Keskustelut Luonto Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 461)
 • Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

  Merkitty: 

  Terve! Odottelin vesikielellä nm. Perkon lukijankuvaa ja tulihan se. Kuvassa tutkimuksen tulos metsälintujen pesien tuhoajista.
  Itse arvailin pahimmaksi tuholaiseksi varista, mutta sehän olikin tutkimuksen mukaan harakka. Seuraaviksi listalla arvailin supia ja kettua, mutta yllätys. Ketun tuhoamia pesiä olikin vain yksi prosentti.

 • arto arto

  Eipä ole likeltä tietä ammuttu yhtään lintua. Suolta kävelyä kilometrin verran tullut ammuttua teeriä paljon. Tammikuussa hiihtelin 3 tyhjää päivää sitten löysin teerien syöntikoivikon annoin syödä menivät sitten uuttuun sitten kimpuun ei edes kaikki karkonnut otin aina muutaman parven koko oli 50-60 kpl  oli hyvät pakkaset silloin kyseinen pyynti onnistuu. Teeri nousi aina aamulla 10 hujakoilla ruokailemaan. Söi ja meni lumeen sulattamaan ruokaa. Pakkasta oli pitkästi yli -20

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Heikosti on arton seudulla lintuja. Mutta siellähän tapetaankin kaikki myyränsyöjät. Täällä ne ovat saaneet olla viisitoista (15) vuotta rauhassa. Minun tarvitsee talvella aterioidessani vain katsoa keittiön ikkunasta ulos, niin siellä onkin samaan aikaan pellonreunan koivikoissa einestämässä 50-150 teeren parvia.

  Sulli

  Hyvin on Anttoonin seudulla lintuja. Otappa kuva ja laita näkösälle.

  arto arto

  Anttonille  juu talvikanta. syksy metsästetty monta repulista kannettu joka taloon. Parhaat ampu suolta toistakymmentä teertä yhtenä aamuna.

  rööri roope

  Tyhmimmät ampuu noita arton mainitsemia teerimääriä.Aseet valtiolle ja luvat pois.Vielä ilkee kehuskella.

  Kalle Kehveli

  Röörin kanssa samaa mieltä. Syyssoitimelta metsästys kertoo paukkuahneudesta. Luvat pois.

  arto arto

  Juu sitten niitä luvallisia metsästäjiä olisi vaan kaupungeissa. Ylensä suolta ammutaan kiväärillä, itseltä ei ole tullut ohilaukauksia 9 vuoteen. Ne kaupunkilaiset sitten räiskii haulikolla joka vilausta. Sekin lintu kuolee ja jää metsään. Meillä hyvä lintukanta pesintä onnistuu pedot poistettu Vanha soidinkukko säästyy aina se vetää suolle sitten niitä nuorempia kukkoja joita sitten jahdataan. Kateellisia näkyy täälläkin olevan.

  Kalle Kehveli

  Soitimelta tai ruokintapaikalta metsästävät ovat metsästäjien alinta kastia.

  Rukopiikki

  Metsäkanalintujen poikasien vilkkain kuoriutumisaika on näillä seuduilla nyt parhaillaan. Lämpömittari näyttää +8 ja eilen illasta asti on tullut kaatamalla vettä. Epävakaista ja viileää säätä luvassa myös tulevina päivinä. Poikasille käy nyt niin sanotusti kylmät. Ensi syksynä saa pyssyt jäädä rasvoihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Keskustelua kaupunkikanahaukoista HS:ssa.

  http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008867113.html

  Jukka Saari:

  ”Tässä kommentissa on ihan oikeaa asiaa ja sitten lopussa sellainen cityvihreä söpöily, jossa petoeläimet ottavat lähinnä heikkoja ja sairaita ja ihminen on pahis joka tappaa ne suuret ja kauniit. Kumpikaan ei ole sellaisenaan totta. Ihminen säätelee monin tavoin sitä mitä kannattaa saalistaa ja vaikka joillakin on se mahdollisimman suuren saaminen prioriteetti, nykyaikana pyydetään paljon harkitummin niitä joita kannattaa pyytää. Sama koskee petoja. Ne ottavat tietysti nuo edellämainitut ’helpot’ mutta eivät ne siihen tyydy. Petojen ja niiden saaliseläinten populaatioiden syklisyys on tunnettu tosiasia. Peto syö niin kauan kuin saalista on, pysyäkseen hengissä, lisääntyäkseen ja ruokkiakseen poikasensa. Tästä johtuu se että petojen runsaus kasvaa viiveellä saalispopulaation kanssa ja kun saalis loppuu usein sekä petojen että tautien yhteisvaikutuksesta, petojen määrä romahtaa. Luonnossa ei ole mitään virastoa joka kertoo pedolle että nyt kannattaa pyytäminen lopettaa että ruoka ei lopu. Viimetalvinen söpö metsäpeuran vasakin oli mahdollisesti jäänyt orvoksi predaation takia.

  Kanahaukka taas ei todellakaan tyhjennä metsiä kanalinnuista ja siksi täällä Keski-Suomessakaan ei ole mikään mahdottomuus törmätä satapäiseen teeriparveen ja on aivan tavallista että niitä on kymmeniä. Seassa lentävät ja saalistavat kanahaukat. Vaikka haukka voi paikallisesti verottaa merkittävästikin teeriparvea, se kompensoi sitä varislintujen saalistamisella. Varislinnut korppia lukuunottamatta ovat huonoja lentäjiä ja siksi helpompia kohteita. Varislinnut taas ovat pahimpia kanalintujen pesien tyhjentäjiä ja poistamalla niitä, haukka pelastaa ison määrän kanalintujen poikasia. Olen ollut mukana kanalintujen pesätutkimuksessa.

  Mikään asia ei ole mustavalkoinen. Ei edes jutun otsikko ole totta jossa väitetään että kanahaukkaa vihataan maaseudulla.”

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 461)