Keskustelut Metsänomistus Metsäkeskuksen rooli vuonna 2017

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)
  • Metsäkeskuksen rooli vuonna 2017

    Merkitty: 

    Mikä on metsäkeskuksen rooli vuonna 2017 ?

    Pistää miettimään tämän jälkeen:
    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711132200530402_u0.shtml?fb_comment_id=1708676572476191_1708783932465455&comment_id=1708783932465455#f7c000629f35ce

    Onko tiedot haettu metsäkeskuksen Aarni-metsävaratietojärjestelmästä vain Iltalehden käyttöön ?

    Toista oli läänin metsälautakuntien aikaan, silloin sentään valvottiin ja pidettiin ”jöötä”. Nykyisin ylläpitää turhaa toimintaansa valtion verovaroin vetämällä olemattomia hankkeita ja keräämällä tietoa Metsään.fi-verkkopalveluun, joka on täysin pa*ka tietojen luotettavuutensa puolesta.

    Ei muuta kuin ovet säppiin! Metsätiedot voi tilata toimijoilta, jotka osaavat ne tehdä. Valtio voi myös hankkia metsänomistajien koulutusta vaikka metsäalan kouluilta.
    Rahoituksen ja tarkastuksen voi jyvittää omaksi osastokseen.

    Iltalehden artikkeli osoittaa, että metsäkeskus ei ole enää metsänomistajien asioiden puolella.

  • mehtäukko

    Tähänhän tämä verovaroin toimiva sosialisointiperiaate tuossa toimii.

    Onse pirullista hivuttamista ties mihin liekaan.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäkeskusten viranomaistehtävät ja metsätiedon ylläpito sopisivat hyvin uusiin maakuntiin – siellähän muukin valtion alueellinen viranomaistoiminta ja elinkeinojen edistäminen tulevaisuudessa tapahtuu.

    jonssi

    Mikä vikana, julkisrekisterin tiedot ovat avoinna kaikille jos niitä ei erikseen kiellä? Ihan sama verotietojen kanssa. Kuka vaan voi halutessaan saada tiedot.

    Pinta-ala ei voine olla kateuden aihe, on siinä työtäkin.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Avoimuus on minusta nykypäivää ja Suomen metsäkeskus on mielestäni tänä päivänä hyvin hommansa hoitava laitos.Eikä ole väkeä palkkalistoilla pilvin pimein ,kuten oli  ”entisinä” hyvinä aikoina.Mitä  Iltalehden suurimpiin yksityisiin metsänomistajiin tulee,moni puuttui listalta,koska  lainhuudot usealla isolla tilallisella puolison kansa ym. järjestelyjä tehneet.

    Pete

    Omien tilojen osalta metsään.fi tiedot ovat hämmästyttävän hyvin ajantasalla varsinkin niillä tiloilla jotka on parin viime vuoden aikana laserkeilattu. Mies ja relaskooppi ei pääsisi yhtään tarkempaan tulokseen. Toisin kuin varmaan Seppä Seppo, niin minä koen saavani verorahoille kerrankin kunnon vastinetta.

    Visakallo Visakallo

    Metsäkeskuksen ja Metsähallituksen toiminnat alkavat muistuttaa toisiaan, eli muutetaan rahaksi kaikki mikä voidaan. Iltalehti on varmasti maksanut ihan kelpo summan noista metsänomistajatiedoista. Se, menikö rahat Metsäkeskuksen yhteiseen kassaan voikin olla taas eri juttu…

    Tolopainen

    Omistaminen on tilapäistä, metsät ovat lainassa tulevilta sukupolvilta, viidenkymmenen vuoden kuluttua näistäkään omistajista tuskin kukaan omistaa mitään. Metsänomistaja on yhtiöiden puuvarantojen hoitaja, laskevin hinnoin, oiskohan tuossa lista Suomen suurimmista pölkkypäistä. Monien omaisuudesta nuo metsät kuitenkin on vain pieni osa, on tietenkin joukossa muutama metsätalousyrittäjäkin, pari tuttuakin näyttää olevan listalla. Toinen ainakin on ostanut metsänsä ja saattaa puolet olla velkana, kun laajentumisvauhti on ollut kova ja tilastosta puuttuu aika paljon hehtaareja.

    pikkutukki

    Hienoa , että listalta löytyy aivan tavallisia ihmisiä , jotka ovat tarttuneet tilaisuuteen omalla riskillä . Puutteena isot omistajat , jotka jakaneet omistukset perheeseen ja yhtiöihin .  Näkipähän samalla parin hyvän kaverin hehtaarit ! En kadehdi !

    Tolopainen

    Meillä verojärjestelmä suosii niitä, jotka ostavat lisää metsää ja rankaisee niitä, jotka eivät osta. Toinen ei maksa veroja, vaan ostaa lisää pinta-alaa, tai maksaa huomattavasti vähemmän.

    jees h-valta

    Toloppa, mikähän oli juttusi pointti? Mielestäni tuo on nykyaikaan aika oikea tavoite johon myös verottaja on valjastettu. Sitähän on huudettu vuosikausia että tilakoot suuremmaksi. Keskimääräinen tila on edelleen 30ha. Että kyllä siinä vielä varaa isontaa on niille jotka metsää oikeasti haluavat omistaa. Ja sellaiseen veromuotoon pitäisi vielä pyrkiä että niitä pieniä plänttejä omaavat myisivät pois turhan metsälönsä. Näitä tuppaa liikaa tulemaan että se päätyy suojeluun kun aina jossain kohtaa tulee näitä piiperoita perijöiksi. Täällä Satakunnassa näyttää olevan suht tervepäistä metsänomistajaporukkaa kun tätä satavuotissuojelukaahotusta ei ole lauennut kuin yksi alle hehtaarin metsä. Sekin melkein asutusalueelta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)