaihtoi omistajaa.

  Metsäkupsa

  Kolmesataa poimijaa majoittunut seutukunnalle. Toivottavasti marjaa löytyy tienestiksi asti. Kovaa hommaahan se on, joten vähiin on paikalliset poimijat käyneet.

  Rane

  EDIT

  mehtäukko

  EDIT

  Jätkä

  Kun metsäkoulun porukoiden kanssa käydään maastossa, niin meininki on aivan eri kuin esim Maatalouoppilaitoksen ryhmien kanssa. Siellä on mukana aina puoli luokkaa, joiden kanssa ollaan kolmisen tuntia maastossa – ja sitten koululle ruokatunnille sekä ryhmä vaihtuu. (On siinä ituniskoille pitkä työpäivä – kolme tuntia)

  Metsäoppilaitoksella lähdetään heti aamulla metsään, kamppeet on jo laitettu peräkärryyn ja autoihin, eväät on mukana. Takaisin tullaan hieman ennen neljää, jolloin kamppeet katsotaan kuntoon seuraavaa päivää varten.

  Eväinä on jokaisella omat ruokatermokset, juomat ja leivät ym. Ekakerroilla – Jämsänkoskella oli aina nuotio varikolla. siinä myös poltettiin kaikki palava jäte.

  En käristellyt makkaroita siinä nuotiossa, koska siinä poltettiin muovia ja poltto / voiteluaineita.

  Sitten siirryin toiseen paikkaan, jossa sain itse määrätä järjestelmän. Meillä oli aina musta jätesäkki, johon kaikki jätteet laitettiin. Sen verran kuivia puita kärryssä aina, että ainakin syttymään sai valkean, jos sellainen tehtiin.

  Ajatelkaa taukopaikkaa, jossa parikymmentä taukoilijaa tyhjentää puolen litran maitotölkin/ lärvi, jokaiselta jää paperipussi / muovipussi tai pari, oli myös muovilusikat, veitset ym, jogurttipurkkeja jne. Parissa päivässä tuli jätesäkki täyteen ja tuotiin roskalavalle.

  Samat käytännöt oli aikuisten metsäkeikoilla, eikä kyllä murinoita kuulunut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)