Keskustelut Luonto Marjanpoimijat

 • Tämä aihe sisältää 30 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 kuukautta sitten AvatarApli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
 • Marjanpoimijat

  Merkitty: 

  Jokos on näkynyt Thai poimijoita, tai Ukrainalaisia työllistettyjä metsissä?

 • arto arto

  Tänään lähdin kotoa 8 maita  puoli yhdeksältä lähdin kesäpaikasta mönkijällä lakkaan 30 kiloa poimin 13 aikaan lopetin. Nyt kypsää kaikki aivan keltaisena suot kaukana tiestä.  100 metriä ja 50 metrin alalta sain kaikki suo jotain 200 ha.

  Metsuri motokuski

  Ulkomaalaiset poimijat ovat tervetulleita. Tänä vuonna marjaa piisaa kaikille kun vain viitsii kerätä.

  Visakallo Visakallo

  Mustikoita on nyt hyvin. Meillä ihan aito avainlippupoimija on täyttänyt jo yhden pakastimen.

  Rane

  Kokemusta on sekä Sotkamon metsäoppilaitoksesta(entinen)ja Valtimon metsäkonekoulusta.Voi sanoa että mikään  ammattiryhmä ei omaa niin vankkaa kokemusta nuotiolla istumisesta kuin metsäkoulujen opettajat…

  Aimo Jortikka

  On, tänään ajoin vanhan kulahtaneen pakettiauton perässä , jossa tavaratila oli täynnä aasialaisia miehiä. Perässä oli tarra Korvatunturin marja. Ihmettelin että ompa niillä laaja toiminta- alue kun Päijät- Hämettä myöten ovat levittäneet toimialueensa, ilmeisesti pääpaikka kuitenkin Lapissa.

  arto arto

  Mustikan perässä kulkevat. Meillä ei vielä ole kypsää  kaikki. Paljon raakileita. Lakka loppu tulevalla viikolla homehtuu metsiin.

  mehtäukko

  ”Ulkomaalaiset poimijat ovat tervetulleita..” pitää paikkaansa, mutta pelisäännöt pitää olla paikallisia kunnioittavat ja rehelliset. Marjatoimijat keikuttavat pahasti venettä!

  Ei ole ”kaunista meininkiä”, että kylätiet tukitaan autonromuilla, ja perinteiset marikot riivitään kuin soraa lapioimalla paikallismummojen nenän edestä. Sama kuin aikoinaan Inarinjärvellä. Höynäytettiin porukka troolien laivastoon ja järvi tyhjeni hetkessä kaikesta kalasta. Ahneuden paskaisesta lopusta on sanonta…

  Apli

  Kaikki on tervetulleita metsiin keräämään marjoja ja sieniä, jos pari kotteroa tukkii  kerran vuodessa tunnin verran tien ei haittaa, hyvä että on vilskettä ja puheenaihetta maaseudun mummoille ja papoille.

  mehtäukko

  Juuri niin. Tuosta juuri  lähti thai-porukan pönttöauto vajaa 100metrin päästä asutuista taloista.

  Ei kyllä ohjeita ole tai ei pelaa.

  Metsuri motokuski

  Rane: Viime talvena istuin nuotiolla tasan yhden kerran. Kevään viimeisenä työpäivänä. Eikä istuneet muutkaan.

  Mehtäukko: mökkini sijaitsee sellaisella paikalla jossa thai auto pyörähtää joka vuosi. Haralla ne tuntuvat riipivän marjat. Mutta lähes joka vuosi niitä marjoja vain tulee. Mistä lie johtuu. Tosi on että monella tiellä on parkkiongelmia ja tulee parkeerattua vähän huonosti. Hyvät metsäliittymät tarpeeksi usein helpottaa kovasti.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)