Keskustelut Harrastukset Marjat kartalle

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Marjat kartalle

  Luin suunnitelmista julkaista karttatietoja hyvistä marjapaikoista.
  Jutussa kerrottiin, että hakkuualueet, taimikot ja kivikot ovat huonoimpia marjapaikkoja, joten ne jätetään tiedoista pois.
  Kuinkahan paljon marjoja mahtaakaan löytyä, kun parhaat marjapaikat eivät olekaan kartalla!
  Kenelleköhän ne parhaat paikat sitten varataan?

 • 6 m3 6 m3

  Perinteistä, perinteistä.
  Kukas se nyt marja-apajaansa julkaisisi? Jos joku täällä neuvoo hyvän marjapaikan, niin todennäköisesti se on jossain aivan muualla. 🙂

  Puun takaa

  On huvittavaa, miten jotkut hokemat uppoavat suureen yleisöön.
  Kun tarpeeksi monta kertaa on toistettu avohakkuiden turmiollisuutta, suomalaiset nyky-marjastajatkin kiertävät sellaiset alueet kaukaa, vaikka parhaat marjapaikat ovat juuri nuorissa taimikoissa tai niiden laidoilla sekä harvennetuissa nuorissa metsissä.
  Voidaan sanoa, että ilman metsänhakkuita ja tehokasta metsänhoitoa Suomessa ei marjoja paljoa olisikaan.
  Nythän niitä riittää toiselta puolelta maapalloakin tulleille poimijoille.

  Aukusti

  Kyllä ainakin Rovaniemen ympäristöstä on julkaistu ns. ”hillakarttoja” jo vuosikausia sitten.

  Itsekin sain sellaisen lahjaksi. En tosin käyttänyt karttaa hyödykseni kun entiset hiilasuot hieman kauempana olivat tuttuja lapsuudesta lähtien.

  Aukusti

  Eilen poimin punaherukoita sangollisen ja vaimo litrakaupalla kesän viimeisiä mansikoita.

  Polttopuukuorman haku oli pääasiallinen syy käydä maalla kääntymässä.

  Pähkäilijä

  Silloin tällöin on minultakin kyselty missä ois hyviä marjapaikkoja kun metsässä työkseni liikun niin olen antanut kysyjille vinkin,

  ”menkää alueen suunnistusseuran järjestämille kuntoilurasteille. Niitä on viikottain eri puolella ja pitäkää silmät auki”.

  Mikä siinä lienee että vapaaehtoisesti kun kukaan ei tahdo lähteä metsään kävelemään vaan pitäs olla selvät koordinaatit että mahdollisimman vähällä selviäis 😉

  Gla Gla

  Joskus tuli luettua Erä-lehteä. Silloin tällöin siellä kirjoiteltiin, mistä kalaa saa. Täkäläisiltäkin vesiltä oli kerran oikein kartta, minkä saaren vieressä on hyvä ahven- tai kuhapaikka. Tiedä sitten, olivatko ne paikkana muita erikoisempia, mutta vesillä vaikutuksen huomasi. Toimittaja Jari Tuiskunen on saavuttanut urheilukalastajien parissa jonkinlaisen ikonin aseman, joten viesti menee perille. Siksi jossain paikalliset jo alkoivat arsyyntyä toiminnasta, jossa ihmisiä houkutellaan mökkirannan läheisyyteen kalastamaan.

  Toivottavasti marjakartat rajoittuu valtion maille.

  Pinsiön vaari

  Tampereen ev lut seurakunnat on kauan järjestänyt työttömille edullisia ruokailuita. Samoin kesäkodilla on ollut heille leirejä jotka on suosittuja. Siellä leirillä ja ruokailussa halusivat kerran hyvänä marjavuonna että järjestetään retki ja jokainen halukas saa marjat itselleen. Kun kysyttiin halukkaita niin niitä kertyi paljon. Suunnistajia lupautui oppaaksi ja tilattiin bussi viemään tiedusteltuihin paikkoihin. Kaksi halukasta ilmaantui kuulutettuun lähtöpaikkaan. Joista toinen oli eläkeläinen joka halusi mukaan jalkansa loukanneen tyttärensä tilalle. Oppaaksi lupautuneita oli kymmenkunta. Bussia ei tarvittu. Mutta ämpäritolkulla saivat marjoja.

  Kunnon marjavuonna ilman karttojakin marjoja löytyy, pitää vaan lähteä. Huononakin vuonna marjoja löytää kunhan osaa etsiä. Harjoitusta se vaatii, marjatkaan ei lennä suuhun ilman vaivaa. Eikä kannata uskoa kaikkia karhuhavaintoja. Ainakin meilläpäin poikkeuksetta ”nähdään” karhu kun marjat alkaa olla kypsiä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)