Keskustelut Metsänhoito Mätästyksen hinta

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • Mätästyksen hinta

  Merkitty: 

  Tuore tarjous laikkumätästyksestä 750 €/ha, onko tästä maailmasta, vai joko on polttoainelisä mennyt hintoihin?

 • Jätkä

  mehtäukko. Jos kaivurin omistaja noin edullisellakin hinnalla saa jäämään viivan alle jotain, niin hyvä suoritus koneelta ja sinulta. Eipä tuo tainnut kymppiä enempää kiskasta tunnissa ja saahan löpöstä ALVIT takaisin – kuten myös tuosta koneenvuokrasta , ihan JOOvaan:in tapaan.

  Et tainnut olla ensimmäistä kertaa kaivurin puikoissa?

  mehtäukko

  No en. On tullut vuosikymmenien saatossa tehtyä omissa töissä niin metsäteitä, ojitusta, muokkauksia jne. vähän niin kuin virapelihommina.

  Laitoin esimerkin siksi, että jos kenellä on oppimishalua ja sitten taitoa, tuollainen sopiminen metsätalousyrittämisen alkumatkoilla tuo ”hyvän vastineen rahalle”… Kyllä, kympin kieppeille jäi tuntikulutus, mutta puomi heilui ilman taukoja.

  tappi.kulmala@hotmail.com

  Hinta oli kesällä 2023 720€+ alv 24%.

  torna0136

  Hinta vähän yli 500€ Alvin kanssa. Viikko sitten laikkumätästetty ja kuukauden päästä istutan n 3 ja.

  MJO

  Hinta oli kesällä 2023 720€+ alv 24%

  Pohjoisempana noilla hinnoilla alkaa olla jatkuvakasvatus kannattavampaa. Vaikkei ei uusia taimia tulisikaan. Alkaa olla uudistuskulut+taimikonhoidot reilusti yli 2000€/ha ennen ensiharvennusta. Siis vieraalla teetettynä.

  mehtäukko

  Ratkaisu kalliiseen kaivinkone hintaan on jatkuvatoiminen kääntömätästys. Hakkuutähteet kasoille puintina hakkuriin tai jättää kasat siihen.

  Itämaan ihme

  <p>”Hinta oli kesällä 2023 720€+ alv 24%.”</p><p>Alkaa olla hintaa, mutta tekijä on palkkansa ansainnut. Taitaa vaan tuossakin olla melkoisen monen toimarin palkat ja yhtiön voitot mukana.</p><p>Aikanaan tuli ostettua 880€/ha 5 vuotiaasta kuusen taimikkoa mt-pohjalta isompi ala.</p>

  mehtäukko

  Jos ei ole ihan pakollista naveroiden tms. tekemistä, kaivinkone on tuottavuuteen nähden aivan liian kallis muokkauskone.

  Visakallo Visakallo

  Kannonnosto alkaa varmasti nyt enemmän kiinnostaa metsänomistajia niillä alueilla missä sitä tehdään.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)