Keskustelut Tekniikka Menikö kytkin vai kulmavaihde

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • Menikö kytkin vai kulmavaihde

  Merkitty: 

  Saha ottaa kierroksia, mutta terä vain pyörähtelee ja pysähtyy heti puuhun osuessaan. En oikein saa pyörittelemällä selvää kumpi nyt petti?

 • Jätkä

  Aleksi poikki!

  oksapuu

  Pitkä akseli poikki. Kytkin kun menee niin terä pyörii jatkuvasti …

  Huono homma,ei kun purkamaan…

  Jätkä

  Kulmavaihde irti- kyllä se siitä alkaa selkiämään…

  auguuri

  Purin ja akseli irtoaa molemmista päistä. Aiemmin en ole purkanut, pitäsikö sen pysyä kiinni kytkimen päässä kiinni?

  arto

  Kyllä

  Jätkä

  Akselin vaihtaminen on yksinkertainen temppu. Eniten saattaa kuua aikaa uuden akselin metsästämisessä, riippuu hieman sahan edustuksesta, onko lähellä minkälainen liike. Merkki olisi tietenkin hyvä tietää, akseleissa on eri merekkien välillä eroja.

  auguuri

  450 stihl.

  auguuri

  Kiitos osaajille neuvoista, vielä kysyn neuvoa miten kytkinkoppa irtoaa. Nitkuttelemalla, voimalla vai?

  Jätkä

  Oletko saanut sahan poikki? Siis kytkimen ja moottorin liitoksesta? Mitä tarkoitat kytkinkopalla? Voisitko kertoa meille, mikä on sahasi merkki ja malli? Niissä on jonkin verran eroja. Joissakin on jopa ruuveja, jotka pitää irroittaa, jos haluaa purkaa konetta särkemättä sitä.

  Ola_Pallonivel

  Jos sait kulmavaihteen kautta molemmat akselin pätkät pois, niin ei tarvi purkaa enempää. Ei se akseli ole kytkimessä mitenkään kiinni, vaan kulmavaihteen kiinnitys lukitsee akselin putken sisään. Akseli on molemmista päistä neliskanttinen, siitä tiedät kaiken tulleen ulos.

  Sitten kun ostat uuden akselin, niin ota vanha mukaan ja katso, että uusi on prikullaan samanlainen. Minulla oli putki kiero ja ostin uuden putken, jonka sisältö oli silmin nähden erilainen. Myyjä väitti, että kyllä se käy. Ei käynyt, vaan putken sisällä olevat muovit suli akseliin kiinni ja jumiin meni.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)