Keskustelut Metsänomistus Metsäalalle uusi yritys

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Metsäalalle uusi yritys

  Olen miettinyt perustavani yrityksen metsäalalle. Ideani ovat liikkuneet metsäsuunnittelun, metsänhoitopalveluiden sekä tiekuntien hallintoon liittyvien asioiden neuvonnassa/tekemisessä. Mitkä ominaisuudet tai metsäpalvelut teidän mielestänne puuttuvat metsänomistajilta nykypäivän markkinoilta?

 • metsa1980

  Itse mietin eilen vähän samaa kuin MaalaisSeppo tämän topikin yhteydessä (itseäni aihe ei kiinnosta). Käytännössä olisi kyse varainhoidosta, mutta varainhoito kohdistuisikin metsäomaisuuteen eikä esim. osakkeisiin jne.

  Tuota palveluahan on tarjolla jo, mutta tuon paketoimalla jne. brändäämällä tuossa voisi olla mahdollisuuksia saada asiaskuntaa. Selvä ettei moni tuota tarvitsisi, mutta kohderyhmää olisikin tilojaan tuntemattomat kaupunkilaisomistajat. Olisi myös hyvä saada todellista lisäarvoa asiakkaille ja periaatteessa sehän olisi mahdollista puukauppoja isommassa mittakaavassa tehtäessä ja esim. itse tekemällä kohtuuedullisesti raivauksia yms. ja tällöin sen liiketoimintamallin tulisi olla hyvin läpinäkyvä, jotta edut ei menisi sekaisin.

  Ehkä joskus metsäalallekin tulee kk-maksulliset palvelusopimukset.. onhan niitä jo hammaslääkäripalveluissakin. Ja Tornatorin metsien vuokrauspalveluon sitten oma lukunsa, ainakin mielenkiintoinen jos ei muuta.

  MaalaisSeppo

  Tuli vielä mieleeni, että osa palveluista voisi kohdistua metsätilojen arvon korotuksen toimiin myyntiä silmälläpitäen. Raha sitten arvonnoususta.

  metsa1980

  Tuo on täysin totta.

  Välillä tulee mietittyä ostotilojen kohdalla, että miksi siellä on jätetty edullisimmatkin raivaustyöt tekemättä ja laitettu vain myyntiin kaikkine virheineen päivineen. Itselle tuo vain kuvastaa sitä välinpitämättömyyttä ja/tai tietämättömyyttä, mutta usein kuitenkin tilat ovat useiden kymmenien tuhansien arvoisia ja esim. asuntokaupassa siivous ja ehkä pieni pintaremontti on hyvin yleistä ja normaalia ennen myyntiä.

  Apli

  Juu metsätilojen tuunaus ja myynti, siinä olisi ehkä markkinarako.. Videot dronella yms…

  Petkeles

  Hoitossopimuksia yksityisten tiloihin tekevät ihan tavalliset metsäpalveluyrittäjätkin ja varainhoidon nimikkeellä toimii liuta siihen erikoistuneita yrityksiä. Ei mitään uutta mutta kieltämättä tuottoisaa liiketointa.

  Ola_Pallonivel

  Melko suuria linjauksia uudelle yhden miehen yritykselle. 🙂

  Itse en näe raivauksissa suurta bisnestä, ei niistä halua kaupunkilainen maksaa. Ennakkoraivaus tehdään puukaupan yhteydessä, jos tarvetta. Enemmän näkisin tienhoidossa ja isännöinnissä tulevaisuutta, kun maaseutu autioituu eikä halukkaita ole niitä hoitamaan.

  Sivuun mökkitalkkarin hommia. Leikkaa nurmikot yms. silloin, kun mökkiläiset eivät ole paikalla. Ei hirmuisia rahoja jaossa, mutta kk-sopimusta voisi yrittää. Saisi jatkuvuutta.

  Nimetön

  Moni on alalle yrittänyt mutta töitä ei ole löytynyt, hyviä poikkeuksiakin on…

  http://etelaniemi.fi/Etusivu

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)