Keskustelut Metsänhoito Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)
  • Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

    Terve! Minulla on ajatuksena perustaa toiminimi ja aloittaa sivutoimisena yrittäjänä erilaiset metsänhoitotyöt. Alkuun ei ole tarkoitus tehdä suurta tuottoa vaan kerätä satunnaista asiakaskuntaa metsänomistajista ja päästä pikkuhiljaa metsänhoitotyöhön kiinni ja oppia alasta. Ajattelin käydä nykyisen työn ohessa metsänomistajille suunnatun metsäalan perustutkinnon (koulutus 2v), josta saa varmasti alkuun hyvät lähtötaidot. Varmaankin myös jotain yrittäjyyteen liittyvää koulutusta kannattaisi harkita, vaikka toiminta pientä olisikin.

    Kaipaisin hyviä neuvoja mitenkä alaan pääsee hyvin kiinni ja kuinka työvälineiden ja varusteiden hankinnat kannattaa tehdä ja mitä kaikkea saa vähennettyä verotuksessa.

  • harrastelija harrastelija

    $ Kuka ottaa vesurimiehen töihin hintaan +30€/h+alv? Kyllähän se niin on, että, kun töihin menee niin siellä pitää jotakin tapahtua. Vesurilla tuskin tapahtuu.
    Lähetetty: 20 h, 40 min sitten
    Lähettäjä: Puuhastelija $

    Ei se aina tarvitse kuulua pärinää, että tulisi jotain jälkeä !
    Monet sadat hehtaarit tuli nuorena raivatuksi vesurilla. Viimeisin muun työn ohella 1970-luvulla kävin läpi 66 ha kotipalstan.

    Eläkkeellä aurausviittoja 3000 – 5000 kpl/v ihan noin työn ilosta. Tosin kyllä siinä pääsi jopa palkoille – ja talvirenkaat auton alle 🙂

    Vesurin kanssa on helpompi tutustua metsään ilman korvasuojia ja onhan tuo raivaussahan kanssa kömpelömpi kuleksia metsässä.
    Suosittelen välillä vesurinkin kokeilua 🙂

    Tolopainen

    Aika vaikea aloittaa työuraa yrittäjänä olipa ala mikä hyvänsä. Työ pitäisi aloittaa työntekijänä tai harjoittelijana. Ennen kun raivaukset tehtiin vesureilla, niitä tekivät työporukat, joita veti joku kokeneempi metsuri, jolloin sai työnopastuksen samalla.
    Metsätyö ja raivaus ovat sopiva harrastus, mutta ei niillä nykyisin elä. Ei ainakaan raivauksilla, yleensä niitä tekevät eläkeiän kynnyksellä olevat jäähdyttelijät, taitavat olla suurimman osan vuodesta päivärahalla. Keväisin tekevät istustöitä, johon ei omia työvälineitä paljon tarvita ja työnkin oppii raivuuta nopeammin.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Vedenkestävä älypuhelin on melkein pakkohankinta. Paperikarttoja minäkään en ole vuosiin käyttäny. Kartat on puhelimessa ja karttaselaimella näät metrilleen missä oot. Kyllä nuo nauhoituksetkin on katoavaa sorttia, ei kenelläkään ole aikaa raivaajia varten rajailemaan, itse pitää pärjätä. Naapurin puolelta ei tarvitse raivata kun näät puhelimelta rajat. On tää aika muuttunu siitä ku ihmeteltiin miten päin tätä karttaa pidetään ja missä kohdalla sitä itse ollaan. samaiten navigointi työmaille ja tarvittaessa paikkatietoikkunan käyttöä. Riittävän iso näyttö niin sekin onnistuu tienpäällä. Enää ei voi eksyä tai vahingossa raivata naapurin puolta. Ei kompassia tai kartanlukusuunnistustaitoakaan tarvia enää opetella.

    jees h-valta

    Joka älypuhelimesta saa vedenkestävän laittamalla minigrip-pussiin.

    Puuhastelija

    Vaikka olenkin täysi puuhastelija on minulla yleensä kaksi moottorisahaa tai raivaussahaa työmaalla. Illalla on parempi korjata ja päivällä sahata. Vuosien saatossa on käynyt useita kertoja, että joku osa on kesken päivän hajonnut.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Eilen hämmästyin taas Itsekkin gepsin tarkkuudesta ku tein tontin nurkkaa, puhelimeen mukaan seison nyt nurkalla, jaa tossahan se on metrin päässä jaloista oranssi kuutio kuusialikasvos alla. Kyllä se metrin luokkaa on aukeilla alueilla ainakin on. Voi olla tarkempikin mut pikselit on isoja tarkempaan tutkiskeluun.

    Tolopainen

    Löytyykö jostain ilmainen karttaohjelma, josta näkyy tilarajat.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kotikoneella, tabletilla ja puhelimella näkee paikkatietoikkunasta mut ei gepsiä saa siihen vissiinkään. Karttaselain on tabletille ja puhelimelle missä on gepsi tuki ni 1kk ilmainen 3kk 10euroa ja kokovuos 40e.

    markules

    Ammatti Raivoojaa lukiessa on kuin omia ajatuksiaan lukisi, vaikka kokemusta itellä vielä aika vähän. Yhden kerran kun palkollisena raivasin puoli tankkia väärällä puolella rajaa, opin olemaan tarkkana. Vaikka miten tein tarpeeseen hyvän jäljen rajan takana, sai metsänomistaja ilmaisen työn lisäksi usean sadan korvauksen työnantajaltani. Sen jälkeen on ollut karttaselain puhelimessa. Nykyään jos raja on hukassa, teen hieman varman päälle gepsistä huolimatta.

    Vielä kun olisi muillakin toimeksiantajajilla metsägroupilla käytössä olevan bitappsin kaltainen sovellus puhelimeen. Minusta se helpottaa koealojen ottamista huomattavasti.

    Nyt mietityttää lähinnä autokysymys. Ihan hyvin olen pärjännyt perheautollani toistaiseksi, mutta kun ei oikein ole vetoauto niin taimikuljetuksia ajatellen pitäis varmaan hankkia auto. Itse koen että en tarvitsisi erillistä autoa yritystoimintaan vaan juuri raivoojan mainitsemat crosscountry farkut hoitais perheauton ja työauton hommat. Esim. Octavia scout tai Leon X-perience. Niissä olis hieman lisää maavaraa, arkoja paikkoja suojattuna ja neliveto. Tietysti myös hintaa.

    Puuhastelija

    Muutamalla satasella saa kelvollisia työautoja ja ei haittaa, vaikka tulee vähän lommua kylkeen. Nuilla nykyautoilla ei kyllä kehtaa mennä kovin huonoille teille. Osat on pirun kalliita. Parilla tonnilla saa varsin maastokelpoisia pelejä, mutta yleensä ne mitään ajonautintoja ole.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)