Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • mehtäukko

    ”Olisi näyttänyt samalla miten puomilla  tehdään koeala.”

    Tarkennetaan vielä, että puomin pituudella varmistetaan uloimpien epävarmojen puiden kuuluminen koe-alaan. Siten lukema on varmasti oikea.

    Tolopainen Tolopainen

    Luultavasti noita Metsäkeskuksen liian harvoiksi ilmoittamia kohteita ei maastosta löydy, eikä ne perustu maastokäynteihin. Oli vain profiilin nostoa. Ei virkamiesten aika noihin riitä. Metso hakemuksiakaan ei ehditä käsitellä kuin vuosien viiveellä

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tarkennuksena vielä että ollaan ymmärretty oikein: motokuski tsekkaa työtä tehdessään runkolukua, mutta sillä tavoitellulla runkoluvulla päästään myös pohjapinta-alan suhteen tavoitehaarukkaan?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Aina olen ostajan kanssa maastossa käynyt, aikaa heiltä on löytynyt kyllä. Samoin kaupat tehdään nykyisin aina kasvokkain. Ammattikuski sitten metsäharvennuksen toteuttaa, enkä ole vuosikymmeniin relaskooppia nähnyt kuin metsätaitokilpailijoilla käytössä.

    Jätkä

    mehtäukko:”Olisi näyttänyt samalla miten puomilla  tehdään koeala.”

    Tarkennetaan vielä, että puomin pituudella varmistetaan uloimpien epävarmojen puiden kuuluminen koe-alaan. Siten lukema on varmasti oikea.”

    Koealoja mitattaessa (Varsinkin pienillä aloilla) – rajatapuksissa on senttipeliä, kuuluuko jotkut rungot puoliksi, vai enemmän / vähemmän koealaan. Jo yhden / kahden rungon tulkintavirhe tuottaa syhteellisen suuren eron huolimattomasti – tai huolellisesti tehdyn mittauksen välillä.

    Eipä ole tainnut mehtäukkokaan milloinkaan raahautua tarkistamaan rajatapausten kohdalla, onko runko puoliksi sisällä vai ulkona. Kun ei ole, niin kyse ei ole mittauksesta!

    En usko metsäkeskuksen toimihenkilöiden fuskanneen tarkistusmittaustensa kanssa. Oikein tehdystä kontrollista pitäisi aina löytyä maastoonkin tehdyt ”paalut”, joihin on merkattu koealan numero ja päivämäärä.  Eli tarkastusmittauspisteiden tarkistamista varten nuo pitää löytyä. Kontrolli-friikit niitä ovat kuitenkin heti kyselemässä, ei niitä voi hilseestä vetää.

     

    Metsuri motokuski

    Eikös se ole helppo tarkistaa rajatapaukset.  Jos koura ei osu niin on ulkona,  jos osuu on mukana. Ei pitäisi olla monimutkaista. Yleensä kokenut kuski osaa helposti sanoa riittääkö puomi johonkin puuhun vai ei. Ei tarvii paljon kokeilla.

    mehtäukko

    ”riittääkö puomi johonkin puuhun vai ei.”,- on käytännön työmaalla todellakin näin. Ei siellä taivastella ”puoliksi vai enemmän – teorioilla.

    Mutta 15 m:n puomin lonkottelusta voi arvailla Jätkän ilmeen kopissaan, kuin peräruiskeen antajalla…

    suorittava porras suorittava porras

    Palataan aiheeseen näkökulmasta ,joka vaatii lähempää tarkastelua.

    Kuinka suuri osuus tarkastuksen kohteeksi joutuneista harvennuksista on saanut kaupan yhteydessä kemeratukea ja mikä on ollut hakkuukertymä/ha huonosti menestyneillä kohteilla?

    Olisi tutkivalle journalismille töitä. Jos kaikki olisvatkin yllättäin tukimahdollisuuden omaavia kaupankohteita , voisi syitä huonoihin tuloksiin hakea vähän muualtakin ,kun liian isoista koneista.

    Tuossa muuten jo ammattilaiset totesivatkin, että konekantaan on turha odotella muutoksia pienempään suuntaan, koska rahoittajaa niille ei ole löytynyt tähän mennessäkään.

    Jätkä

    On todettava, että kun on Mittauksia ja ”mittauksia”, niin heiluvan puomin ja heilahtelevan kouran mittaus on yhtä tyhjän kanssa. Ne eivät täytä mitään kriteeriä, varsinkaan kun mopokuski vääntää koneen keskinivelen mutkalle.

    Puhutaan täälläkin neljän metrin ongenvavasta tai riu`ista, mutta puolen aarin ympyrän säde on vain 399 cm. Myös puolirungon laskenta on tarkkaakin tarkempi homma. Tuossa puolen aarin ympyräkoealassa jokainen runko vastaa 200 runkoa/ha, puolikaskin jo satasta, Näitähän eivät kone-Hemmot käsitä.

    Nimimerkillä Tuhansia koealoja mitanneena; pinta-alat 1/4 :sosa aaria, puoli aaria, aari, kaksi aaria, viisi aaria, kymmenen aaria jne. Mittauksia runkoluvun ja MM -saksien kanssa, mutta aina ohjeen mukaan.

    (Kun koura hipaisee 11 metrin päässä, lasketaan mukaan) -Ei tarvitse selittää enempää, kyseessä ei ole mittaus!

     

    Metsuri motokuski

    Oletko miettinyt jätkä että missä se 399 cm keppi pidetään:  mahan päällä  jalkojen välissä vai missä, että se tarkka mitta saadaan. Onko lihavan ja laihan mittaajan ero merkittävä ? Vai onko joka toisen mittauksen tehtävä lihava ihminen ja toisen laihan. Sillähän on merkitystä ihan yhtä paljon kun konehemmot linkuttaa konetta mittauksessa.  Kannattaa pohtia.

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 1,930)