E Keskustelut Metsänomistus Metsälehden metsätila-laskuri…

Tämä aihe sisältää 14 vastausta, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi A.Jalkanen 3 tuntia, 57 minuuttia sitten.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Metsälehden metsätila-laskuri…

  Käypääkä kokeilemassa, ihan mielenkiintoinen. Voipi vertailla mitä tuli maksettua / mitä maksaa nyt. On tietysti myös työkalu ostoon-myyntiin…

 • sitolkka

  Järjetöntä kun ajattelee, että Suomessa saa maksaa ihan pikku tilkusta sen millä Virosta sai satojen hehtaarien kartanon 1990-luvulla. Ja se puun hinta on muuten Virossa paljon parempi ja Suomessa mataa menneiden vuosikymmenten tasolla.

  Puuki

  Varmaan on tilausta mahdollisimman yksinkertaiselle laskurille, jolla uudet metsänomistajat, esim. metsää perineet, voivat arvioida ja vertailla  edes +- 30% haarukassa metsän arvoa.

  Kun metsään.fi palvelussa on aika tarkat tiedot metsätiloista ja tilojen puustosta, niin olisi kätevää, jos metsälehden laskuriin voisi syöttää sellaiset tiedot, jotka näkyvät suoraan metsään.fi palvelussa.

  No joo. Voin olla liian kriittinenkin.  Tukkipuuprosenttia ei näy metsään.fi : ssä mutta se on kuitenkin yksi oleellisimmista tiedoista laskettaessa tila-arvioitakin.  N.  60 -70 % heitti laskurin arvio tuossa yhdessä palstassa ms:sta laskettuun arvioon.

  Justeeri

  Planter kaipaili sellaista ohjelmaa , joka käyttäisi hyödyksi metsään.fi tietoja,

  sellainen on olemassa, toimii taulukkolaskenta (excel) alustalla.

  Voipi kysellä tuolta metsamantu@gmail.com

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Käsittääkseni metsäyhtiöiden ilmaiset laskurit käyttävät juurikin metsaan.fi tietoja. Kokeilemistani SE:n laskuri antoi pienimmän tuloksen ja samalla realistisimman.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)