Keskustelut Metsänhoito Metsän omistaminen,yrittämistäkö?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
  • Metsän omistaminen,yrittämistäkö?

    Sukupolven vaihdosten lahja veron alentamisesta on puhuttu pitkään. Jostain syystä metsän omistajat unohtavat poikkeuksetta sanan ”lahja” keskustellessaan asiasta.
    Nyt oli Metsäradiossa haastateltavana iäkkäämpi nainen , joka luovuttaa metsänsä pojalleen. Hänkin kaipasi lahja veroon kevennystä. Toimittajan kysyessä että miten hän työskentelee metsä ”yrityksessään” ? Nainen takellen vastasi : lapsen lapset vievät tällä hetkellä paljon aikaa ja pojan maatilallakin täytyy tehdä johto hommia. Hommaan MHY:n tai metsä firman urakoitsijan töihin metsään. Myrsky ja myyrä tuhoja kyllä itse seuraan säännöllisesti. Aikamoista yrittämistä siis.
    Saman kaavan mukaan voitaisiin puhua pörssi osake yrittämisestä, warrant yrittämisestä ja asunnon vuokrauksen yrittämisestä. Niihinkin olisi lahja veron alennus tervetullut!

  • Rane

    Niin,jos investoi teettämällä urakoitsijalla metsässään töitä niin silloin otta taloudellisen riskin ja sehän kuulostaa ihan yrittämiseltä.
    Mikä tässä on ongelma?

    Gla

    Toisaalta metsän lahoittamisen helpottaminen vähentää vapaille markkinoille päätyviä metsätiloja, mikä vaikeuttaa muiden metsätaloutta harjoittavien toimintaa. Miksi jokin ryhmä pitäisi asettaa eriarvoiseen asemaan muihin nähden, kun markkinatalouteen pyritään?

    Nimim. Ei perintometsiä tiedossa

    Kuitupuunkasvattaja

    Varmasti ihan oikeita tuotto- ja pinta-alahahmotelmia Harrastelijalla.

    Yrittämisen ei kuitenkaan tarvitse olla välttämättä päätoimista ja silti yrittäminen voi olla aivan aitoa yrittämistä kuten yhtiömuotoisessa toiminnassa. Monella metsäyrittäjällä on munat ainakin kahdessa korissa. On koneurakointia, maataloutta, asennusliikettä jne.

    K.Moilanen

    Samoilla linjoilla Gla:n viestin kanssa. Tieto siitä että voi verotehokkaasti jättää omaisuutta jälkipolville metsiä ostelemalla voi toki motivoida tilakoon kasvattamiseen, mutta eikös loppuviimeksi pyrkimys ole saada puuta tasaisesti markkinoille ja metsätalousmaa taloudellisesti tehokkaaseen käyttöön. Siihen taitaa sitten olla luvassa kirittäjäksi kiinteistövero metsämaalle.
    Muistelen George Soroksen tokaisseen jotain sen tapaista että markkinatalouteen luottavan olisi luontevaa kannattaa 100% perintöverotusta.

    Rane

    Puun työntäminen tasaisesti markkinoille ei ole välttämättä merkki hyvästä yrittämisestä.Kun uutisista seuraa miten muu yritystoiminta kuin maa-ja metsätalous reagoi huonoihin aikoihin ja aleneviin hintoihin,niin kyllä tuotantoa supistetaan,väkeä lomautetaan ja investointeja lykätään.
    Kun hinnat ja kysyntä paranevat niin sitten vasta pannaan kierroksia masiinaan.

    Timppa

    Ranelle. Eipä niitä lehmiä voi jättää lypsämättä tai viedä teurastamoon vaikka maidon hinta tippuu. Jos se joskus nousee, niin ei olekaan ”tuotantolaitosta”, jos se on viety lahtipenkkiin.

    Vähän sama se on metsänkin kanssa. Jos et ajallaan hakkaa, niin kyllä myöhemmin voi olla vaikea löytää kunnon myytävää.

    Eihän metsänomistus ole kuin erittäin harvassa tapauksessa yrittämistä. Normaalisti se on sijoittamista.

    torppari

    aiemmin oli keskusteluissa ettei metsää kannata ottaa lahjaksikaan kun verottaja vie kaiken..

    Jätkä pätkät

    Normaalipidolla ollut talousmetsä kestää esim parin vuoden viiveen käsittelyssä, ellei hinta ole sopiva.
    Yleensä myynnin lykkääminen vuosikausiksi on näyttänyt jälkikäteen katsottuna huonolta tempulta.
    Tosin kunnossa oleva metsä kasvaa joka vuosi muutaman lisäprosentin.

    Korpituvan Taneli

    Torppari:
    ”aiemmin oli keskusteluissa ettei metsää kannata ottaa lahjaksikaan kun verottaja vie kaiken..”

    Joo, silloinhan me Metsuri Motokuskin kanssa Lupasimme jalomielisesti ottaa kaikenlaiset maa lahjoitukset vastaan, olimme jo sopineet senkin miten Suomen jaamme. Sitten siihen kiilasi joku savolainen ja eteläsuomalainen väliin.
    En tiedä onko muut saaneet niitä lahjoituksia, mutta minulle asti ei vielä ole tullut yhtään.

    Piikki on edelleen auki!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    K.Moilanen

    @Rane: juu huonosti tuli ilmaistua. Tarkoitin tasaisen puuvirran olevan kruunun tavoitteena näissä isompiin tilakokoihin ja yrittäjämäisempään toimintaan ohjailevilla vero sun muilla muutoksilla. Omasta sammakkoperspektiivistä ei teollisuuden tasainen puuvirta vaikuta päätöksenteossa, mutta huomannut että myytävää tulee tarjottua hanakammin kun lisämaan ostoon on tullut haettua pankista rahoitusta. Kovin tasaisesti ovat ainakin minulta halunneet rahansa takaisin vaikka olen kuullut joillakin olleen niin kovaa osaamista että pelkillä koroilla pääsevät kymmenen vuotta. Jos olisin maatilkut velattomana perintönä saanut niin ei olisi metsävelan lyhennystarve puun myyntejä tasoittamassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)