Keskustelut Metsänomistus Metsä- ja ilmastopolitiikka (Tiirolan puhe)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Metsä- ja ilmastopolitiikka (Tiirolan puhe)

    Metsäuutisissa oli juttu Tiirolan puheesta. Olen samaa mieltä siitä, että metsäpolitiikkaa ei pidä alistaa ilmastopolitiikalle, koska näyttöä nykyisen metsäpolitiikan haitoista ilmastolle ei ole. Suomessa on mielummin syytä olettaa asian olevan päinvastoin, metsät ovat merkittävä hiilinielu.

    Tiirola: ”Euroopan komissio on antanut maankäyttöä, sen muutosta ja metsätaloutta koskevan lakiehdotuksen. Avohakkuiden kieltämistä tai edes vähentämistä lailla komissio ei esitä, mutta sen linjausta on kuitenkin ideologisesti tulkittu niin, että nykyisen kaltainen metsätalous pitäisi kieltää.”

    Tuo kohta jäi vaivaamaan. Jos avohakkuita ei kielletä tai edes vähentämistä ei eu:ssa esitetä, mistä sitten tuo ideologia kumpuaa ja miten se ilmenee, että nykyisenkaltainen metsätalous pitäisi kieltää?

  • Gla

    Ylös.

    Hämmästyttävä logiikka, kun uusi ketju menee viimeiseksi. Ensimmäinen vastaus nostaa sen ylös, mutta vastauksen poistaminen pudottaa sen takaisin viimeiseksi.

    Korpituvan Taneli

    Gla:
    ”Hämmästyttävä logiikka, kun uusi ketju menee viimeiseksi. Ensimmäinen vastaus nostaa sen ylös, mutta vastauksen poistaminen pudottaa sen takaisin viimeiseksi.”

    Ei se ole mikään logiikka vaan selvä bugi.
    Järjestelmä ei näköjään noteeraa ollenkaan aloitusviestin aikaleimaa. Vastauksien aikaleimojen perusteella ketjut sitten järjestyvät aikajärjestykseen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Tämäkin Glan aloitus (joka aivan hyvä keskustelunaihe) olisi vanhan palstan aiheissa aiheuttanut helposti useita päiviä vilkasta kommentointia. Mikä olikaan tulos nyt. Turhan saa pyytämättäkin ja kommentit vain palstan toivottomasta toiminnasta.

    Anton Chigurh

    Täkäläisiin metsiin kuuluu avoin vaihe, jolloin uusi kasvu on lehtipuustoa.

    Siellä unionissa ollaan takuulla tietoisia asiasta. Tietyistä syistä tuo luonnollinen ja pitkässä juoksussa elintärkeä kierto ei meillä onnistu.

    Der Steppenwolf

    jees h-valta

    Ensinkin tuo kuvitelma että unionissa meidän maamme olista ja luonnosta jotain ymmärrettäisiin on taatusti täysin kuvitelmaa.
    Toiseksi se lehtipuuvaihe kyllä onnistuu loistavasti kunhan asia otetaan arkiseen metsäelämään.
    Ei yksikään aukko ole vielä tähän asti ollut lehtipuuta tuuppaamati.
    Joten sitä saa ilman tilaamista ja kuten tällainen huru vielä jopa tilaa ja maksaa euron kipaleesta.
    Tuo antonin ”syy” tietysti tiedetään ja laiskaperseillähän niitä yleensä riittää joka lähtöön ja syy-yhteyteen.

    Gla

    Jees: ”Tämäkin Glan aloitus (joka aivan hyvä keskustelunaihe) olisi vanhan palstan aiheissa aiheuttanut helposti useita päiviä vilkasta kommentointia. Mikä olikaan tulos nyt. Turhan saa pyytämättäkin ja kommentit vain palstan toivottomasta toiminnasta.”

    Keskustelua rikastuttaisi suuresti, jos esim. MTK:n puolelta edes joskus osallistuttaisiin. Ennenhän palstaa mainostettiin mahdollisuudeksi kysyä asiantuntijoilta. Nyt puhutaan vain keskustelupalstasta.

    Vanhalla palstalla Lea Jylhä kommentoi kerran aloittamaani ketjuun, mutta silloinkin vain virallisia ympäripyöreyksiä ja vastauksia tarkentaviin kysymyksiin ei valitettavasti kuulunut. Nykyään kynnys osallistua tänne pitäisi olla huomattavasti pienempi, kun vastassa ei ole vierailijoiden komppaniaa tuomitsemassa järjestöä kenttäoikeuden tavoin.

    Jees: ”Toiseksi se lehtipuuvaihe kyllä onnistuu loistavasti kunhan asia otetaan arkiseen metsäelämään.”

    Tiirolan puheessa mainitiin kaksi määritelmää, avohakkuu ja nykyisen kaltainen metsätalous. Mutta mitä tarkkaan ottaen mainittu ideologia vastustaa, sitä ei kerrottu. Lopussa kyllä viitattiin taas avohakkuisiin ja harsintaan.

    Lehtipuuvaiheen käyttämiselle uudistamisvaiheessa ei liene mitään periaatteellista estettä jaksollisessa menetelmässä. Suuressa mittakaavassa ero nykyiseen kuusen istutuskäytäntöön olisi kuitenkin melkoinen. Riittäisikö tämä Tiirolan mainitsemalle ideologialle, se ei jutusta ilmene. Vai onko kyse puhtaasti avohakkuista riippumatta siitä, millaista uudistamismenetelmää käytetään.

    Sinänsä tuo ei ole päällimmäinen asia, vaikka täsmällisyyttä uhkakuvien maalailuun kaipaankin. Oleellista kuitenkin on se, millaisia uhkakuvia eu:sta meidän metsätalouteen on tulossa ja kuinka vakavasti otettavia ne ovat. Kysehän ei ole siitä, että maalaillaan uhkakuvia eu:ssakin toimivan metsänomistajien edunvalvontakoneiston aseman tukevoittamiseksi. Eihän.

    jees h-valta

    Hienoa Gla! Juuri näitähän vastauksia täällä metsäkansa janoaa.
    Mutta hiljaista on kuin siinä kuulussa talvijalkinetehtaassa.

    Anton Chigurh

    Euroopan unionissa on yli 500 miljoonaa trooppista päiväeläintä. Siitä joukosta löytyy takuulla muutama asiantuntijakin täkäläisten a siantuntijoiden lisäksi.

    jees h-valta

    Niin, olen kyllä vahvasti eri mieltä siitä eu-tason asiantuntemuksesta.
    Metsäasiat suomessa tuntee vain suomalainen metsäammattikunta.
    Ja siitä on näyttää vaikka tuonne eurooppaan (itäpuolesta puhumattakaan) esimerkkiä niillekkin

    Anton Chigurh

    Jo vain. Erikoisesti ”kyllä se toistakymmmentä kuutiota kasvaa”-kasvuvastaava peesareineen. Viisi vuotta sitäkin öykkäriä piti murjoa ennenkuin oli pakko antaa periksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)