Keskustelut Metsänomistus metsäliitto osuuskunta jäsenyys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
  • metsäliitto osuuskunta jäsenyys

    Kannattaako metsäliiton jäsenyys? Löytyykö palstalta tyytyväisiä jäseniä?

  • Tolopainen

    Päinvastoin osuuskorot nousevat huonoina aikoina kun korot nousevat. Oma pääoman luontoisen rahoituksen arvo nousee myös.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Mitä siitä seuraa jos ei tarjoa leimikkoa sopimuskumppanille. Ei yhtään mitään.”

    Näin toki onkin, mutta on korrektimpaa toimia sopimuksen mukaisesti, eli antaa mahdollisuus tehdä tarjous.

    kitsas

    Ok, siis huonoina aikoina yhtiön tehdessä nollatulosta osuustuotot nousevat – ”rahoituksen” hankkimisella on hintansa. Jos nollakoron aikana jäsenosuudelle kaupataan 6% korkoa, niin mitä mahtaa korko olla, kun euribor on luokkaa 5%.

    Pörssiyhtiöt jakavat osinkoa yleensä sen mukaan miten on jaettavaa. Jotenkin tuo sääntö kuulostaa järkeenkäyvämmältä.

    Tolopainen

    Miksi euribor joskus olisi 5%. Korosta päättää EKP, miksi se alkaisi hölmöksi. Korkeat korot eivät enää koskaan palaa. Raha on nykyisin  pelkkää paperia jota voidaan laskea liikkeelle rajattomasti. Enää esim. jenkkilässä ei edes kerrota julkisuuteen paljonko rahaa on markkinoilla. Määrät ovat niin järkyttävän isoja.

    harrastelija harrastelija

    Voisin laskea itseni suhteellisen ”tyytyväiseksi asiakkaaksi”! Puun hinta riippuu paikasta ja henkilöistä. P-P:n suunnalla SE oli kauppakumppani, koska lähinn’ä oli Oulun tehtaat ja ostomieskin oli aktiivinen.

    Kainuussa Kajaani Oy, sittemmin UPM oli ensisijainen lauppakumppani, koska tehtaat olivat vieressä.

    Metsäliiton jäsenyys alkoi aktiivisesti parikymmentä vuotta sitten ja sopimusjäsenyys sitten, kun UPM:n lopetti käytännössä ostotoiminnan paikkakunnalla.

    Tarjouksissa MG on ollut jo vuosia paras, kun otetaan bonuksetkin huomioon. Sijoitusmielessä tykkään 6-7 %:n koroista varovaisena sijoittajana. SE:n tähtitilille on tarjottu vain 3 %:a. Jälkeenpäin ajatellen Metsä Board olisi ollut paras pörssikohde – tosin jonkin verran sieltä on tullutkin.

    Puuki

    Päinvastoin osuuskorot nousevat huonoina aikoina kun korot nousevat.

    Voihan sitä itseään huijata noinkin.  Jos ja kun korot nousee , myös inflaatio% nousee. Reaalikorko on eri asia kuin nimelliskorko, jonka sijoituksesta tms. saa.

    Muistaakseni Metsäliiton maksama osuusmaksun nimelliskorko oli aikoinaan, kun inflaatio% oli 4-5 %:n kieppeillä, suunnilleen sama kuin nykyäänkin.

    Ja kyllä se peruskorko voi nousta. Nytkin USA:ssa se on jo yli 3 %.

    Osuuskunnan osakkaat on omalta osaltaan vastuussa tuloksesta, joten huonoina aikoina osuusmaksun korkokin joustaa alaspäin. Niin se vain menee.  Osuuskunnan konkurssitilanteessa ( jota ei ole tässä Ml:n tapauksessa näköpiirissä) sen jäsenet saa viimeisenä saatavansa (tai tavallisesti ei saa niitä ollenkaan).

    Tee Ström

    Jätkä:osuusmaksulle maksetaan kohtuullinen korko.

    Eikö tuo Metsäliiton maksama osuuskorko ole hiukan enemmän kuin kohtuullinen. Jos suoraan sanotaan, se on ollut he…tin kova korko viimeiset 20 vuotta ja miksei sitä ennenkin.

    Köppäkynsi

    Jos Metsäliiton maksama osuuskorko on kova, niin miten kova on 20 % osuuskorko. Sellaistakin tällä hetkellä on saatavissa.

    Tolopainen

    Sopivalla puukaupan ajoituksella Metsäliiton korko 2v aikana on yli 20%,kun huomioidaan pääomabonus ja korkoa korolle. Ekonomistit voivat lakea tarkemmat prosentit.

    Aika harva piensaha pystyy tarjoamaan kokonaispakettia jossa päätehakkuuala uudistetaan ja myös kuluista saa bonusta. Omistajan toimiksi riittää pelkkä sähköinen allekirjoitus. Ei tuo oman metsän hoito ole sen vaikeampaa kuin yhteismetsän, jos ei halua mitään tehdä.

    harrastelija harrastelija

    Tuo 15 %:n pääomabonus on aika hyvä vaikka siitä myöhemmin joutuisi maksamaan veroakin sen 30 %.

    Alkuvuosituhannella Metsä Boardin kurssi oli 0,20 €, pörssi näytti riskianalyysissä punaistaja. ML maksoi silti samanlaista osuuskorkoa! Nyt MB:n kurssi kävi lähes 10 €:ssa!

    Uhrauksia MG on joutunut tekemään, paperikoneet on myyty pois – no se ei ollut uhraus, mutta Fray Bentosin (Botnia 2009) myynt UPM:lle oli. UPM on tahkonnut vuosittain sellutehtaalla kovaa tulosta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)