Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitomaksu Mhy 2015 e ?.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
 • Metsänhoitomaksu Mhy 2015 e ?.

  Pakollinen metsänhoitomaksu kannetaan viimeisen kerran tänä syksynä,jos ministeriön lakiesitys sellaisenaan hyväksytään.Vuosi 2014 eletään Mhy.-kentässä vanhoilla säästöillä(vararahastot).

  Millainen v.2015 vapaaehtoisen jäsen maksun tulisi olla,jotta metsänomistajat olisivat valmiit sen maksamaan.Jos myös MTK:n jäsenmaksua yhdistykset joutuvat perimään,on vaarana että maksu tulee kynnykseksi olla yhdistyksen jäsen.

  Olisiko jäsenmaksu kaikille sama,vai olisiko syytä porrastaa tilakoon mukaan?. Oma mielipiteeni olisi esim.kolmiportainen maksuluokkajako.Pienen metsälön omistaja tuskin 50e enempää valmis maksamaan. Isomman tilan maksu oltava isompi,muttei montaa sataa euroa,

  Metsänhoitoyhdistysten tulonsa hankittava palveluiden katteesta,joiden tulee olla metsänomistajille kilpailukykyisiä kustannustehokkaita.

 • metsänvartija

  Itse siirryn Metsä Groupin leiriin.

  Kaikki palvelut löytyy.

  Aukusti

  ”Metsänvartijan” esittämä malli on hyvä!

  Itse en ole tarvinnut MHY:n apua pitkiin, pitkiin aikoihin. Paperihommat oppii kyllä itsekin tekemään. Ja eiköhän ne byrokraattiset hommat muutenkin vähene.

  metsänvartija

  Ex-pinta-ala verollisen elämä on helppoa.

  Vain kuluja verotukseen. Siirtymäaikakin meni taxfree…

  Sijoitustilallakin tehdään vaan metsänhoitotöitä. Näin vältetään työn verotus ja työn sosialistiset kustannukset. Omaa työtä ei tosin voi vähentää verotuksessa, kulut sen sijaan voi.

  Kasvukausi alkamassa ja kasvuahan ei veroteta, vaan myyntiä.

  Ensiharvennustulot saisivat olla verovapaita, tulisi nekin tehtyä.

  Puun takaa

  Käykö jatkossa niin, että metsänomistajien asiat ovat kyllä ennätysmäisen hyvin, mutta puita ei enää osta kukaan?

  metsänvartija

  Tässähän on selva markkinarako metsätalousyrittäjälle.

  Metsänomistajaa ei rasiteta veroluonteisella maksulla. Puukaupasta tehdään se 15 % varaus, sen verran takaisin metsään.

  jees h-valta

  Puuntakunen kummasti väänsi kommenttini. Miten tuo on tulkittavissa mhy-kielteiseksi jos yritän saada toimintamalliin muutoksia. Tuo linja ei toimi vaan tasapuolinen pienimmästä isoimpaan palvelu tai sitten ei mitään. Jos mhy ei palvele se kuopataan. Koska on metsäpalveluyritykset ja isojen firmojen vastaavat jotka palvelevat yksilöllisesti. Nyt jo tuuli on aivan vastainen ja mhy kuivuu kokoon kovaa kyytiä ja mtk-uhka vain varmistaa joukkopaon heti kun aisalta saa alas hypätä ilman ”linnareissua”.

  Puun takaa

  Metsänhoitoyhdistyksistä saattaa Ruotsin tapaan tulla metsäyhtiöiden puunhankkijoita ja niiden metsänhoitopalvelujen tuottajia. Pörssi- ym. suuret yhtiöt pyrkivät virtaviivaistamaan toimintojaan ja toimimaan mahdollisimman pienellä omalla organisaatiolla. Tästähän on esimerkkejä vaikkapa suurilla rakennusliikkeillä.
  Aika näyttää miten meillä kehitys metsäpuolella menee.

  jees h-valta

  Niin varmaan.Yhtiöittämisiä isot kyllä harrastavat ja alihankkijoiden käyttöä mutta tuo nyt vain ei pitkän vääristyneen valtakunnan tilanteen vuoksi mene tässä asiassa noin. Isot ovat pikkuhiljaa tehneet kustannustehokkaan ja palvelevan organisaation joka toimii nyt jo voitollisestikkin. Tämä on tapahtunut aikana jolloin mhy-väki veti vielä veroturvattuja sikeitä luolissaan. Pudottiin ja nyt ero on iso.
  Valitan, en usko ihmeisiin. Ja nyt tarvitaan jo ihmettä että mhy nousee noista ohi.

  Puun takaa

  Metsänhoitoyhdistyksiä on kieltämättä monentasoisia. Osa niistä on jo osannut ennakoida tulevaa järkevillä fuusioilla ja hyvinkin markkinaehtoisella toiminnalla.
  Ainakin meilläpäin yhdistys on hoitanut jo pitkään satojen tuhansien mottien energia- ym. puiden sopimuskorjuut vuosittain. Siinä sivussa on aina mennyt muutama miljoona puuntaintakin maahan muita hoitotöitä tietenkään unohtamatta.

  Metsäkupsa

  Palstalaisten vastauksista päätellen Metsä-Groupille avautumassa markkinarako palvelutarjonnan lisäämiselle. Metsänomistajien omistamat yhdistykset ja yhtiökö pääkilpailijat palveluiden tarjoajina metsänomistajille.Kuinkakohan yksityiset metsäpalveluyrittäjät markkinoita löytävät, mahdollisesti yhtiöiden ja yhdistysten alihankkijoina.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)