Keskustelut Metsänhoito Metsä eväät

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Metsä eväät

  Metsämiehen (henkilön) tasapainoiset eväät vaikutta paljon työpäivän onnistumiseen. Sopivilla eväillä on aikuiselle motivoiva paikka arjen hyötyliikuntaan, että  halutaan tulla uudelleen jatkamaan vähän raskastakin urakkaa.

  Jokaisella on ehkä kokemuksien kautta muodostunut oma malli valmistautua työpäivään. On puhuttu lämpimänruuan tärkeydestä työnteon välillä, toinen voi kokea riittäväksi kahvin ja pienet välipalat päivän aikana ja jne. !

  Mikä  on sinun kokemus ja hyvän vireystason säilyttäjä, työpäivän aikana ?

  .

   

   

 • pihkatappi pihkatappi

  Magnesiumin syön joka ilta tablettina. Kahvia otan matkaan vain vähän (0,45 l) ja nimenomaan iltapäiväksi, joskus tulee hörpättyä muki aiemminkin, sehän piristää.

  Tolopainen

  Piimax on myös hyvä ravintolisä, heti huomaa miten kynsien lohkeilu lopuu eikä ole närästystä, jota kahvinjuonti helposti aiheuttaa.

  Nimetön

  Aamulla pitää mun keittää emännälle puuro ja puuroaamiaisella päivä alkaa, hedelmiä, yks pala leipää, pikkukuppi kahvia. Metsässä teetä, pienet, voileivät,hedelmä, lämpymällä ilmalla lisänä vettä. Metsästä tulon jälkeen oikiata ruokaa, tai vain salaattiannos, tai porkkana/aurajuusto/cili keitto, pikkukuppi kahvia. Iltapalana jos on niin vaikka raejuustoa ja mantariini ja lisänä jotain hedelmiä, ei kahvia. Juustoa jos tuntuu että tarvii jotain suolasta.

  Jätkä

  Muistuu mieleen, kun olimme nuorten MTI- opiskelijoiden kanssa tekemässä metsätaitokilpailuun tehtäväkohtia. Käytännössä kaikki tehtävät mitataan hyvin tarkkaan, niin pinta-alat kuin esim runkojen tarkka pohjapinta-ala jne.

  Istuimme nuotiolla – niitä pitää olla kaksi, kun joukko on noin kaksikymmentä henkeä. Minulla oli pari keitettyä kananmunaa, joita laitoin leivän päälle. Ripottelin suolaa hieman munan päälle. minulla oli sirotin matkassa ja oppilaat sitä ihmettelivät. Kysyin silmät pyöreinä, etteikö teillä sitten ole sirotinta repussa?

  Seuraavalla viikolla kun olimme samassa nuotiopaikassa, eräs viehättävä tyttö kuori kanamunaansa, kaivoi sirottimen repustaan ja nautti.

  Kyllä oppi menee perille!

  metsä-masa metsä-masa

  Varsinainen urheilujuoma on ollut kesäjuomana erinomaista,  silloin kun tekeminen sattuu helleaikaan. Vahvemman ruuan tarve metsässä on silloin vähäistä pieni leipä, suolaisia salmimakkara ja suolakurkku paloja.

  Nykyisin  raskaammat metsätyöt olen järjestellyt kevääseen ja loppusyksyyn, silloin mukaan saa helpommin mukaan nuoremman kaverinkin, siinä tauon aikaan on sitten hyvä tilaisuus kertoilla metsään liittyvistä ym. asioista.

  Aiemmin kun oli vielä kyläkauppoja niistä oli mukava tehdä hetken mieliteko heräteostoksia, kuten keltaista jaffaa ja kotleria sentin paloina, nekin maistui hyvin työpäivän aikana !

  harrastelija harrastelija

  Metsurin alkutaipaleella savottakämpällä ensin oli kaffeet ja sitten läskisoosi, ehkä puuro. En voinut syödä aamulla läskisoosia – onneksi! Suuri osa entisistä jätkistä, jotka söivät soosin päivän alussa, jatkoivat ”kymppinä” keveämmillä töillä saivat sydärin ennen eläkeikää!

  Nyt eläkkeellä aamulla kahvit ja puuro. Parin tunnin välein tauot joilla kahvit ja voileipä sekä juominen. Suonenvetoja / lihaskramppeja hoidan vichyllä ja magnesiumilla. Työpäivän jälkeen sitten ateria. Kahvia menee päivässä 5 -7 kupillista.

  Hirvikoepäivänä koiranohjaajalla on järkejään metsässä lämpölaukku sekä polttopuut! Alkaa koko maassa olla tapa, että koiranohjaaja ruokkii tuomarit ja oppaan päivän aikana.

  pikkutukki

  Juomana suolasokerivesi palasena hedelmiä ja ehkä leipää . Savumuikut ravakalla suolalla . Joskus oli kevytcolaa juomana , mielestäni keholle hyvä , mutta hampaille huono . Kaikkiaan juomat tärkeät , jos suolat häviää kehosta , tulee kehoon muutamassa päivässä ns. höntti olo !

  vajaakantti

  Näin Wapun alla vanha teekkarihuuli: ”Työterveyslaitos tutki metsätyömiehen ammatin riskejä. Vaarallisinta olivat eväät.”

  Tolopainen

  Metsän vaarallisin eläin joka metsuriakin uhkaa on nestehukka.

  metsä-masa metsä-masa

  Tiukanpaikan tullen taitaa paremmin pärjätä ilman eväitäkin, mutta jos juoma puuttuu siihen taitaa hyytyä kohta mieskin !

  Olin noin reilut 35 vuotta sitten Rovaniemen metsäopistolla viikon kurssilla, pitkien iltojen iloksi talonmies esitti vanhoja elokuvia, joita oli Metsähallituksen filmiryhmä kuvannut 50-60 luvun savottalaisista.

  Niistä miehitä ei ylipaino näkynyt päällepäin, posket oli kovasti lommolla, vyö oli villapaidan päällä ja se todisti sen ettei ylimääräisiä kiloja ollut. Emäntien ruuan valmistuksestakin oli pätkä joka todisti, että raskas työ vaatii vahvat ateriat.

  Kevättöistä oli myös pätkä jokitörmällä pöllien kuorinta työmaasta, jossa metsurit kuumensi nuotiolla lihapurkkia ja keittivät kahvia. Kun lihat oli syöty loppu rasva menikin sitten juomalla alas. jälkiruuaksi olikin kahvit, jossa oli kourallinen sokeria.

  Silmiin pistävää ja yhteinen piirre näillä miehillä oli, kaikki oli tupakkamiehiä !

   

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)