Keskustelut Metsänomistus Metsämaan kiinteistövero?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)
 • Metsämaan kiinteistövero?

  Pienen suopalstan (osa)omistaja kertoi saavansa jatkuvasti kiinteistoverolapun. Muuta kiinteistöä ei omistuksessa ole. Keskustelurinki ei ottanut uskoakseen moista. Joku oli tietävinään, että selitys on pinta-alan pienuus (alle 2 ha). Mahtaako asialle olla parempaa selitystä?

 • MaalaisSeppo

  Kyseessä ns elinkelvoton tila. Liian pieni metsätilaksi.

  sipu-s

  Mikä lienee logiikka, että ns. elinkelvottomasta tilasta pitää maksaa kiinteistöveroa?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko siinä palstalla ollut joskus mökki, on kuulenna sitkeä homma saada verottaja uskomaan että purun jälkeen uutta ei tule.

  Ei todellakaan ole nitään pikkupalstojen kiinteistöveroa. Kiinteistövero edellyttää rakennusta tontilla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sipu-s

  Kyseessä on pieni palsta keskellä suota. Tiettävästi ei ole mökkiä ollut, ainakaan miesmuistiin. Oudompi juttu on.

  Puuki

  Alle 2 ha luetaan verottajan puolelta tontiksi, josta menee kiinteistöveroa maapohjasta.  Rakennuksesta sitten oma k-veronsa, jos sellainen on .

  kitsas

  Puukin kanssa samoilla linjoilla. Mikäli siellä ei ole rakennusta ja omistajlla on muitakin metsäpalstoja, niin puhelinsoitolla pitäisi maksusta eroon päästä. Mutta jos on rannalla tai taajamassa, niin silloin tulisi arvioitavaksi, että lieneekö potentiaalinen tontti. Otaksun, että kuvatussa tilanteessa maksusta eroon pääsee, kunhan vain selvittää tilanteen verottajalle.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kinnteistöverolapun mukana tulee selvitys kiinteistöstä ja sen rakennuksista.

  Haja-asutusalueen tonteissa on muutenkin se ristiriita, että niiden arvot ovat moninkertaisia, käypään arvoon verrattuna. Maaseudulla kun mökki puretaan pois, niin tontin arvo saattaa olla jopa negatiivinen. Ei kasva puuta, eikä kelpaa pelloksi. Silti verottaja on luokitellut sen melko kalliiksi tonttimaaksi. Tontin arvo pitäisi perustua sijaintiin, eikä päällä olevan rakennuksen arvoon.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kitsas: ”…Mikäli siellä ei ole rakennusta ja omistajlla on muitakin metsäpalstoja, niin puhelinsoitolla pitäisi maksusta eroon päästä. ….”

  Ei kai nyt hyvänen aika maapalasta suolla tule tontti vain sillä perusteella että se on tarpeeksi pieni? Jos pitää olla muutakin maata saadakseen kiinteistöveron pois, niin johan olis taas kirveellä töitä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sipu-s

  Kiitos Kitsas!

  Totta vieköön: kurppaisen suopalstan toinen pää rajautuu mutaiseen ojaan, joka tuossa kohdassa on jo saaanut joki-nimityksen. Palstan ympärillä on edelleen laaja suo joka puolella eikä tietä lähelläkään, mutta ilmiselvää tonttiainestahan se on.

  Kiitos kommentoijille, aina jotain uutta oppii.

  pihkatappi pihkatappi

  Me ostettiin valtiolta kerran yhdellä kaupalla sekä 30ha metsätila ja siitä lohkaistu itsenäinen rekisteriyksikkö 0,2ha jokivarsi tontti. Maanmittauslaitos yhdisti nuo samaksi tilaksi, eikä maksanut paljon, muistaakseni reilu satanen. Aloite yhdistämiseen tuli Maanmittauslaitokselta, eli kysyivät käyttötarkoitusta tuolle tontille ja päädyimme yhdistämään kiinteistöverosta johtuen, kun joessa tuo kohta ei mitään unelmaa ole.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)