Keskustelut Metsänomistus metsään.fi

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • metsään.fi

  eilen kirjauduin palveluun kun alkukesästä tuli kirje metsäkeskukselta jotta tila on laaser…(oliko se nyt peilattu vai keilattu)..ajankohtaiset tiedot saatavilla…yksi pläntti oli n. 3 ha…tiedoissa oli että taimikko pituus yli 1,2 metriä…sattumoisin samalle pläntille tein kuusikon ensiharvennuksen pari vuotta sitten ja kertymää tuli joku 45 kuutioo kuitua / ha…. tein kyllä metsänkäyttö ilmoituksen..joten kai sekin pitäisi näkyä…….taimikosta kohtuullinen poistuma….taitaa puusto tiedot olla palstan ostajia varten

 • Gla Gla

  Et ole ensimmäinen, joka huomaa virheitä olevan huikeasti niin virheen suuruuden kuin virheiden määrienkin mukaan arvioituna.

  Metsalehti/Keskustelut/
  Aihe/Viestiketju/?topicId
  =691

  Metsalehti/Keskustelut/
  Aihe/Viestiketju/?topicId
  =2632

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Huikea virhe, vallankin kun tähän asti on ainakin sanottu, että nimenomaan taimikot käydään paikanpäällä tarkistamassa.
  Minulla toinen tila keilattu, eikä siellä aivan valtavia virheitä ole. Toisen tilan tiedot siirretty, voimassa olevasta, metsäsuunnitelmasta palveluun. Se siirto oli oikein vain parin kuvion osalta. Aivan järjettömiä virheitä. Esim. Pääte,hakattava kuvio, jonka puustotiedot sinänsä oikein, oli merkitty kiireelliseksi istutuskohteeksi. Ehkä se sitä olikin, mutta kyllä kai se päätehakkuu on aina tehtävä ennen istutusta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Palstamato Palstamato

  ”Esim. Päätehakattava kuvio, jonka puustotiedot sinänsä oikein, oli merkitty kiireelliseksi istutuskohteeksi. Ehkä se sitä olikin, mutta kyllä kai se päätehakkuu on aina tehtävä ennen istutusta.”
  Vanhanaikaista ajattelua! 😉

  jees h-valta

  Samaan aikaan ensiharvennettavaksi tarjottu kuvio sensijaan antaisi heidän neroudellaan 1000,00 euroa/ 1,8ha:n kuviolta. Siinähän toki on arvopuustoa eli rauduskoivua 60% loput yms. havuja. Ikä sama nyt.
  Keskivahvuuus 10cm nyt. Että on sitä vain koivu arvossaan, vai onkohan sittenkän?

  jees h-valta

  Onhan siellä aivan kummaa sekoiluakin. Itelläni oli merkattu yhden kuvion päätehakkuu kyllä aivan oikein vuonna 2020 tapahtuvaksi mutta loppusaldo oli sata euroa hakkuutuloa/ha. Kyse oli h-haavikosta (1,4ha kuvio) josta kuitenkin oli löytynyt ja kuten onkin useita motteja mäntyä ja kuustakin jopa tukkeinakin. H-haavan määräkin aivan päin peetä. Ei oikein aivan kaikkea ymmärrä. Tosin tuskin hekään. Kyse oli vielä alasta josta mhy-toimari antoi jo kymmenen kasvatusvuoden jälkeen sata mottia/ha arvion. Että insinöörityötä varmasti mutta en tiedä miksi. Ei ainakaan tuollaista tietotasoa ketään tarvitse.

  Visakallo Visakallo

  Löytyi parikymmentä sellaista metsänhoitokuviota, joissa ei ollut hoidettavaa.
  Aika erikoista, ettei kemerakohteetkaan olleet päivittyneet oikein.
  Päätehakkuukuviot olivat lähinpänä oikeaa, mutta niissäkin oli puumäärissä heittoa parikymmentä prosenttia ylös- tai alaspäin.
  Harvennuskuvioiden tiedot olivat lähinnä suuntaa-antavia tai puhdasta viihdettä.
  Aika monta hukkareissua tekisi raivuu- tai tai motomies työmaan laitaan, jos pelkästään näiden tietojen pohjalta alkaisi hoitotöitä tai hakkuita sopimaan!
  Aika kylmäävä ajatus, jos näiden tietojen pohjalta alettaisiin uusia metsäveroja ja -maksuja keräämään.
  Valitusten suma olisi pian tähtitieteellinen.
  Minulle ei ole vielä oikein valjennut, ketä tämä metsaan.fi oikein palvelee?

  Aukusti

  Virheitä on paljon. tosin täällä ei ilmeisesti ole keilausta vielä suoritettu.

  Ojituksetkin on merkitty tehdyiksi toistakymmentä vuotta aikaisemmin kuin olen tilan ostanut. Eikä tilalla ollut kaivettu metsäojia metriäkään akaisemmin. Kuvioiden puustotiedot olivat ”päin honkia”. Esim lehtikuusta ei tunneta.

  Ilmakuvien perusteella tiedot eivät ole kaikinpaikoin oikein tulkittuja. Onhan ne oikeat tiedot hakkuista, muokkauksista, istutuksista, taimista, ojituksista arkistoissa mutta niiden sieltä kaivaminen on ilmeisesti mahdoton tehtävä.

  Meidän metsänomistajien, on itse korjailtava tietoja antamalla palautetta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kehitettävää olisi vielä paljon!
  Yksi moneen kertaan todettu puute on se ettei ole tarkoituskaan tallentaa kuvioilla tehtyjä toimenpiteitä kolmea (3) vuotta pidempää aikaa. Sopiva aika ehkä peltoviljelyssä, mutta metsän kyseessä ollen se on naurettava.
  Otetaampa esimerkki: tehdään hakkuun ennakkoraivaus niinkuin se suositellaan tehtäväksi hyvissä ajoin. Tässä nyt sitten vaikka 4 vuotta ennen ajateltua hakkuuta, se on sitten jo ennen hakkuuta pyyhitty pois vanhana asiana.

  Eli tällä hetkellä hyvä mustakantinen ruutuvihkokin lisättynä lyijykynällä, on parempi väline kuin tämä metsaan.fi ”palvelu”.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  metsä-masa metsä-masa

  Metsään. fi palvelu tuottaa kyllä pienillä kustannuksilla metsän omistajile ja ammattilaisille käyttökelpoisen tarkkaa tietoa käytettäväksi.

  Itse olen verrannut nyt kome vuotta metsään. fi tietoja hakkuissa toteutuneisiin moton tuloksiin. Kohteena on ollut sellainen tila, jossa ei ele ollut metsätaloussuunnitelmaa.

  Keilaus- tai aluesuunnitelman tulos on ollut vain -2 – +5 %:n luokkaa toteutuneisiin hakkuu tuloksiin, tässä on ollut kyllä ammattilainen asialla, joka on siirtänyt- ja tulkinnut puumäärät palveluun.

  Lisäksi metsään.fi palvelussa on hyvä puoli se, että palveluun voi jättää korjaus pyynnön, johon vastataan ja tarkennetaan tiedot viipymättä.

  Palvelun kautta on avautumassa myös muut ilmoitus ja kemeraan liittyvät asiat käytettäväksi. ( 9+ )

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)