Keskustelut Metsänhoito Mekaaninen taimisuoja

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Mekaaninen taimisuoja

    Merkitty: 

    Onko kukaan palstalaisista kokeillut Ecopulpin Taimitassua tai jotain muuta vastaavaa taimisuojaa?

  • Puuki

    Joo on kokeiltu taimitassuja pellonmetsityksessä kuuselle 14 v. sitten.  Puutikuilla suojat kiinni laikkuihin . Hyvin toimivat vaikka heinät kasvoikin melko korkeiksi.  Jos oikein paksu ja korkea ryönä,niin voi suojalätty käydä pieneksi.   Muutamia pihaistutuspuita olen suojannut paksuilla sanomalehdillä (hesari ja maastulli käyvät hyvin ; solisalirattia/kansantahtoa saattaisi puut oudoksua väripäästöjen takia). Sanomalehdet sopii vain pieniin istutuskohteisiin.

    Uusmetsäläinen

    Olen kokeillut taimitassuja pahimpiin heinikkopaikkoihin. Kokemukset ovat päällisin puolin olleet hyviä kuten Puukillakin.

    Tassut on syytä todella kiinnittää tikuilla tai päälle laitettavilla kivillä, jottei heinä nosta ylös tai tuuli riepottele pois. Voisivat tosiaan olla jopa leveämpiä, sillä pitkä heinä voi vielä kaatua taimen päälle. Säilyvät tehtävässään pari vuotta ennen lahoamistaan ja helpottavat myös heinäämistä, sillä taimen löytää paremmin.

    Kustannushyötyä pienentää taimitassujen kalleus, sillä taitavat olla edelleen lähes kaksi kertaa kalliimpia kuin taimi. Ja onhan niiden asettelussakin aikamoinen työ.

     

    Jätkä

    Aikaisemmin käytettiin paperisäkkejä, joita Maatalousoppilaitoksella niihin aikoihin tuli vaikka kuinka paljon. Säkki leikattiin auki ja nurkkiin reunoille pantiin kiviä taikka kuokalla maata.

    Silloin apulantasäkit olivat monikerroksisia paperisäkkejä, rehusäkit samoin jne.

    Jotkut hurjat käyttivät muovisia apulantasäkkejäkin, mutta minusta ne olivat huonoja, kun ne eivät päästäneet vettä läpi. Muutamassa vuodessa nekin murenivat ja häipyivät ilmeisen lopullisesti maastoon.

    Heinäntorjunta kemialliseti on yksi tehokkaimmista keinoista, mutta sekin pitää osata ja ajoittaa oikein.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)