Keskustelut Metsänhoito Metsä- ja tutkimuspoliittisia ajatuksia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
 • Metsä- ja tutkimuspoliittisia ajatuksia

  Merkitty: 

  Metsätieteen Aikakauskirjasta kannattaa lukea kaikki kirjoitukset joissa Heikki (Smolander tai Hänninen) on mukana. Monia näistä teemoista on sivuttu myös tämän lehden artikkeleissa ja keskusteluissa. Numeroinnin lisäsin kommentoinnin helpottamiseksi.

  1. Heikki Hänninen, Heikki Smolander. (2024). Yhden totuuden opit ja ajan henki Suomen metsänhoidossa ja metsäpolitiikassa – mikä on tutkijoiden rooli? Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2024 artikkeli 24007.

  2. Heikki Smolander. (2022). Metsän- ja ympäristöntutkimuksen käytännöt ovat kaukana ideaalista. Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2022 artikkeli 10777.

  3. Heikki Smolander, Katri Himanen. (2020). Ovatko faktat kohdallaan Metsä meidän jälkeemme -kirjassa? Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2020 artikkeli 10337.

  4. Heikki Smolander, Katri Himanen. (2020). Argumentaatio ontuu myös olennaisissa asioissa – vastauksia Metsä meidän jälkeemme -kirjan tekijöille. Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2020 artikkeli 10395.

  5. Heikki Smolander. (2012). Tutkimustiedon siirto käytäntöön – vettä hanhen selkään. Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2012 numero 3 artikkeli 6746.

  6. Heikki Smolander. (2011). Väärin kasvatettu – Matti Kärkkäisen ”Metsieni kirjan” arvostelua. Metsätieteen aikakauskirja vuosikerta 2011 numero 1artikkeli 5940.

  http://www.metsatieteenaikakauskirja.fi

  Kiitos näistä Hessut! ?

 • Reima Muristo

  Metsäpornoa, ei kiinnosta, maistuu puulta. Liikaa metsäteollisuuden sponsoroimia tutkijoita kertomassa mikä on oikein.

  A.Jalkanen

  Höpö höpö, Reima. Hessua ei ole metsäteollisuus tietääkseni sponssannut vaan on Metsäntutkimuslaitoksesta eläköitynyt metsänhoidon (taimituotannon ja metsänuudistamisen) tutkija.

  Scientist

  Kyseessä on Metsätieteellisen seuran julkaisu. Tilastotietoja ei voi muuttaa. Ympäristötieteellisiä tutkimuksia paljon aiemmin kriiisoitu siitä että niistä puuttuu mm riittävät virhearvioinnit. Ilmoitellaan vaan jonkinlaisia keskilukuja.

  Petkeles

  ”Eksistentiaalisen uhan toteutumisesta ei ole näkynyt mitään merkkiä niiden vuosikymmenien aikana, jolloin nykymuotoista metsätaloutta on Suomessa
  harjoitettu”

  Muuten ihan varauksetonta pohdintaa, mutta tässä kohti tuli vähän cringe fiilis.

  A.Jalkanen

  Hieman kyllä Petkeles, mutta metsien resilienssin (sopeutumis- ja palautumiskyvyn) puolesta puhuu meidän metsien osalta se että ne ovat nuoria ja sopeutuneet uudistumiseen suurtenkin häiriöiden kautta. Toki luontokato ja ilmastonmuutos tuovat lisähaasteita ekosysteemin toimintaan.

  Petkeles

  Mites hyvin 2000-luvun yhteiskunta pärjäilee siinä siivellä? Suurten häiriöiden aikana?

  A.Jalkanen

  Meillä ja laajalti muuallakin Euroopassa välittömin eksistentiaalinen uhka taitaa tulla ilmastonmuutoksesta, heikosta talouskasvusta ja syntyvyydestä (kestävyysvajeesta) ja Venäjästä.

  Rukopiikki

  Euroopan suurimmat eksistentiaaliset uhat ovat Brysseli ja Washington. EU tukahduttaa Euroopan sääntelyllään hengiltä ja meren takaa lyödään saunaan löylyä lietsomalla sotaa. On mukava pistää reilusti vettä kiukaalle kun ei tarvitse itse saunassa istua. Tuo vain aina lisää vettä.

  Rukopiikki

  Onko se ilmastonmuutos sittenkään niin iso uhka jos jonkun asteen lämpö nousisi mitä että koko maapallo tongitaan kaivoksiksi ja viimeset sademetsät menee siinä sivussa. Vihreä siirtymä kiinnostaa vain siksi koska se mahdollistaa bisnekset joita ei muuten sallittaisi. Väki vähenee maapallolla ajan myötä luonnostaan. Kun vielä kulutusta pienennetään ja elintasoa laskentaan niin luonnonvarat riittää. Nykymuotoinen markkinatalous joka vaatii jatkuvaa kasvua ja pääomille tuottoa tosin pitää unohtaa.

  Nostokoukku

  Rukopiikin mietelmä täyttä asiaa !!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)