Keskustelut Metsänomistus Metsäkartta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Metsäkartta

    http://earthenginepartners.appspot.com/google.com/science-2013-global-forest

    Karttaa voi lähentää ja loitontaa vasemman laidan zoomausnapeista.

    Nasan ja Yhdysvaltain geologisen kartoituslaitoksen Landsat-satelliitin 654 000 kuvasta koostettu interaktiivinen kartta kertoo ainutlaatuisen tarkasti maapallon metsien muuttumisesta vuosina 2000-2012.

    Vihreä on metsää. Punainen kertoo metsän vähenemisestä, sininen lisääntymisestä, violetti sekä lisääntymisestä että vähenemisestä. Mustalla alueella ei ole metsää.

    Satelliittikuvista koottu metsäkartta kuvaa metsän PINTA-ALAN muutosta, ei siis esimerkiksi hiilivarannon muutosta.

    Huomatkaa säännöllinen punainen alue Kaakkois-Suomessa, ilmeisesti Asta-myrskyn tuhoama alue?

    Huomionarvoista on myös Suomen ja Venäjän rajan erottuminen selvästi Kaakkois-Suomessa vihreän värisävyn erojen vuoksi. Mistä tämä mahtaa johtua? Kai rajan takana tehdään samalla lailla avohakkuita?

  • Kurki

    Ei minulla ongelma ole paikan löytäminen, vaan kartan epätarkkuus verrattuna karttaikkunaan.
    Kun vertaa satelliittikarttaa, niin karttaikkunan kartat ovat uudempia, jopa 2 vuotta vahoja.
    Lisäksi tähän ei saa kiinteistöjen rajoja.
    Satelliitttikuva on vielä valjun värinen tai mustasävyinen riippuan elueesta ja kun zoomaa, niin maakohteet muuttuu epätarkoiksi eikä mitään yksityiskohtia voi havaita.
    Paremminhan karttaikkunasta aukot näkee.

    Puun takaa

    Tämä Metsäkartta onkin tarkoitettu yksittäisiä tiloja laajempien kokonaisuuksien metsävaramuutosten tarkasteluun.
    Ihmeen tarkalta näyttäisi kuitenkin vaikuttavan.

    Raimo

    Mielenkiintoinen kartta tämäkin.
    Sopivasti tarkastelemalla löytyy melkein ”metsänomistajan saappankokokin.”
    http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta

    Kurki

    Vaikka nyt parempi yhteys ja tehokkaampi kone, niin rakeen koko edelleen 20 ha.

    derHorst

    Itänaapurin puolella Kannaksella metsäiset alueet johtuvat mm. siitä, että niitä ei aikanaan vuosituhannen vaihteeseen saakka ja ilmeisesti tuon satelliittikuvan mukaan sen jälkeenkään saanut hakata aukeaksi tietyillä alueilla. Lähinnähän nuo tarkoittivat pääteiden varsia varsin laajalla pensselillä piirrettynä Pietarin ja Laatokan ympäristössä. Syyn voi jokainen armeijan käynyt arvailla, pohdiskelee asiaa ilmasuojan ja joukkojen naamioitumisen kautta.

    Eli legenda Venäjän tolkuttomista avohakkuista ei nyt ihan Suomen rajan pinnassa pidä paikkaansa. Jossakin syrjemmässä ehkä.

    puunhalaaja

    Harmi että näitä vanhoja ilmakuvia ei ole netissä kansalaisten käpisteltävänä.

    Aimo Jortikka

    Venäjällä näyttää Aasian puolella olleen suuria hakkuita, Kiina tietysti vetää sieltä puolen paljon puutavaraa plus metsäpaloissa palaa joka vuosi miljoonia hehtaareja.

    Timppa

    Ei ainakaan minua vetäisi hiljaiseksi vanhojen ilmakuvien tarkastelu, kun tiedän, että sieltä 1950-luvulta meidän metsien puusto on kaksinkertaistanut aukoista huolimatta ja kasvukin lisääntynyt 80 %.  Aukkojen vuoksi myös monet avoimien maastojen eliöt ovat runsastuneet.  Myös lahopuun määrä on moninkertaistanut.

    Puuki

    Kartan värierot voi johtua siitä , että Suomessa  (myös Ruotsissa) tehdään suht.paljon harvennushakkuita , avohakkuita vähän/vuosi ja ne on pienialaisia.  Muualla paljon vähemmän harvennuksia; avohakkuut näkyy täplittäisinä . Metsäautotieverkostokin tiheä, toisin kuin rajan takana.

    Venäjällä tehdään avohakkuita.   Kauempana kuin Suomen lähialueella,  varmaan juuri määräysten takia.  Junalla tulee sieltä tuontipuuta Suomeenkin kuljetuskustannuksiltaan edullisesti ( ei ostohinnaltaan) vähän kauempaakin.

    Aimo Jortikka

    Sieltähän löytyy eroon selitys

    Small-scale forestry is evident across Finland, resulting in a nearly uniform landscape of forest clearing and recovery. Russia has not yet logged forests on its side of the border, but clearings there are increasing and are much larger in scale. The streak of forest loss in the center of the image was caused by cyclone Dagmar in late 2011.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)