Keskustelut Metsänhoito Metsä eväät

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Metsä eväät

  Metsämiehen (henkilön) tasapainoiset eväät vaikutta paljon työpäivän onnistumiseen. Sopivilla eväillä on aikuiselle motivoiva paikka arjen hyötyliikuntaan, että  halutaan tulla uudelleen jatkamaan vähän raskastakin urakkaa.

  Jokaisella on ehkä kokemuksien kautta muodostunut oma malli valmistautua työpäivään. On puhuttu lämpimänruuan tärkeydestä työnteon välillä, toinen voi kokea riittäväksi kahvin ja pienet välipalat päivän aikana ja jne. !

  Mikä  on sinun kokemus ja hyvän vireystason säilyttäjä, työpäivän aikana ?

  .

   

   

 • Metsuri motokuski

  Teen kuuden tunnin työpaivän raivuulla ja leipäpalalla sekä riittävällä juomalla olen selvinnyt. Aamulla kunnon puuroaamiainen ennen metsään menoa.

  pihkatappi pihkatappi

  Edellisen päivän päivällisellä pitää santsata ja aamupalalla yrittää syödä enempi, mitä mieli tekisi. Metsässä useinmiten juustoleivät ja kahvi + tee tai kylmä juoma kelin mukaan. Joskus olen keittänyt hernekeitonkin pakissa ja sitten oli se ruokatermoskin, nuorempana oli aina nälkä.

  Visakallo Visakallo

  Nyt vanhemmiten ovat meikäläisen metsäeväät keventyneet, mutta niin ovat työpäivätkin vastaavasti lyhentyneet!  Kahvia, juotavaa ja jotain pientä suuhunpantavaa. Kotona sitten kunnon ruokaa.

  Petkeles Petkeles

  Tämmönen vajaa kolmekymppinen pärjää viileemmällä kelillä litran termoskahvilla, kahdella banaanilla ja muutamalla ruisviipaleella. Hellekelillä pelkkä vichy kahvin tilalle. Jos ollaan 8h metsässä.

  Erikoiskeikoilla 12h vaatii jo lämpimän aterian, hernekeitto tms. Aamulla kaurapuuro, kahvi ja mahdollisesti leipää.

  Yllättävän vähällä pärjää ilman nälkää kunhan tekee hommia ilman isompia taukoja. Raskaasti en pysty metsässä syömään, vasta kotona otan vahingon takaisin. Ja kai se on tottumiskysymys. Kun maha tottuu tiettyyn rytmiin, niin hyvin pärjäilee.

  Jätkä

  Jos työtä tekee täydellä teholla, on kulutus niin suurta, että energiaa on tankattava sekä sahaan, että sahaajaan. Kun oikeasti tein metsäpäiviä, oli minulla lämmin ruoka termoksessa.

  Kun nyt aloittelen polttopuuhomman, tahti on ihan jotain muuta kuin urakkametsurilla. Eväitä en tarvitse, koska olen aivan kotinurkilla, mutta hikoilu on niin kovaa, että juotavaa täytyy olla, jos ei muuten, niin varalta. Tankillisen sahailut lastaan saman tien peräkärryyn ja ajelen klapikoneen viereen ja väännän Taavetin käyntiin. Sitten melkein on siestan aika ja iltapäivällä uusi kierros, jos huvittaa. Siestan aluksi hörppään kahvit ja jotain kahvin kanssa.

  metsä-masa metsä-masa

  Ihmeteltävän samankaltainen on minunkin ruokailutottumus kuin mitä edellä on kerrottu.  Jos tehollista työitä, ” raivurihommia ”  tulee päivässä 5-6 h niin tankkauksen välillä viileän sään aikaan lämmintä juomaa ja pieni välipala tukevamman aamupalan jälkeen riittää.

  Kun isomman työmaan kanssa-aherretaan useamman sahan kanssa, silloin on työpäivään kuulunut n. tunnin ruoka-ja suunnittelutauko makkaran ja kahvin valmistuksineen, siinä palautuu jo maallikkokin mukavasti, nämä päivät venyykin sitten yleensä pitemmiksi.

  Ruokahalu tuntuu olevan suurempi niinä päivinä kun työt on jotain muuta kun sahahommia.

  Metsurin ruokavaliosta ja energian tarpeesta on kirjoitettu kirjojakin, mutta meillä ne on toimineet hyvinä vinkkinä silloin kun on ollut nuorempaa polvea mukana metsässä!

  ate

  Lähtökohtana on 6 tehotunnin työpäivä. Aamulla tietysti kunnon aamupala puuroineen. Eväinä lämpimänä aikana on yleensä leipiä ja hedelmiä (esim.banaania). Juotavana on vettä ja mehua. Tapana on sahan tankkauksen yhteydessä hörpätä vettä ja 2h välein palastella mehun kanssa. Tällöin energiaa tulee sopivan tasaiseen tahtiin. Talvikelissä juotavat muuttuvat lämpimiksi ja eväiksi lämmintä ruokaa termokseen.

   

   

   

   

  kuusessa ollaan

  Reilusti magneesiumia sisältävää urheilujuomaa nestetankkaukseen, kahvia ei. Kahvi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja elimistöstä lähtee hivenaineita, mikä kostautuu sitten illalla suonenvetoina. Jugurttijuomat hyviä leivän kaveriksi, talvella lämmikkeeksi teetä.

  Jätkä

  ”Jokainen tulee uskollaan autuaaksi”. Urheilujuomat ovat varsinaisia Kofeiinipommeja.

  kuusessa ollaan

  Tarkoitan siis ihan oikeita urheilukäyttöön tarkoitettuja (kuten HartSport), ei saa sekoittaa energiajuomiin. Ne on kofeiinipommeja.

  Eikä tartte olla kovin uskovainen, jos noiden käytöllä estää saatanalliset suonenvedot jaloista, valitettavasti itsellä taipumus niihin perinnöllisistä syistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)