Keskustelut Metsänhoito merkintänauhat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
 • merkintänauhat

  Yksinkertainen kysymys: Onko merkintänauhojen eri väreillä omat käyttötarkoituksensa?

 • Pähkäilijä

  Kaunista tekstiä Metsätuhon sivuilla juuri ennen nauhojen värikoodeja

  ”metsäkoneen ohjaamosta tulee nähdä vähintään kaksi nauhaa
  eteenpäin (tarvittaessa poistetaan näkemistä estävät oksat).”

  kuinkakohan monta kertaa on keltainen nauha tien varressa se ainut, joskus ei sitäkään…

  suorittava porras suorittava porras

  Keltaisista nauhoista…

  Kerran aloitin tiehen rajoittuvan leimikon , johon ihmeekseni oli laitettu varastopaikkaa osoittavat nauhat . Toinen hämmästelyn aihe oli , että kerrankin oli merkitty riittävästi varastotilaa . Aloitin luonnollisesti hakkuun avaamalla varstopaikan . Vähän aikaa työskenneltyäni saapui isäntä paikalle vaikuttaen ”lievästi ” hermostuneelta . Pysäytin koneen
  ja kysyin , että onko kaikki kunnossa. EI OLLUT ! Keltaisilla nauhoilla oli merkitty kaksi hirvimiesten lähekkäin olevaa passipaikkaa . Olin avannut ”aavistuksen verran ” liikaa varastoaluetta eli lippujen välisen alueen kokonaan auki .

  Kaiken lisäksi isäntä kävi pienentämässä leimikkoa noin puoleen siitä , mitä karttaan ja hakkuuohjeisiin oli merkitty . Kyllähän se pienennetyltä palstalta kerätty sadan motin nökkönen vaikutti kieltämättä vähän orvolta n. 75 metrin mittaisella varstopaikalla. 🙂

  …eli kannattaa tarkkaan miettiä , mitä nauhoja asettelee ja minne . Tässäkin tapauksessa värillä oli väliä.

  Hiluxmetsuri

  Hauska tuo suorittavan varastopaikkatapaus. 🙂 🙂

  Puun takaa

  En tiedä, sijaitsevatko metsäni jollain toisella planeetalla, mutta suoraan sanoen en tarkkaan muista, milloin olisin viimeksi nauhoja leimikoissani nähnyt.
  Toki kuviorajatkin on tullut hoidettua aika selkeiksi, mutta nykytekniikka on ainakin meilläpäin korvannut nauhat lähes kokonaan.

  suorittava porras suorittava porras

  Näinhän siinä on käymässä , että vastuuta siirretään entistä enemmän konekuskille . On asiassa hyvätkin puolensa. Jos leimikkoa ei ole rajattu , voi huoletta jättää heikommat paikat hakkaamatta 🙂

  Sellaisiakin nauhoituksiin liittyviä tarinoita olen kuullut , että toimihenkilöt eivät ota vastuuta nauhoittamisesta varsinkaan, jos leimikko kulkee ”välikäsien” kautta . Raivatuilla työmailla ei nauhattomuus ole ongelma , mutta peitteisillä on ja iso.

  ensolainen evakko

  Vielä hiukan lisuketta ”tiedonhankintaan”
  Vanhana patuna minua on aina harmittanut nämä www jne. osoitekentät. Tanelin mainitsema tieto löytyy vaatimattomalle käyttäjälle hyvin helposti. Tarvitsee vain kirjoittaa tarvittava otsikko suoraan hakukoneen aloituslaatikkoon. Oikea metsätehon lista lytyy vähintäin toisella yrittämällä eikä tarvitse turhautua välilyönneillä jne.

  LMP LMP

  # ”Vielä hiukan lisuketta ”tiedonhankintaan”
  Vanhana patuna minua on aina harmittanut nämä www jne. osoitekentät…” #

  Ymmärrän, mutta jos tämä palsta eläisi tätä vuosituhatta, sen osoitteen voisi laittaa hyperlinkkinä eikä meidän vanhojen eikä nuorempienkaan patujen tarvitsisi turhautua. Vai mitä, Metsäkustannus?

  Pähkäilijä

  Raivatuilla työmailla ei nauhattomuus ole ongelma , mutta peitteisillä on ja iso.

  Lähetetty: 1 h, 25 min sitten
  Lähettäjä: suorittava porras
  ###################

  onhan se ikävää jos raivaaja vetää naapurinkin puolelta aliskasvuston nurin. Ei kait sinne peitteiseen maastoon muita koneita ole menossa…?

  Menee vähän OT – maanmittari kertoili että tulevaisuuden suhteen on kuulunut heillä tarinoita että rajapyykkien käyttö loppuisi, pelkät koordinaatit saavat sitten riittää. Mielenkiintoista kun koneen gps tuntuu välillä hortoilevan kymmenenkin metriä hukassa synkemmissä kuusikoissa… Ei siinä laitevalmistaja käräjille joudu vaan hakkaaja jos rajanaapureilla on samanlaista metsää ja raja merkkaamatta…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ensolainen Evakko:
  ”Tarvitsee vain kirjoittaa tarvittava otsikko suoraan hakukoneen aloituslaatikkoon. Oikea metsätehon lista lytyy vähintäin toisella yrittämällä eikä tarvitse turhautua välilyönneillä jne. ”

  Juu tämä löytyy, mutta ei aina, kyllä linkkejäkin tarvitaan että vanhempikin patu löytää oikean kohdan.

  Nämä ihanat välilyönnit voisi toki eliminoida, mutta kun ei mene linkittäjille kalloon. eli taas kerran:

  Kun linkki on kopioitu viestiin, niin se pitää katkoa noin 30 merkin mittaisiin pätkiin rivinvaihdoilla. se näyttää toki viestissä vähän hassulta kun se on monella rivillä. siinä ei ole kuitenkaan nyt välilöyntejä, kun se kopioidaan osoiteriville, niin rivinvaihdot poistuvat itsestään.

  Terveisin: korpituvan Taneli

  Pähkäilijä

  Mie oon todennu turhaks tuon rivittämisen, helpoin kun kopioi tekstin ja liittää sen osoitelaatikkoon ja siellä poistaa sitten noin 30 merkin välein olevat turhat välilyönnit.

  Jos käyttää Chromea niin muistaa sitten linkkiä kopioidessa että ”kopioi” eikä ”siirry sivulle” jonne pääsis suoraan mutta ei pääsekään välilyöntien takia vaan joutuu poistelemaan %20 merkkejä linkkiosoitteesta.

  Toivottavasti nämä linkkienkin ”merkintänauhat” tulis tällä palstalla toimivaksi seuraavan viisvuotissuunnitelman aikana…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)