Keskustelut Metsänhoito Mätästyksen hinta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Mätästyksen hinta

  Merkitty: 

  Tuore tarjous laikkumätästyksestä 750 €/ha, onko tästä maailmasta, vai joko on polttoainelisä mennyt hintoihin?

 • Tolopainen

  Viime syksynä 400€/ha ja paketti helapäätä, kun paistelin kuskille ja itselle makkaraa nuotiolla. Pitää sitä sen verran olla työssä mukana. Laitoin kaikki kuluihin ja auton käytön lisäksi.

  mehtäukko

  Eihän sen yksin Kehvelin läntin muokkauksen varaan kukaan voi koneita hommata ja pitää kunnossa!? Tilitoimistotkin kun ilmoittelevat hintojen nostoista, ja siitä koko ruletti kun kuppaa, ei yrittäjäkään pysty nahkoillaan työskentelemään.

  Kaikkinensa ei hyvältä näytä.

  Visakallo Visakallo

  Jos nyt joku pitää maanmuokkausta liian kalliina, niin ei muuta kuin hommaa oman koneen ja tekee työt itse. Koneita on kyllä saatavana. Samalla tulee myös sellaista työnjälkeä, ettei varmasti ole ainakaan itsellä moittimista!

  Puuki

  Niinpä se kannattaa tehdä.  Ei ole kallista kun kerran rahalla saa. 750 € voi olla vielä halpaa jos vertaa että muokkaus kustantaisi esim. 1750 €/ha.   Sitten jos kertoo edullisemmasta vaihtoehdosta omakustanteisesti tr + muokkaukseen käypä laite, niin ei sovi useimmille kuitenkaan , kun kaukokatseella tai kristallipallosta on ilm. nähty miten huono jälki tulee.

  Apli

  Pieniä aukkoja olen istuttanut itse ilman muokkausta risut kerätty ja joskus myös kannot. Hyvin ovat kasvaneet…

  Panu Panu

  580€/ha oli sellufirman tarjous laikkumätästykselle viime kuussa. Ala tosin alle hehtaarin, ehkä olisi ollut halvempi isommalle alalle.

  Itämaan ihme

  435€/ha suoraan yrittäjältä, sellufirmalta olikohan 450€/ha. Nämä alvillisia hintoja. Tosin sopimukset tehty viime syksynä eli hyvinkin voi olla hinnat nousseet.

  4ha yhtenäinen ala tien varressa.

  mehtäukko

  Tänä aamuna täytyi pompata 4:ltä ylös, kahvit naamaan ja lähteä koluuttamaan Doosanin 150LC :llä palstalle. Matkaa 1/2 km, alaa 1,4 ha jossa navero-ojaa 100m, maista mättäät tiivistäen, kääntömätästystä ja laikutusta. Aikaa tuhraantui 6,5 tuntia matkoineen. Sovittu vuokrakone, 35€/h +oma p-aine.

  Sulli

  Alako jo aatteluttamaan onko enää kannattavaa hommaa, saako omiaan ikinä takasi.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  Kääntömätästys Jns 430 e (alv 0). Aloitus vaikuttaa siten kalliin puoleiselta. Eihän se tosin rikkaan rahoissa tunnu mutta jos köyhän kohralle sattuu.

  Lauri

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)