Keskustelut Tekniikka Menikö kytkin vai kulmavaihde

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)
 • Menikö kytkin vai kulmavaihde

  Merkitty: 

  Saha ottaa kierroksia, mutta terä vain pyörähtelee ja pysähtyy heti puuhun osuessaan. En oikein saa pyörittelemällä selvää kumpi nyt petti?

 • auguuri

  Neljällä ruuvilla se on edestä kiinni, mutta ei inahda. Onko vielä joku pieni lukitusruuvi jossain? Vai vaatiiko riuskaa voimaa

  Jätkä

  Mikä on neljällä ruuvilla? Se kehtoputkiko? Täytyy myöntää, että siitä kun 450 Tilhin purin, niin on jo aikaa kulunut, mutta muistelen, että kahvat ja kehto ovat samassa hässäkässä ja kiinni runkoputkessa myös kahvojen alta. Voin muistaa väärin, mutta yleensä sen kyllä huomaa, kun vähän katsoo  – ja pitää valoja päällä asennushuoneessa, että näkee edes silmälasien kanssa.

  Muisteln vain, että laite oli tuolta osaltaan helppo purkaa ja koota. meillä nuoret oppilaat kakistelematta purkivat ja huolsivat niitä, kun tutustuttiin koneiden rakenteeseen.

  Ola_Pallonivel

  Oletan, että olet saanut putken irti kytkinkopasta. Siis se sivusta kiinnitettävä ruuvi on jo auki. Sitten on ne neljä ruuvia, jotka auki. Voimaa en muistaakseni käyttänyt. Onkohan kytkin jumissa rumpua vasten eikä siksi lähde?

  Tolopainen

  Joskus saha kannattaa viedä huoltoon, jos viiden minuutin työ kestää päiväkausia. Yleensä liikkeestä saa ilmaisia neuvoja, miten laite puretaan kun ostaa varaosan.

  auguuri

  Voimaa se vain oli vailla, tiukasti oli imaissut itsensä kiinni. Jouset kunnossa, ruosteessa koko kytkin mutta herkistelin ja tuntuu toimivan. Pyöritin porakoneella akselia, välillä kulmavaihde rusahtelee sopivissa asennoissa. Olisiko se kuitenkin vaihdon paikka. Kuten Tolopainen totesi  järkevintä olisi monesti käyttää ammattilaisen apua, mutta mukavaa se on oppia itsekin koneitaan rassaamaan.

  Tonttu

  Kerran vikana oli saman sahamallin kanssa se, että terän kiinnityksen laippojen väli oli täynnä roskaa ja terä pääsi luistamaan.

  Jätkä

  Tonttu. Kyllä silloin on ollut kyse täydellisestä huolimattomuudesta. Toki terän ja laippojen väli pitää olla puhdas ja kuiva – sitä ei suinkaan voidella – ja mutteri pannaan kiinni niin, että pysyy…

  Sirkkelin terien kiinnityslaippojen alla oleva osa vioittuu herkästi, jos terä pääseen liikahtamaan edes pikkuisen esim silloin, kun voimalinja on kytkettynä ja traktori sammutetaan terän pyöriessä. Kun moottori pysähtyy, nytkähtää voimalinja taaksepäin monta astetta ja terä liikahtaa kiinnityksessään, ellei siihen ole tehty lukitustappia. Terästä leikkautuu keskiosa irti laippojen kokoiselta alalta, eli terä pitää romuttaa.

  Raivurin terän kanssa on sama juttu. Kyllä meilläkin oli muutama terä, joista keskiosa oli leikkautunut irti – Syynä on ollut käyttäjän virhe, eli liian löysä kiinitysmutteri, ehkä lukitusmutterin lukko-osa on jo löystynyt liikaa. (Vaihda terämutteri kymmennnen irroituskerran jälkeen, taikka kun mutteri menee käsin kiertämällä pohjaan asti.)

  Jätkä

  auguuri:”Voimaa se vain oli vailla, tiukasti oli imaissut itsensä kiinni. Jouset kunnossa, ruosteessa koko kytkin mutta herkistelin ja tuntuu toimivan. Pyöritin porakoneella akselia, välillä kulmavaihde rusahtelee sopivissa asennoissa. Olisiko se kuitenkin vaihdon paikka. Kuten Tolopainen totesi järkevintä olisi monesti käyttää ammattilaisen apua, mutta mukavaa se on oppia itsekin koneitaan rassaamaan.”

  -Eli: Mikä olikaan vika? Käytön puute! Kytkimen kuuluu olla kuiva. Se on usein kevyessä pintaruosteessa juuri sen takia, kun siinä ei ole pinta öljyssä. Kulmavaihteen rusahtelu loppuu aikanaan, ei muuta kuin hanaa, jos on rasvaus aukko, varmistetaan, että siellä on rasvaa – jollei ole, niin kyseessä on halpa kertakäyttökulma, eli HANAA!

  auguuri

  Laitoin kulman tilaukseen, tämä on originaali. Kerron sitten miten kävi. Onneksi uskollinen 20 vuotias Partner 450 ei petä, se on ollut harmiton. Ainut ”harmi” on iso tankki, kestää liki 1,5 tuntia. Tauko maistuisi jo tunnin kohdalla.

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)