Keskustelut Puukauppa Metsäarvion kuitti verotuksessa

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Metsäarvion kuitti verotuksessa

  Verottaja kyselee viimevuoden verotuksesta ja kertoo, että teettämäni tilamme metsäarvion kulua ei saa vähentää vuosikuluina vaan se otetaan huomioon tilakaupan yhteydessä.
  Entäpä jos tilakauppaa ei tulekkaan. Miten kulu kirjataan verotukseen vai pitääkö minun tosiaankin maksaa ”omasta kukkarosta” tila-arvio?
  Tilasin myös verottajalta ennakkopäätöksen mahdollisesta tilakaupasta.
  Päätös luvattiin kuudessa viikossa valmistuvan mutta yhdeksän viikkoahan siinä meni. Tosin minun piti hiukan antaa palautetta viiveestä ennen kuin heräsivät.
  Päätökset tuli mutta niin paljon oli tekstissä asian- ja kirjoitusvirheitä että piti heiltä kysellä että mistä moinen johtuu.
  Vastaus oli että on niin kiirettä ettei ennätä paneutua kunnolla kun on niin paljon muitakin töitä.
  Paperit maksoivat kuitenkin minulle yli 600 euroa.
  Tässä yksi kohta päätöksen tekstistä: ”Hankintamenosta lasketaan kuitenkin lahjoittajan hankintamenosta, jos lahjansaaja luovuttaa saamansa omaisuuden…” Siis mitä??
  Lienneköhän numerot yhtä kiirelllä kirjoiteltu päätöksiin?
  Siitäpä seuraakin seuraava kysymys:
  Miten kirjataan verottajan kanssa tapellessa repeytyneiden pelihousujen hinta.
  Nimimerkki: Päivänsä verottajan kanssa pilannut metsäläinen

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Siinä verottaja on oikeassa, ettei metsänarvioin kuitti kuulu vuosimenoihin. Vaan on tilankaupan yhteydessä huomioitavia asioita. Sillä voidaan vähentää kauppavoitosta määrättävää veroa. Saattaa jäädä tosin merkityksettömäksi, jos ”hankintahinta olettama” on edullisempi, kuin tod. hankintahinta plus kulut.

  Ellei kauppaa tule niin se tosiaan jää sinun kontollesi kokonaan. Metsätalouden harjoittamiseen ei tarvita kyseistä arvioita. Sitä olisi voinut hiukan kiertää teettämällä MH suunnitelman ja siinä yhteydessä tilaarvion. Suunnitelman saa vuosimenoihin.

  Tuo viivyttely ja virheet onkin jo toinen juttu. Niistä pitää vain isoäänisesti reklamoida. Ei noin epävarmojen papereiden perusteella voi kauppoja tehdä.

  Tuossa kysymässäsi lauseessa tarkoittettaneen seuraavaa:
  Lajoituksesta ei synny lahjoituksen saajalle metsävähennystä. Jos kuiten lahjoittajalla on käyttämätöntä metsävähennysta, niin se siirtyy lahjoituksen myötä lahjan saajalle.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  hemputtaja

  Se on paha paikka, kun suomalaisen virkailijan kanssa on eri mieltä. Kansamme valiovirkaiilijat kun eivät koskaan ole väärässä.

  Jos tuo kallis ennakkopäätös on kelvoton, voisi nätisti pyytää korjaamaan. Ne kun ovat vaarallisia. Pitävät päätöksistään kiinni maailman tappiin, kaikessa verotuksessa.

  Elleivät nätillä puheella virheitä korjaa, on sitten harkinnan paikka. Kyse on viranomiaspäätöksestä, että siitä voi valittaa. Luultavasti valitusosoite on päätöksessä mainittu.

  putte

  Vaarin (tarkoitan Tanelia, mutta vanhasta muistista Vaari tuppaa tulemaan automaattisesti) epäilystä poiketen minulla on toisenlainen ehdotus verottajan epämääräisen lauseen ”Hankintamenosta lasketaan kuitenkin lahjoittajan hankintamenosta, jos lahjansaaja luovuttaa saamansa omaisuuden…” tarkoitusperäksi.

  Veikkaan, että virkkeellä viitataan tuloverolain 47 §:n 1 momenttiin, jonka mukaan hankintameno lasketaan lahjoittajan hankintamenosta, jos lahjansaaja luovuttaa omaisuuden edelleen ennen kuin lahjoituksesta on kulunut yksi vuosi.

  t.putte

  Heimo

  Terve.

  Tilasin kyllä samassa yhteydessä myös metsänhoitosuunnitelman mutta verottaja kaivoi kuitista erilleen suunnitelman ja arvion.

  Eli ei onnistunut näin, koska jostain syystä pyysivät kirjanpitoa tarkastettavaksi.

  Lieneekö heidän tarkastuksensa johtunut siitä, että olin hankkinut tulevia tarpeita varten kalustoa polttopuutuotantoa varten, mutta koska en ottanut koneita käyttöön vielä hankintavuonna vaan vähensin vain niiden ALV:t, enkä suorittanut poistoja kuten mielestäni ei pidäkkään tehdä.

  Toinen arvioni kirjanpitoni tarkastukseen pääsemisestä arvelen johtuvan esittämästäni palutteesta jonka osoitin verottajan palauteosoitteeseen, liittyen ennakkopäätöksen viivästymiseen ja sen laatuun.
  Palautteeseen vastannut virkailija lupasi ottaa yhteyttä paikalliseen verotoimistoon eli samaan toimistoon joka hoitaa myös vuosiveroilmoituksiani.

  Kyseessä olevan verotoimiston veroasiantuntijan nimen saatan tietää, koska verotoimistoon soittaessa kysytään minkä kunnan aluetta kysymykseni koskee??

  Mutta eikö kaikissa kunnissa veroteta samalla lailla.

  Kovaa on taistelu verottajan kanssa.

  Kaikesta huolimatta Hyvää Juhannusta 2012

  PS 1 Verotuksen ennakkopäätöksessä veroasiantuntija ei huomioinut, että olen tekemässä tilakauppaa veljeni kanssa ja veroasiantuntija ei ymmärtänyt, että kyseessä on sukupolvenvaihdos jossa on luovutusvoittoverovapautta olemassa metsän osalta.
  PS 2. Veroasiantuntija oli myös päättänyt, että tilakauppaan mukaan tulevat lapseni ovat veljeni ja hänen vaimonsa lapsia !! Pitääkö tähänkin hakea muutosta… Hyvää Kesää kuitenkin!

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)