Keskustelut Metsänhoito Metsän haravointi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Metsän haravointi

  Kyllä minua niin hävettää, kun en ole osallistunut muiden metsänomistajien  tavoin metsieni haravointiin.

  Täytyy kyllä huomenna korjata tilanne ja mennä haravakauppaan.

  Minkälainen harava lienee paras ?

  Vosikohan vanhalla hevosharavalla traktorin peräään asennettuna suoriutua omasta osuudestani ?

 • jees h-valta

  Niin, mitenkähän tämä mahtanee sopia yhteen piiperoitten lahosutun tarpeen suhteen? Pitääkö nyt kuitenkin kaikkien äänestää ”populisteja”, uskon että jo lähiaikoina tuo harava löytyy jonkun puolueen mainoksissa ja saatetaan jopa korruptiona jakaakkin toriteltoilla.

  Nimetön

  Kymppiuutisisa Truppi (mailman viisainmies) äskön esitteli Ameriikalaisille Suomalaisten metsän haravointia, oisko kummiskin tulkin syy joka ei Trumpille  Niinistön juttuja osannut kääntää?

  Yrjölän Ärjy

  Metsää olen haravoinut kuluvana viikonloppunakin lähes 8 tuntia. Ei tahdo muuten päästä kuusentaimet voitolle heinän seasta. Haravoidessani olen toki miettinyt, että heinän kulottaminen voisi helpottaa työtäni. Olen kuitenkin tyytynyt fiskarsin kaksitoista piikkiseen rautaharavaan. Eli kokemukseni perusteella suosin suomalaista rautaharavaa.

  Tolopainen

  Suomalaiset ovat aina osanneet käyttää haravaa. Ei suinkaan metsissä vaan pelloilla. Heinäpelloilla pyörtänöt piti haravoida. Oltiin niin visuja ja heinistä oli yleensä pula kettalvella se oli tiedossa. Se oli sitä aikaa kun karja sai vielä kunnollista rehua eikä maito maistunut happamelle heinälle kuten nykyisin.

  harrastelija

  Ärjyä komppaan, koska haravointia olen itsekin tehnyt metsän alun auttamiseksi! Olen kuullut ja lukenut valituksia varsinkin etelästä päin, että kuusen taimet tukehtuvat, jos heinäystä ei suoriteta!

  Tolopainen

  Voiko suurvallan presidentti olla noin typerä herää kysymys. Kieltää ilmastomuutoksen ja kehoittaa haravoimaan metsiä. Ei ole millään mitään väliä. Sellainen kansa kuin on johtaja kin. Lapsellisia jenkit ovat aina olleet, menevät sunnuntaisin kirkkoon ja viikot tappavat terroristeja lennokeilla toisella puolen maapalloa ja leikkivät olevansa uskovaisia.

  jees h-valta

  He sentään vain leikkivät uskovaisia. Suomalaiset osa jopa uskovat ja ovat silti yhtä pöljiä tai jopa pöljempiäkin. Ilmastomuutokseenkin uskoo näköjään Toloppakin kuten moni muukin suomalainen. Minäkin uskon että lämpenee mutta aivan maapallomme omalla säädöllä. Toivottavasti jatkuu.

  r.ritva

  Eilen radion aamupäivän uutisoinnissa tuo -metsän haravointi-voi miten iloisen naurun sain aikaan.Pitää joskus joku ilonpilkahdus sentään uutisoinnilta tulla.Hyvä oli lähteä pariksi tunniksi kiertelemään käsittelyn alla olevaa aluetta.Sieltä sitä harvoimista voisi tehdä hymy poskessa.Oli mehukkaita suppiloitakin saatavissa.

  Tietysti tätä nyt hehkutetaan,vitsinä.Näikö sanoja edes kuunnellut mitä sanottiin.Ei muuta kuin haravoimisiin.

  KeLo

  Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

  Uuden Suomen juttu Trumpin haravoinnista:

  Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

  Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheellisen tulkintaan hänen puheistaan.

  Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.

  Rake” liittyy muun muassa hakkuutähteen korjuuseen (esim. energiapuuksi) ja maanpinnan käsittelyyn, joita voidaan käyttää paloherkän materiaalin poistossa, Packalen kirjoittaa

  Erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoi tänä aamuna Uudelle Suomelle, että Trumpin käyttämä termi on ymmärrettävä. Hän oli sen heti ymmärtänyt, kun uutinen alkoi levitä.

  ”Supervallan johtajan ajatus on ihan oikea ja periaatteessa termikin on ihan oikea. Trump on puhunut ihan asiaa. Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että Suomi on otettu esimerkiksi”, erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoo Uudelle Suomelle.

  Suomessa ”rake-operaatiot” näkyvät teiden varsilla isoina kanto-, latvus- ja oksapinoina etenkin hakkuuaukkojen lähellä.

  ”Ne ovat niitä Trumpin tarkoittamia ’haravoituja puita’. Homma ei tapahdu haravoimalla suomalaisessa teknologiassa, vaan ne siinä hakuun yhteydessä kasataan ja kuljetetaan tien varteen. Pohjois-Amerikassa korjuuteknologia on erilainen”, Laitila sanoo.

  Planter

  Harava (rake), haravointi (raking). Metsään liittyvä ”haravointihaku” antaa mm. alla olevia tuloksia.

  Raking the slash into windrows  Raking the slash into windrows

   

  https://sites.google.com/site/pntwilson/_/rsrc/1358732069209/stick-raking-and-bulldozers/Stick%20Raking%203.JPG?height=300&width=400

  Stick raking

  https://www.researchgate.net/profile/Glenn_Stewart5/publication/258521757/figure/fig1/AS:339906049134597@1458051326024/Excavator-with-slash-rake-windrowing-a-site-logged-by-contour-tracking.png

  Excavator with slash rake windrowing

  http://www.centralstation.net.au/wp-content/uploads/2018/04/4.1-Stick-raking-copy.jpg

  Stick raking

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)