Keskustelut Metsänomistus Messut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Messut

    Mahtaako palstalaiset käväistä Helsingissä viikonvaihteessa?

    Ohjelman perusteella vielä itse epäröin, paneelikeskustelu voi olla kiinnostava tai sitten ei. Riippuu siitä, millä tavalla tulevaisuutta halutaan ennustaa. Sijoituspuolen puheissa tuskin mitään uutta tulee vastaan ja muuten mennäänkin vähemmän kiinnostavalla linjalla. Vakuutusyhtiö mainostaa itseään sekä luontoihmiset ja yhdistykset lobbaavat omia tavoitteitaan. Iltapäivällä pitäisikin olla jo kotimatkalla. Toisaalla viihdyttävää ja parhaassa tapauksessa jopa hyödyllistä voisi olla seurata, kuinka ministeri opettele raivaussahan käyttöä, mutta ehkä saa jäädä minulta väliin. Samoin monkijäkauppiaan myyntipuheet.

    Näytteilleasettajista muutaman kanssa voisi olla jutusteltavaa, jos sopivat kaverit on paikalla.

    Voi siis olla, että muutaman sadan kilometrin ajomatka jää väliin. Mutta katsotaan nyt vielä, josko mieli loppuviikkoa kohden muuttuisi.

  • vänkäri

    Ja minä puristimella. Keskeytymättömässä on puolensa mutta kaikenlaisiin happeningeihin lähteminen ei yleensä onnistu vahingossakaan. Ja nyt nukkumaan niin jaksaa messuta koivuropsien kanssa.

    Korpituvan Taneli

    Tanelilla on kumma tunne siitä että nämä messut ovat vähän väärässä paikassa. Eikö nyt edes metsämessuja saada järjestettyä johonkin maakuntakeskukseen esim jyväskylään?

    Kas kun poroerotteluja ei vielä ole siirretty Helsinkiin?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Metsäpäivien (8.-9.11) liput maksaa 160 € + alv. Messulippu (9.-11.11) on 15 € (sis alv), ellei korruptiolahjana satu vapaalippua saamaan. Pasilassa pysäköinnistäkin joutuu varmaan liki saman verran maksamaan kuin pääsylipusta. Suurin kustannus tulee kuitenkin matkoista, jos vähänkin kauempana asuu.

    A.Jalkanen

    Metsälehti Makasiinin messumainoksessa oli alennuslipuke, numeroa en muista mutta varmaan viimeksi tullut.

    jees h-valta

    Harrastelijan kaas vähän sama tuntuma. En myös muista koska, vai olisko vielä kertaakaan ollut voitollista vuotta. Mutta korkojen vähenemisen myötä ja myös vähemmillä investoinneilla ei tullut takaisin kuin vajaa neljä tonnia.

    Caballista

    Metlan Pekka K on oikeilla jäljillä. Metsämessuilla kävi viime vuonna liikaa ihmisiä (52 430) ja liian vähän metsää. Tänä ja viime vuonna vain Asuntomessut (varsinaiset ja loma-asunto) ovat saavuttanut Helsingin ulkopuolella suuremman kävijämäärän. Tämä on väärin, metsämessut pitää siirtää Helsingistä pois kävijämäärien laskemiseksi.

    Messut eivät ole luonteeltaan ammattimessut. En näe messujen olevan pois keneltäkään – ennemmin messuilla jaetaan kaupunkilaisille positiisellä tavalla tietoa metsätaloudesta.

    En ole itse menossa messuille, koska en koe saavani ajalle / rahalle vastinetta. Kävin tänä vuonna vain Finmetkossa. Messujen kävijämääriä voi käydä tarkastelemassa: http://www.levikintarkastus.fi/messutarkastus/messutilastot.php

    Leevi Sytky

    ”InterCity vie, ja InterCity tuo, pikkuherran Helsinkiin, Ison Herran luo.” ( Mikko Perkoila )

    Messuille kannattaa matkustaa junalla! Ei parkkipaikkaongelmia. Ei jonoissa matelemista.
    Lisäys: Messumatkaan kannattaa liittää muitakin matkailuun liittyviä avartavia kokemuksia. Esim. tutustumalla Helsingin tarjoamaan kulttuuriin, korkea-,tai matalakulttuuriin. Varovainen on oltava, ettei käy kuten Ranelle. ( Toinen ketju, kengän korko p——–n.)

    Pinsiön vaari

    Olen käynyt pitkään Metsämessuilla. Mutta viime vuonna päätin että ei enää. Ovat enemmän liikepaikan ihmisille elämyksiä antavat kuin asiamessut. Kyllähän elämykset mukavia on, mutta niitä löytyy lähempääkin.

    Metsäkeskus järjestää lauantaina sinne bussimatkan ja edullisesti. Matkalla on luentokin. Metkon retken sama yhteisö järjesti ja se oli onnistunut reissu. Olisi varmaan nytkin, mutta kun kerran päätin niin siinä pysytään. Kalenterikin täynnä muuta jo alkusyksystä tullutta.

