Keskustelut Metsänhoito Metlan metsävaratieto.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Metlan metsävaratieto.

  No eipä paljon vakuuttanut tuo palvelu. Metsään.fi pesee 6-0. Pelkästä ilmakuvasta saa jo huomattavasti paremman käsityksen.

 • KopiK

  Metlan linkeistä saan ladattua vain mustia kuvia, milläs ohjelmalla tuota Geotiff-formaattia pitäisi voida lukea värien kera?

  Paikkatietoikkunassa näkyy kyllä värejäkin.

  Mutta varmaan ihan hieno palvelu…. pitää ihmetellä lisää.

  ihmettelijä

  http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta

  Karttatasot valkosta löytyy vaikka mitä. Ortoilmakuvissa on väärävärikuva, jonka päälle saa tilanrajat tunnuksineen. Ainakin meilläpäin kuva on vuosimallia 2012. Kuvan voi zoomata niin lähelle, että näkyy tarkasti tuulenkaadot siemenpuualueella , ajourat, puukasat teiden varrella jne

  Kaikki pellot peruslohkoineen näkyy olevan EU-tunnuksineen. Huh huh, kaikki ne julkaiseekin. Ei puutu enään muuta kuin omistajan nimi ja sosiaaliturvatunnus niin kaikki tiedot olisi.

  tervas tervas

  Jatketaan tähän. Onko kukaan tutustunut metlan latauspalveluun osoitteessa ”http://kartta.metla.fi/”? Sieltä pitäisi saada ladattua paikkatietoikkunan teemakartat tif formaatissa.

  Itsellä sama ongelma kuin KopiK:lla tuossa yllä, kaiki ladatut kuvat näkyy harmaasävyisinä. Lisäksi kaikki ladatut teemat ovat samankokoisia.

  Palvelussa kyllä lukee ”Palvelua kehitetääään edelleen.”, mutta ilmeisesti reiluun vuoteen ei paljoa tapahtunut.

  raivuri

  Noiden geotiffien avaamiseen ilmeisesti tarvitaan joku erillinen ohjelma. Se on jännä ettei ohjelmaa löydy helposti latauspalvelusta. MML:sta tai metlasta voisi kysyä. Onko joku saanut toimimaan?

  tervas tervas

  Ymmärtääkseni GeoTiff on Tif-kuva+paikannuskoordinaatit. Tif katselu pitäisi onnnistua ihan kuvankäsittelyohjelmalla. Jos kartalle haluaa oikeaan paikkaan, niin sitten jollain karttaohjelmalla, ohjetta esim:

  Maanmittauslaitoksen tiedostopalvelusta ladatut GeoTiff tiedostot saan näkyviin värillisenä ja oikein sekä kuvankäsittelyohjelmassa että karttaohjelmssa. Metlan tiedostopalvelusta ladatut sen sijaan kaikki tiedostot on samannäköisiä ja -kokoisia mustavalkoisia.

  Laittaisin palautetta metlan palvelusta, mutta sellaista kohtaa ei palvelusta löydy.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)