Keskustelut Luonto Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 461)
 • Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

  Merkitty: 

  Terve! Odottelin vesikielellä nm. Perkon lukijankuvaa ja tulihan se. Kuvassa tutkimuksen tulos metsälintujen pesien tuhoajista.
  Itse arvailin pahimmaksi tuholaiseksi varista, mutta sehän olikin tutkimuksen mukaan harakka. Seuraaviksi listalla arvailin supia ja kettua, mutta yllätys. Ketun tuhoamia pesiä olikin vain yksi prosentti.

 • Nimetön

  Minulla on ollut nyt yksi koppelon pesä tiedossa. Kuusi munaa. On penkkatien laidassa ja vähän huonossa paikassa. Auton olen jättänyt 100 m päähän ja metsän kautta kävellen ohittanut, mitä siellä päin olen liikkunut. Pitänee käydä tarkistamassa mitä sille kuuluu. Tähän mennesä kanalinnun pesiä, mitä olen niihin törmännyt 2/3 on tuhoutunut, mutta ei kuitenkaan metsän hakkuiden vuoksi.

  11.6.2022/ Pesintä näyttäisi onnistuneet. Munan kuoret olivat pesässä.

  Timppa

  Esimerkiksi supikoira syö paljon munia maapesistä. Ihmisen tänne tuoma otus tietenkin sekin.

  Tarkennus.   Venäläiset toivat supikoiran  tarhaeläimeksi Itä-Karjalaan, josta luontoon päässyt kanta levisi ihan omin jaloin Suomeen.

  Puuta näemmä tarvitaan   Kahdessa vuorossa hakkaavat.  Hakkuu alkoi 1,5 viikkoa sopimuksen allekirjoituksesta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Myös varsinainen supi eli pesukarhu on tuotu Eurooppaan ja ilmeisesti aikanaan on leviämässä myös meille. Myös varislinnut ja sorkalliset eläimet hävittävät kohdalle sattuessaan munapesiä.

  Marjametsä

  Supi on levinnyt jo aikapäiviä sitten, pesukarhu on vähän eri juttu.

  Tolopainen

  Mistä johtunee, jos pellolla on kuovin pesä ja ympärillä satamäärin lokkeja, ne eivät kiinnitä pesään mitään huomiota. Vasta kun joku niistä nokasee munan rikki suuri joukko on kimpussa ja syövät munan hetkessä.

  Perko

  Hei Ule2022 , voisitko virittää sinne koppelon pesää seuraamaan liiketunnistimella  olevan kameran  niin näkis siitä mikä niitä hävittää.  Monella riista- eli metsästysseurallakin on niitä ja varmaan lainaavat jos ei moista satu itsellä olemaan.

  Nimetön

  Pekolle. Tällä kertaa näyttäisi pesintä onnistuneen. Ks edellinen postaus.

  Husq165R

  Ule2020: ”..pesiä, mitä olen niihin törmännyt 2/3 on tuhoutunut, mutta ei kuitenkaan metsän hakkuiden vuoksi.”

  Paikallistason havaintona pitänee paikkaansa. Jos kokonaiskuvaa hakee, niin supien lisäksi vaikuttaa olevan muitakin syitä. Jutun lopussa lähteet.

  https://yle.fi/uutiset/3-10384246

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Oli hyvä artikkeli kanalinnuista. Kiirunan metsästys outoa, samoin soitimelta metsästys. Kumpikaan ei käy järkeen. Kiirunaa on vain muutamia tuhansia yksilöitä maassamme ja se on häviämisvaarassa ilmastonmuutoksen takia. Soitimien häiritseminen on mielestäni epäeettistä ja kestävän riistatalouden vastaista toimintaa, mahdetaanko sitä paljonkin tehdä?

  Kalle Kehveli

  Nykymuodossaan kanalintujen metsästys on pääasiassa soitimelta tai tieltä metsästystä, mistä vain saadaan saalista helpoimmalla. Ei nykyihmiset enään kävele pitkiä matkoja saaliin eteen. Jopa lainsäätäjä on huomannut tämän salliessaan syyssoitimelta metsästyksen, joka on muutenkin tärkeä tapahtuma lintujen parveutumisen takia.

  Kiiruna pitäisi rauhoittaa, mutta metsästystilanteessa vaikea erottaa riekosta.

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 461)