Keskustelut Metsänomistus "Metsäautotiet ja jokamiehenoikeus ovat suomalaista elämänlaatua parhaimmillaan"

Tämä aihe sisältää 134 vastausta, 32 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Lasse 5 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 134)
 • "Metsäautotiet ja jokamiehenoikeus ovat suomalaista elämänlaatua parhaimmillaan"

  Lasse Lehtinen kolumnissaan IS:ssa :

  ”Teillä on kansantaloudellista merkityksensä, niitä tarvitaan puunkorjuussa, metsänhoidossa, ja jokamiehen kulkureitteinä. Niitä pitkin voi ajella myös mönkijöillä, moottoripyörillä, mopoilla ja maastopyörillä.

  Metsäautotiet ovat yhteistä omaisuuttamme, sillä niiden rakentamiseen myönnetään julkista tukea.”

  Nyt tuli puomi yhteisen omaisuuden alkupäähän kirkollisveroista säästyvillä euroilla!

 • mehtäukko

  Edellisten tosiasiallisten kommentoijien kannalla.

  Lintumiehen repliikki hyvinkin oikeutetusta mo:n toiminnasta.Olipa kyseessä mets.seura, marttaliitto, kelkkakerho tai lintubongarit, mo: n yli kävelyyn EI tarvitse kenenkään alistua.Tarpeen tullen yksin ei pitäisi jäädä sotimaan,- saati alistua.

  Tolopainen

  Tuolla supin pyynnillä ei tutkijoiden mukaan ole mitään merkitystä niiden määrään, päinvastoin niiden lisääntyminen vain voimistuu pyynnin seurauksena. Eikä tuo supi ole muutenkaan riistalle niin haitallinen kuin väitetään, sen pääruokavalio on aivan muu kuin riistalinnut. Riistalintujen kannat taas vaihetelevat luontaisesti niin paljon että supilla ei ole niihin mitään vaikutusta. Lintujen luontainen kuolleisuus on 100% kuten muidenkin eläinten ja ihmisen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Supikoiria on yhtä paljon kuin kaikkia muita pienpetoja yhteensä, joten kyllä sillä jonkinlainen vaikutus ekosysteemissä on. Arvokkailla lintukosteikoilla ja meren saaristossa niitä voi olla perusteltua torjua, muuten kovin vaikeaa, kun ovat niin hyviä lisääntymään.

  Tolopainen

  Kukas niitä pyydystäisi, voisiko supien pyynti kuulua Luken virkamiesten toimenkuvaan ja se olisi osa tuottavuuspalkkiota esim. 10 supia kuukaudessa antaisi palkan lisää 5%.

  Lenkopetäjä

  Kyllä niitä pyytäjiä on joka seurassa muutama meilläpäin.etelä-suomessa on varmasti moninkertanen määrä supikoiria ja vastaavasti vähempi pyytäjiä.sielä ei välttämättä Pyynnillä ole suurta merkitystä mutta täälä kyllä on

  jees h-valta

  Aika vinksahatnut pitää olla jos tuollaista turhaa tappamista harrastaa. Juuri kuten edellä todettiin, supi tekee isompia pentueita kun sitä vainotaan. Todella TURHAA tappamista, pitää olla luonteen viksahdus jos tuollaista touhuaa.

  Lenkopetäjä

  EDIT

  jees h-valta

  Ketä on ja ketä ei. Kyllä tuo aivan todettua asianlaitaa on. Kuten varmaan lenkokin on huomannut ei supikannan tasoa ole saatue edes vähentymään vaikka näitä innokkaita luolarasseja on piisannut. Sehän on vain sadistinen harrastus paremman ja järkevämmän tekemisen puutteessa.

  Lenkopetäjä

  Kyllä meidän seuran alueella on supikanta ja minkkikanta hyvin pysyny kurissa tehokkaan pyynnin ansiosta.pysäyttävällä tai luolakoiralla ne on suopit pyydettävä aikanen terve supi ei aivan helepolla loukkuun mene.ite en pyydä petoja mutta tunnen useita aktiivisia pyytäjiä

  Timppa

  Tilastot tosiaan todistavat ettei supin tehopyynti ole laskenut supikantoja.  Päinvastoin.   Ennen tehopyynnin aloittamista vuotuinen supisaalis oli n. 70000 yksilöä.  Tehopyynnin aloittamisen jälkeen supisaalis nousi pysyvästi 170000 yksilöön vuodessa.  Supit kompensoivat pyynnin aiheuttaman poistuman synnyttämällä monilukuisempia pentueita.  Kasvavien pentujen ruokkimiseen tarvitaan paljon ravintoa.  Siinä kyllä tuhoutuu monia pesiä ja erilaisia poikasia.

  Aika vaikea selittää innokkaille supin metsästäjille tällaista yksinkertaista asiaa siten, että he tosiaan sisäistäisivät sen.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 134)