Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

Esillä 10 vastausta, 1,301 - 1,310 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Parempi olisi ennakoiva taktinen suunnittelu: käydään ”oman” metsäasiantuntijan eli yhteistyökumppanin kanssa muutaman vuoden välein metsäsuunnitelman tai metsävaratiedon pohjalta läpi muutaman seuraavan vuoden hakkuut. Sen jälkeen metsänomistaja käy maastossa tarkastamassa, onko tarpeen tehdä valmistavia raivauksia ja onko järeys ja poistuma sen mukainen kuin on ennakoitu. Jos ei oma ammattitaito riitä, voi tilata maastokäynnin tai leimikon suunnittelun omalta mhy:ltä. En tiedä saako ilmaisia maastokäyntejä yhtiöiltä, mutta ainakin rahalla saa metsäpalveluyrittäjiltä.

    mehtäukko

    ”Onko tosiaan niin,..” Jos mo:lla on armoton rahapula tai muu syy, että hän vaatii ja ohjeistaa, hänellä on valtaa lakirajaan saakka. Pecf-sertille,ymp.- ja vesilaeille hän ei mahda mitään.

    Ilmainen tilakäynti kuuluu jäsenyyteen.

    Nostokoukku

    Elikkä ainakin Keski-Suomessa kaikilla ensiharvennuksia omistavilla on ollut armoton rahapula…

    mehtäukko

    Kukaan ei ole esittänyt syitä. Seuraus vain on ruodittavana.

    Nostokoukku

    Syy ja seuraus tahtovat vain kulkea käsi kädessä. Kuka tuossa äsken kirjoitti: jos maanomistajalla on armoton rahapula tai muu syy….?

    metsä-masa metsä-masa

    Kyllä se valvonnan puute, ja totuttu tapa motomiehillä on saanut epävirallisen hyväksynnän puunostajilta ja osalta maanomistajiakin,  hakata suositusten alapuolelle, kohti lakirajaa.

    Silloin kun metsään. fi- palvelua tuotiin info-ja koulutustilaisuuksilla työnantajien käytöön, ensisiaisena etuja oli se, ettei ostohenkilön välttämättä tarvitse tehdä maastotyötä entiseen malliin. Samaan aikaan ATK- sovellukset tarjosi uusia ohjelmakokonaisuuksia metsäkonttoreille, joka saattoi olla hyvä kehityksen suunta myös osalle metsäpäällilöistä.

    Kyllä Itä-Suomesskin on tullut ”suorittavan kertomaa” tyhjää lavettiajoa työmaalle, eikä sekään motivoi ekä lisää hyvän tekemistä, kiiseen keskellä !

    mehtäukko

    nostokoukku…”niin se oikeuttaa ostavan yhtiön koneurakoitsijan hakkaamaan kauppakirjaan merkityn kertymän välittämättä millaiseksi korjuukohde jää puuston osalta?”… itsehän tuota tinkasit, ja vastasin..”Onko tosiaan niin..”

    ”Syy ja seuraus tahtovat vain kulkea käsi kädessä”. Entä sitten? Kun on hanki maassa, syytä on turha vänkäillä puoleen tai toiseen. Sen jälkeen voi kuulustella asianosaiset…

    Marjametsä

    Nostona se, että kannattaa huomioida lakirajan ja suosituksen ero. Suosituksessa runkoluku/ha voi olla 300-600 suurempi kuin lakiraja, eli silloin kun lakiraja menee puhki, ollaan jo kaukana tavoitteesta.

    Nostokoukku

    No hyvä on. Jos kerran on kuten aikaisemmissa kommenteissa on todettu, että: valvonnan puute, totuttu tapa konemiehillä, puunostajien ja maanomistajien epävirallinen hyväksyntä, armoton rahapula ja jokin muu syy oikeuttaa hakkaamaan ensiharvennuksia vajaatuottoisiksi ja  metsälain vastaisesti, niin minun puolestani se käy. Mutta lopetetaan sitten näillä palstoilla keskustelu myös hiilinieluista ja monimuotoisuuden köyhtymisestä ja ainakin niiden arvostelu jotka niistä ovat huolissaan.

    Visakallo Visakallo

    Armoton täytyy rahapulan olla, jos sitä ensiharvennuksella aletaan hoitaa. Voi käydä niinkin, ettei se hoito auta.

Esillä 10 vastausta, 1,301 - 1,310 (kaikkiaan 1,930)