Keskustelut Metsänomistus metsäliitto osuuskunta jäsenyys

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • metsäliitto osuuskunta jäsenyys

  Kannattaako metsäliiton jäsenyys? Löytyykö palstalta tyytyväisiä jäseniä?

 • jees h-valta

  Toloppa ja harrastelija oikeassa. Kyllä Metsäliitto on hyvä metsäkumppani ja tuottoisa. Aloittaja voi huoletta alkaa jäseneksi. Voi sitten karsia samantein turhia metsäalan jäsenyyksiä. Kuten minä tein.

  Puuki

  Miten Tolopaisen ”kuluista saa bonusta” toimii ?   Olen ollut siinä luulossa, että niitä puun myynnin bonuksia voi käyttää mh-kuluihin eikä toisinpäin.  Mutta mitä tulee firmojen mh:n hintoihin , niin näyttää niihin kuuluvan se ”bonuslisä” , joka ei ole mo:n lisätuloa. Ainakin tarjousten perusteella siltä näyttäisi.

  Inflaatio oli joinakin vuosina 2000-luvulla  ~ 3-4 % (joskus taisi olla yli 4%;kin). Jos silloin sai 6-7 % koron sijoitukselle tai osuuspääomalle , se ei ihan vastaa nykyistä tilannetta, kun inflaatio% on n. 1,5 .  Mutta tottahan se on, että heikompi puun myyntihinta kompensoituu aika hyvin osuusmaksujen korkoina, ellei sitten laske niin, että muualta saa saman tai paremman koron.

  jees h-valta

  Jospa ja jospa ja puukillahan niitä ainakin tässä osuuskunta-asiassa tuntuu piisaavan.

  Puuki

  Mitä tarkoitat jh-v ? Eikö mainostamista saisi yhtään arvostella tosiasioilla?

  Vai onko se kauppamiehellä niin että mainoslauseet on aina ykkösenä ja todellisuus saa jäädä paremman päämäärän takia taka-alalle?

  Tolopainen

  Ei taida jotkut olla perillä ihan kaikista eduista. S ryhmässä saa bonusta ostoista niin myös ML:ssä.

  Puuki

  Joo, en tunne Ml:n bonusasiaa perinpohjin. Mutta bonukset ym. maksaa lopulta kuluttaja omasta pussistaan ostamiensa tuotteiden ja palveluiden hinnassa.  Sama näyttää olevan Ml:llakin käytäntö.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)