    Petri

    Raportti, osa 1/2:

    Tulipahan käytyä. Lipun hinta 15 euroa ja parkki 7 euroa. Ihan kohtuullista hintapolitiikan suhteen.

    Luentoja oli tarjolla eri aiheista ja toisaalta samaan aikaan saattoi olla hyvää juttua esim. moottorisahojen ja raivaussahojen parista, joten valintoja joutui tekemään. Ei siis pelkkää kaupallista hypeä vaan myös valistusta oli tarjolla.

    Ferrari pienoistraktori tuli nähtyä. Hinta runsaat 15000 euroa, joten ei aivan halpa. Ferraria laitteessa ei ole kuin nimi. Mitään yhtäläisyyttä automerkki Ferrariin ei ole, joten ihmetyttääkin eikö nimeä ole jotenkin suojattu…? Maavara ei ole kummoinen. Laitteeseen maahantuoja myy kotimaisia peräkärryjä.

    Husqvarnan osastolla Mr. Tuomas oli antamassa taas hyödyllistä tietoa mm. raivaussahojen ja moottorisahojen terien huollosta. Osastolta tuli kahmittua föliin opus nimeltä ”Moottorisahaopas – Opas moottorisahan turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön”. Hussella näitä oppaita on aivan mukavaan tyyliin. Täytyypä lukea.
    Husqvarnan käyttöohjeitakin ja tulostettua näiden verkkosivulta. Elfving Oy:llä on Stihlin osalta siinä vielä opittavaa.

    Uittokalusto- niminen liike oli myös mukana. Heidän katalooginsa tuli napattua mukaan. Yli 300 sivua houkutuksia. Livenä tuli nähtyä Meindlin laadukkaat työjalkineet. Moiset olisivat varmasti ihan kivat.

    Ponssen moto oli esillä. Ponsse julkisti just hiljattain uutisen lomautuksista, joten business ei kulje aivan tip top- tahtiin.

    Mönkkäreistä esillä olivat Honda ja Artic Cat. Tulipahan huomattua, että jälkimmäisellä maavara on huomattavasti suurempi. Hondan laatu ja 4 vuoden takuuta ei voi kuitenkaan sivuuttaa.

    Firma nimeltä Olenius muuten kauppasi Hondan mönkkäreiden lisäksi ruotsalaista kärryä mönkkärin perään. Nosturilla ja kaikilla hydrauliikkaherkuilla hintaa kärryllä oli noin 16000. Saa siinä aika monta rankaa kuljettaa metsästä, että homma kannattaa.

    Raportti jatkuu toisessa viestissä 2000 merkin rajoitteen takia.

    Petri

    Raportti, osa 2/2:
    Alan oppilaitoksista paikalla koulutusta markkinoimassa oli mm. Hämeen Ammattikorkeakoulu. Taisivat mainita jostain avoimien ovien päivästäkin. Itä-Suomen yliopistokin oli edustettuna.
    Metsäkustannukselta tuli ostettua 3 kirjaa. Rahaa meni yhteensä 20 euroa, joten ei paha.
    Stihlin tuotteita oli esittelemässä maahantuoja Elfving Oy. Herra Laakso koulutti raivaussahojen ja moottorisahojen huollosta ansiokkaasti. Mainitsi, että on markkinoilla on eräs teräketjuöljy, mikä on niin ohutta, että moottorisahojen laipat, ketjut ja kärkipyörät kuluvat hetkessä pilalle. Ei maininnut nimeä. Stihlin raivaussahojen osalta hän suositteli, että käyttäjä putsaa aina säännöllisesti sylinterin rimat roskista. Tämä on tasan tarkkkaan eri kanta, mitä Stihlin ohjekirja mainitsee esim. FS 460 ja 490- mallien osalta. Ohjekirja suosittelee kopan avaamisen jättämistä Stihl- huolloille. Stihlin huoltokirjan höpinät voi siis jättää tältä osin omaan arvoonsa. Eli koppa vain auki ja omatoimista puhdistusta harjalla ja puulastalla.
    Metsäkeskus esitteli uutta marraskuussa käyttöön otettavaa Metsään.fi- palvelua. Saataville tulee lentokoneesta kuvattu laser-aineisto tilan omistajan metsävarannoista. Hintaa palvelulle on 60 euroa per vuosi. Palvelu ei korvaa metsäsuunnitelmaa, mutta hyvin pienelle tilalle muuta ei käytännössä tarvita. Laser- keilaus ei taimikoiden osalta toimi hyvin, mutta varttuneesta puusta se arvioi puun pituuden ja paksuuden hyvinkin tarkasti.
    Erittäin viehättävä metsätalousinsinööriksi juuri valmistuva neitonen opetti raivaussahatyöskentelyä. Pääpointti on kuulemma lantion ja jalkojen liikkeellä. ”Lantiosta kaikki lähtee”. Oli helppo uskoa. Aivan hirveästi neito ei raivaussahalla ollut käytännössä työskennellyt, koska eipä pitänyt leikatessa täyttä kaasua päällä. Ehkä arasteli ääntä. Mutta oppi meni perille: Lantio, lantio ja lantio. Siitä se liike lähtee.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)