Keskustelut Metsänomistus Metsälehden metsätila-laskuri…

Tämä aihe sisältää 26 vastausta, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Hannu Liljeroos 1 kuukausi, 4 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)
 • Metsälehden metsätila-laskuri…

  Käypääkä kokeilemassa, ihan mielenkiintoinen. Voipi vertailla mitä tuli maksettua / mitä maksaa nyt. On tietysti myös työkalu ostoon-myyntiin…

 • sitolkka

  Liikaa. Siinä helppo vastaus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lähempänä oikeaa kuin UPM:n laskuri, joka mielestäni yliarvioi.

  sitolkka

  Kaikki arviot ovat yliarvioita kun puun hinta ja sen kehitys on mitä on.

  Visakallo Visakallo

  Laskuri antoi tosi korkean hehtaarihinnan, vaikka laittoi motit ja tukkiprosentin nollaksi.

  Puuki

  Ei mitään realistisia arvioita osaa ilmoittaa laskuri.  Viihdekäytössä voi toimia mutta ei muuten.

  Metsänmies

  Laitoin tilalaskuriin pikkutilan, jonka osti viime vuonna. Antoi yli kaksinkertaisen hinnan, mitä maksoin. Vertasin vähän mitä yleinen hintataso on meidän suunnalla. Laskuri antaa korkeamman hinnan, mitä todellisuus on.

  Berza

  Kokeilin 10 ha palstaa, missä ei puustoa.

  Hinnaksi tuli 15700 e 🙂

  Ilmeisesti laskee olettamasta, että palstalla on hoidettu taimisto.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kokeilkaa UPM:n laskuria myös: kumpi antaa isomman arvion? Entä SE:n laskuri? Minun kokeilussani SE ja Metsälehti olivat aika lähellä toisiaan. Maaseudun Tulevaisuudellakin taitaa olla omansa.

  Puuki

  Laskuri nappaa jonkin keskihinnan alueella tehdyistä kaupoista. Ei ole muuta yhteyttä todellisuuteen. Ei ota huomioon esim. metsänhoidollista tilannetta tai muutakaan hintaan vaikuttavaa.   Yhdellä palstalla näytti n. 30 % alempaa hintaa kuin on pystypuuston nettokantohinta yhteen laskettuna. Ostopuolella varmaan kannattais esittää laskurin lukemia, jos huijata haluaisi.

  Teillä muilla taitaa olla myyntipuolen asetukset tuossa laskurissa 🙂 ) .

  Planter Planter

  Ymmärtäisin, ettei laskuri olekaan tarkoitettu palstalla kirjoittavien ammattilaisten, puoliammattilaisten tai muuten aktiivisesti metsiään hoitavien käyttöön. Varmasti pystymme itse arvioimaan.

  Varmaan on tilausta mahdollisimman yksinkertaiselle laskurille, jolla uudet metsänomistajat, esim. metsää perineet, voivat arvioida ja vertailla  edes +- 30% haarukassa metsän arvoa.

  Kun metsään.fi palvelussa on aika tarkat tiedot metsätiloista ja tilojen puustosta, niin olisi kätevää, jos metsälehden laskuriin voisi syöttää sellaiset tiedot, jotka näkyvät suoraan metsään.fi palvelussa.

  Pinta-ala ja kokonaispuusto näkyvät, mutta koko tilan tukkiprosenttia ei taida olla laskettuna? Kuvioluettelosta sen saa laskettua, mutta voi olla työläs. Kasvupaikan määrityskin (terminologia) on vähän erilainen laskurissa. Asiaa tuntemattomalle voi olla epäselvää, onko se metsään.fi palvelun  karkea tai keskikarkea kangasmaa nyt rehevää vai ei.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)