Keskustelut Metsänhoito Metlan metsävaratieto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Metlan metsävaratieto.

  No eipä paljon vakuuttanut tuo palvelu. Metsään.fi pesee 6-0. Pelkästä ilmakuvasta saa jo huomattavasti paremman käsityksen.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Eipä vastannut odotuksia,tosiaankin ilmakuva ainakin näin maalikolle paljon hyvempi ja selvempi katseltava.Metlaa mm.MTK-arvostellut karttatietojen julkaisusta,eipä noista hullua hurskaammaksi paljon tule.Yksityisyyden suoja ei paljon heikkene,jos tilan rajat näkyvät,muutoin itselleni pettymys ennakko odotuksiin nähden.

  Köppäkynsi

  Kokeilun vuoksi vertailin puuston keskiläpimittatietoja metsäsuunnitelman kuviotietoihin ja siellä missä Metlan kartan mukaan piti olla lähes uudistuskypsää metsää, onkin kuviotietojen mukaan 35-vuotiasta 13-15 cm läpimittaista nuorta kasvatusmetsää. Käyttökelpoisia inventointitiedot eivät tällaisenaan ole, joten yksityisyyden suojan menetystä ei tarvitse pelätä. Mitään hyötyäkään tiedoista ei tosin ole, joten olisiko voinut käyttää niiden keräämiseen tarkoitetut varat paremmin?

  kisi

  Pikakäynti sivustolla ei oikein vakuuttanut. Sitä paitsi ei ollut KOVIN hyvin opastettu!

  http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämä menetelmä on kehitetty suuralueinventointiin, ja toimii ymmärtääkseni noin kuntatasoon asti, ei tilatasolla. Ilmakuva ja laserkeilaus on parempi tiloille.

  Gla Gla

  Jotain tuon suuntaista myös Metlan tutkimusjohtaja Taneli Kolström toissapäiväisessä Metsäradiossa sanoi. Samaa mieltä olen itsekin. Metsäkeskusken metsään.fi-palvelua, johon Kolström haastattelussa viittasi, en vielä ole kokeillut.

  http://areena.yle.fi/radio/1740932

  jees h-valta

  Kyllähän tuota tietopohjaa jo alkaisi olla kartoilla metsänomistajien metsistä. Mutta eipä tuo mitään ostoryntäystä ole saanut aikaan ostavissa piireissä. Vain kerran on Stora-Ensolta soitettu illalla ja toivottu puukaupoissa yhteydenottoa minulta. Sieltäkään ei suoraa ostoihmisen yhteydenottoa vaan vain välittäjä-tytön. Mitenkään väheksymättä miellyttävän persoonan soittoa.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Kultakurkkuisen tyttösen ääni tehosi. Jesse siirtyi Stora Enson asiakkaaksi?

  jees h-valta

  No ei nyt ihan niin pitkällä vielä olla. Mutta heidän lehtykäisensä pitäisi alkaa tulla. Tosin olen kyllä valmis myymään puuta lähes kelle vain joka asiallisesti maksaa. Viimeksi olen tehnyt kauppaa esim. Lassila&Tikanojan kanssa. (Energiapuusta ja kantojen nostosta). Mutta on tässä tulossa sentään Metsä-Groupinkin iltatilaisuus joten saattaa sieltä taas jotain kaupan jyvää jäädä itämään myös.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos joku haluaa selvittää naapurin metsävarat kateuttaan tai muuten uteliaisuudesta, helpoin tapa siihen on mennä http://www.karttapaikka.fi ja ottaa alueen ilmakuva esille. Ainakin Keski-Suomesta ovat ilmakuvat päivittyneet nyt Asta-myrskyn jälkeiseen aikaan. Ja näkyvät sieltä ne kiinteistötunnuksetkin.

  ihmettelijä

  Joo siellähän on väärävärikuvakin, että näkee kuviotkin , onko isoa vai pientä metsää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)