Keskustelut Metsänhoito merkintänauhat

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)
 • merkintänauhat

  Yksinkertainen kysymys: Onko merkintänauhojen eri väreillä omat käyttötarkoituksensa?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Vanhalla palstallahan meillä oli käytössä hyperlinkit, joita LPM kaipaili. se on kai ainoa vanhan palstan ominaisuus, jota jäin kaipaamaan. No, ekse lainaustoimintokin oli ihan kiva.

  Terveisain: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Näkyy merkkausnauhojen hinnoissa olevan melkoiset erot, liekö laatu samanlainen kaikissa.
  Hinnat alle eurosta yli vitoseen rullalta, pistää harkitsemaan, mistä tavaran ostaa.
  Yksi nyrkkisääntö kannattaa pitää mielessä aina: Nauhat laitetaan pystyyn jääviin puihin – ei poistettaviin.
  Jos esim rajalla ei voi laittaa nauhoja pystypuihin, niin vesuri käteen ja teikit linjalle ja nauhat niihin. Naapurin puihin ei nauhoja saa laittaa.

  jees h-valta

  Vai pystyyn jääviin puihin?
  On aika kirjavaa käytännöt konetyössäkin. Välistä otetaan nauhoitettu puu, välistä ei. Kyllä merkkaan ite merkatessani myös naapurin puihin jos ei muuta ole järkevästi. Ei niitä silti pakko ole kaataa. Jotkut tutkailevat onko solmu hakkuulle päin ja tulkitsevat siitä. En tiedä mikä virallista mutta enemmän näyttää kirjavaa ja epävirallista olevan.

  Jätkä

  Selväksi tuli, miksi Jessen savotat ovat milloin kenenkin mailla.
  Kun käytetään minkä värisiä nauhoja sattuu olemaan ja ripustellaan niitä miten sattuu – jopa naapurin puolelle 10 – 20 – 30 metrin päähän rajasta, niin onhan siinä selvittelemistä aina lakitupaan asti.

  Metsuri motokuski

  Periaatteesa nauhapuuta ei poisteta. Jos valinnan vapaus jätetään kuskille niin nauha risuun.

  torppari

  ennen oli sininen ajoura ja solomun puolelta aakastiin ura sillon ku pomot ei vielä luottanu jätkään. leimikon raja punanen. sitte ol vielä ne kalliit miehet jotka alakaa sukupuuttoon kuolla (mhy) kaks punasta täppee tukkipuu ja yks täppä nii kuitua.. woe hywäne aeka ku tyhmä jätkä ei sitä oes millää ite tajunnu jotta mikä on tukkipuu ja missä ei mitta riitä tukkiin..wua aenahan se on pitäny pittee viisaetakkii miehiä hengissä ja jätkän persnahasta elättee..

  jees h-valta

  Heh, jätkälle ettei ole tullut vielä lakitupaa metsäasioissa katsottua eikä nuo rajaloukkaukset joita on tapahtunut ole olleet minun maksulla vaan ihan sen joka on sinne minun puolelle seikkaillut. Kerran maksoi mhy. Itse ei tarvitse tätä viimeistäkään murehtia vaikka siinä kyllä minun puolelta mentiin naapuriin. Tai oikeammin aloitettiin naapurista.
  Sen on jo hakkuuoikeuden saaja luvannut maksaa mutta tuskinpa siinä tulee maksuvelvoitteita.

  metsä-masa metsä-masa

  Merkkausnauhojen merkillä värin ja lukumäärän perusteella viestitetään yrityskohtaisesti tiettyä asiaa firman puunkorjuussa mukana oleville.

  Parikymmentä vuotta sitten firmat teki ja haki kukin omaan toimintaansa laatu- ja ympäsisstöjärjestelmän sertifiointia varten ja sitä varten tuli määritellä myös leimikoiden merkkaukset.

  Merkkaus vaatimus oli sitten firma kohtainen, mutta merkkaus tapa kyllä oli sama isommalla alueella firmassa. Tästä syystä luulen syntyneen vähän eri asiaa tarkoittavia nauhoituksia eri ostajien välille.

  Rivinelonen

  Näytti olevan oikein heijastimellisia kuitunauhoja
  naapurin leimikossa

  Metsuri motokuski

  Se on hieno keksintö. Olisi suotavaa etenkin pimeään aikaan käytettäisiin noita heijastenauhoja varsinkin rajalinjojen merkkauksessa. Tässäkin taitaa hinta olla se suuri tekijä miksi ne ei yleisty.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)