Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
 • Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

  Ote Metsäkeskuksen uutisesta, josta myös linkki alla:

  ”Viimeinen metsänhoitomaksu verovuodelta 2013 kannetaan metsänomistajilta loppuvuodesta 2014. Tämän jälkeen metsänhoitoyhdistykset perivät jäseniltään tavallisia jäsenmaksuja. Metsänomistajat hakevat metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyttä ja ilmoittavat eroamisestaan yhdistyslain mukaisesti.”

  http://www.metsakeskus.fi/web/10156/27?artikkeli=1840340

  Mhy:n sivuilta ei löydy yhdistyksien sääntöjä. Tietääkö joku onko mhy:llä säännöissään pykälää, jonka mukaan irtisanomisessa olisi karenssiaika? Jäsenyys pitänee irtisanoa siten, että se astuu voimaan tämän vuoden puolella välttyäkseen ensi vuoden jäsenmaksulta.

 • jees h-valta

  Mihinkähän (kun ei perustellut) hemputtaja perustaa ettei yksityinen palveluntarjoaja voisi tehdä mhy:tä pareen niiden hommat?
  Itse olen varma että pystyy ja tekeekin.

  Hiluxmetsuri

  Niin. MHYistä on kehittymässä yksityisiä palveluntarjoajia…

  Gla Gla

  Jees: ”Mihinkähän (kun ei perustellut) hemputtaja perustaa ettei yksityinen palveluntarjoaja voisi tehdä mhy:tä pareen niiden hommat?
  Itse olen varma että pystyy ja tekeekin.”

  Riippuu siitä, mitä asiakas haluaa. Yksityinen voi tehdä joitain asioita paremmin, toisaalta taas mhy:n vapaaehtoisenakin laaja jäsenpohja ja paikallistuntemus on merkittävä kilpailuetu.

  Jos joku on saanut huonoa palvelua mhy:n taholta, se ei ole tae yksityisen toimijan paremmuudesta. Aivan kuten koivujen alla hyvin kasvaneet kuusetkaan eivät todista niiden kasvavan koivujen alla paremmin kuin vapaassa tilassa.

  Ainoa keino selvitä niin mhy:n kuin yksityistenkin kanssa on pitää päätösvalta omissa käsissä. Silloin mhy on aivan erinomainen työkalu asioiden hoidossa. Poikkeuksia tietysti voi olla, jos alueen toimihenkilö ei ole tehtäviensä tasalla. Se ei kuitenkaan anna kattavaa kuvaa mhy:stä organisaationa. Mutta jos on ulkoistanut päätöksenteon muille, on turha syyttää muita, jos lopputulos ei vastaa omia mieltymyksiä. Etenkin Jessen tapauksessa näkemykset poikkeavat niin suuresti useimpien muiden näkemyksistä, että lottovoiton veroinen todennäköisyys on tällaisessa toimintatavassa onnistumisella.

  jees h-valta

  Sitten on se ”lottovoitto” osunut kohille kun yksityinen on pystynyt toimimaan jopa kiitettävästi. Mhy ei edes välttävästi.

  jees h-valta

  Sivujatkohuomautuksena että juuri tämänpäivän keskusteluissa on ilmennyt ettei ainakaan MG täällä suunnilla ole suinkaan supistamassa vaan äijiä palkataan lisää jopa ihan aika henk.koht. erityispalvelu-ajatuksella.

  Vierailija

  Sellaistakin on väläytelty, että Mhy ja MG tulevat tiivistämään yhteistyötään mm. puunhankinnassa, eli palaisimmme aikoihin entisiin. Saattaisi kyllä horjuttaa Jessen mielenrauhaa tällainen lähentyminen.

  Gla Gla

  Jees: ”Sitten on se ”lottovoitto” osunut kohille kun yksityinen on pystynyt toimimaan jopa kiitettävästi. Mhy ei edes välttävästi.”

  Miksi olet ulkoistanut metsiisi liittyvän päätöksenteon muille?

  jees h-valta

  En ole ulkoistanut enkä sitä kyllä aio ulkoistaakkaan. Siksi juuri yksityinen. Mhy siihen kovasti pyrki mutta aika pian totesivat ettei kannata yrittää ja jättivät rauhaan.

  jees h-valta

  Seuraavan kokouksen aiheena on muuten myös Mhy:n liittäminen Mtk:n jäsenyyteen. Jos se menee siellä läpi aion erota mhy:tä välittömästi.

  jees h-valta

  Ja vierailijalle vielä että eihän se yhteistyö esim. puunhankinnassa varmaan ole ollenkaan pois suljettu vaihtoehto. Metsäpalvelusopimusasiakkaat nostetaan vain aivan eri leiriin ja heille näillä näkymin palkataan aivan omat uudet sekä puunostaja että palvelunhoitaja.
  Tämän mhy-yhteistyön tavoite on hoitaa muut ulkopuolella olevat sattumapuunmyyjät sieltä kautta. Ei ollenkaan huono juttu sinällään.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)