Keskustelut Metsänomistus Metsäkartta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • Metsäkartta

  http://earthenginepartners.appspot.com/google.com/science-2013-global-forest

  Karttaa voi lähentää ja loitontaa vasemman laidan zoomausnapeista.

  Nasan ja Yhdysvaltain geologisen kartoituslaitoksen Landsat-satelliitin 654 000 kuvasta koostettu interaktiivinen kartta kertoo ainutlaatuisen tarkasti maapallon metsien muuttumisesta vuosina 2000-2012.

  Vihreä on metsää. Punainen kertoo metsän vähenemisestä, sininen lisääntymisestä, violetti sekä lisääntymisestä että vähenemisestä. Mustalla alueella ei ole metsää.

  Satelliittikuvista koottu metsäkartta kuvaa metsän PINTA-ALAN muutosta, ei siis esimerkiksi hiilivarannon muutosta.

  Huomatkaa säännöllinen punainen alue Kaakkois-Suomessa, ilmeisesti Asta-myrskyn tuhoama alue?

  Huomionarvoista on myös Suomen ja Venäjän rajan erottuminen selvästi Kaakkois-Suomessa vihreän värisävyn erojen vuoksi. Mistä tämä mahtaa johtua? Kai rajan takana tehdään samalla lailla avohakkuita?

 • Puun takaa

  Yllättävän tarkasti näkyy tapahtuneet muutokset aivan tilatasollakin!
  Tuo väriero Venäjän puolella johtuu varmaankin siitä, ettei siellä ole niin sakeaa metsätieverkostoa kuin meillä. Sen takia metsä ei ole vähentynyt eikä lisääntynyt niillä alueilla. Sen sijaan kulkuväylien lähellä on vähenemistä enemmän kuin Suomen puolella.

  Pähkäilijä

  Kyllä punainen alue täällä kaakossa Astan kohdalle osuu. Baltian mustat alueet näyttää hyvin peltoviljelyn määrän ja Pietarissa kaupungin koon.

  Aukusti

  Aikoinaan kirjassa ”Suomi avaruudesta” tulkittiin värieron Karjalan alueella johtuvan viljelysten pesoittumisesta.

  Ainakin Lapin itäkairassa luonnossa näkyy porojen vaikutus esim pensaskasvillisuuteen. Raja-aidan Venäjän puoli on kuin ”paratiisi” verrattuna oman puolemme porojen melkein ”mustalle mullalle” kaluamaan maaperään.

  Ovatko hakkuuaukot raivattu naapurin puolella kuten meillä?

  Osaisiko joku tietävä kertoa varman syyn värieroihin?

  Gla Gla

  Kartan saa kohdistettua tarkasti oikeaan paikkaan, kun laittaa osoitteen vasemman yläkulman laatikkoon. Ainakin omien tilojen kohdalla värit pitää melko hyvin paikkaansa.

  Kurki

  Huono kartta Karttaikkunaan nähden.
  Pienimmän rakeen suuruus on jotain 20ha.

  Gla Gla

  Minulla ainakin rakeen koko on n. 2 aaria.

  Kurki

  MInulla 8 megan yhteys.
  Oisko siinä selitys?
  Karttaikkunassakin tuo suurin koko kyllä menee sumeaksi, mutta rakeisuutta ei ole.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sain jonkin verran vastausta kysymykseeni rajan näkymisestä.

  Raja tietysti kiinnittää katsojan huomion, koska metsän käsittelyalueiden tekstuuri on erilainen eri puolilla rajaa, Venäjällä hakataan reilumman kokoisia aloja, ja Suomessa käsittelykohteet ovat pienempiä ja tiheämmässä. Lisäksi Venäjän puolella
  aivan rajan pinta näyttää olevan enimmäkseen hakkaamaton.

  Aukusti

  Raivataanko hakkualat Venäjällä yhtä tarkoin kuin kotimaassamme? ( Niinkuin Aukustilla on tapana raivata jo ennen muokkausta ) Jos raivaus ei ole huolellisesti tehty, eikä muokkauksia ja istutuksia ole heti suoritettu, niin lehtipuu muuttanee maiseman väriä?

  Pähkäilijä

  Kurki, ota täppä pois kohdasta ”Background Imagery” ja karttaa zoomatessa ota täppä kohdasta ”Data Products” myös pois niin näet pohjakartan ja löydät paremmin paikalleen. Tarkka kartta on kun mennävuosien avohakkuita voi kartalta muistella 🙂

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)