Keskustelut Metsänhoito metsänhoitaja, metsänhoito

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • metsänhoitaja, metsänhoito

  Merkitty: 

  Käytetäänkö muissa kielissä tällaista termiä kuin hoitaa samalla tavoin kuin Suomessa.  Mennään metsään hoitamaan metsää,,, ja mennään hoitamaan potilasta sairaalaan?  Mulla ei ole tuota kielien osaamista.

 • Naarasteeri

  Kymmenisen vuotta sitten metsänomistajaksi tultuani sain verotoimistosta kirjeen, jossa ammatikseni oli merkitty ”puunkasvattaja”.

  No sitten menin pankkiin asioille, ja pankkineiti kyseli ummet ja lammet niin kuin nykyään täytyy pankkien tehdä.  Tuli ammatista puhe niin sanoin että puunkasvattaja. Virkailija ei tiennyt moista ammattia olevankaan  ja ehdotti metsätalousyrittäjää. Minä sanoin, että pannaan vaan puunkasvattaja, on sellainen varmasti olemassa kun verotoimisto on sen kerran päättänyt.

  Samassa haastattelussa kysyttiin vuosituloja ja menoja. Sinä vuonna oli ollut vain vähän puunmyyntiä, joten menot olivat suuremmat kuin tulot.  Virkailija sanoi, että ei niin voinut papereihin merkitä. Minä vakuutin, että on minulla säästöjä, otan sieltä, näkeehän neiti. Ei auttanut. En muista suurennettiinko tuloja vai pienennettiinkö menoja mutta balanssiin päästiin.

  Visakallo

  Virossa on minun virallisiin tietoihin merkitty ammatiksi metsatalupidaja, eli vastaisiko se meillä metsätilallista.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)