Keskustelut Puukauppa Metsäkaupan verot

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
 • Metsäkaupan verot

  Tein viime vuonna metsäkaupan, josta sain käteen 41400 euroa. Tuosta summasta on jo vähennetty ennakonpidätys 9490 euroa. Päälle tietenkin käsien läpi kulkeva arvonlisävero 11497 euroa. Veroehdotuksessa kohdassa ”Pääomatulojen tulovero” on summa 13258 euroa, mutta kohdassa ”Ennakonpidätykset pääomatuloista” on tuo edellä mainittu ennakonpidätys 9490 euroa. Sain em. summien välisen erotuksen mätkyjä, eli reilut 4000 euroa.
  Osaako joku valaista, mistä johtuu tuo neljän tonnin ero, kun muuta pääomaa ei ole?

 • Juippi

  Ennakkoon ei pidätetä 28% eikä tänä vuonna 30% tai 32%. Jos ei oo mitään vähennettävää niin tuo puukaupan tulo jää metsätalouden puhtaaksi tuloksi, josta vero lasketaan, teorias. Käytännös jokaisella lienee vähintään matkakuluja

  Vierailija

  Ennakonpidätys on pystykaupoissa 18%. Ilman vähennyksiä joudut maksamaan 28% veroja, eli ennakon ja lopullisen veron erotus on 10 %-yksikköä.

  putte

  Metsäkaupan tuloista ei tehdä ennakonpidätystä eikä se kuulu alvilliseen toimintaan lainkaan. Veikkaankin, että metsäkaupan sijaan oletkin tehnyt puukaupan. ”Läpikulkevan” alvisi määrästä voidaan päätellä puukauppatulosi olleen 49.987 euroa. Myös ennakonpidätyksen määrästä voidaan päätyä suunnilleen samaan summaan. Esitäytetyn veroilmoituksesi tuloveromäärästä taas voidaan päätellä verotettavan pääomatulosi olleen 47.350 e, joten olet tehnyt tuloistasi jotain vähennyksiä.

  Koska ennakkona peritty määrä ei ollut riittävä, loput määrättiin sinulle maksettavaksi jäännösveroina. Mätkyjä tuskin olet saanut, jos et ole jättänyt mitään tulojasi ilmoittamatta. Pääomasi määrä ei myöskään vaikuta tuloveroihisi lainkaan. Vain tulot vaikuttavat.

  tamperelainen

  Oletko varmasti huomioinut kaikki metsätilallisen verovähennykset?Tietysti jos käy suoraa kauppa metsän harvennuksesta puuyhtiön kanssa netissä eikä ole mahdollisuutta metsävähennykseenkään,niin ei niitä kuluja synny.Päätehakkuussa voisi käyttää menovarausta

  Leevi Sytky

  Menovaraus verotettavasta puunmyyntitulosta olisi ollut noin 7000 euroa. Tästä summasta olisit sitten vähennellyt tulevina vuosina kuluja. ( Muokkaus, istutus…)

  Korpituvan Taneli

  Tamperelainen:
  ”Päätehakkuussa voisi käyttää menovarausta ”

  Kaikista myyntituloista voi tehdä 15% menovarauksen.
  Muistaakseni kuikenkin vasta kun kun hankinnan työkuluvähennys ja metsävähennys on ensin tehty.

  Menovaurauksella saa hiukan valtiolta korotonta lainaa. toisaalta ellei menoja sitten myöhemminkään ole, pitää varautua maksamaan tuo laina, vero, poiskin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  Mätky nimitys tuli aikanaan merkitsemään arvioverotusta. Siis selaista verotusta, joka tehtiin kun verovellinen oli antanut puutteelliset tiedot tai verottaja ei uskonut annettuja tietoja.

  Jälkiveroa kannetaan, jos ennakot eivät vastaa todellisten verojen määrää.
  Palautuksia tulee kun ennakot ovat olleet liian suuria.

  Ennakkoveroa voi toki suurentaa itse, ettei tule yllätyksiä. Puun ostajalle vain kirjallinen ilmoitus käytettävän ennakkoprosentin suuruudesta.
  Ennakkoveroa voi myös laskea alaspäin, mutta se vaatii verottajalta paperin, jonka kyllä saa kun esittää kuluista selvityksen.

  Tämä jälkivero ei ansaitse ”mätky” nimitystä siksikään, ettei se tule mitenkään edes yllätyksenä. Veroilmoitusta täytettäessä pystyy kyllä laskemaan jälkiveron/palautuksen määrän kohtuudella. Ellei pysty itse, pitää käyttää ulkopuolisia osaajia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  metsä eemeli

  Kemaratuet on nyt verotettava metsätuloa,ei maksaja pidätä ennakkoon veroa ollenkaan.
  Tuli Astra myrsyn taimikorvaus.Ei ennakkoveroa ole pidätetty.Luki vain,että kemeratuki on verollista tuloa.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)