Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

  Ote Metsäkeskuksen uutisesta, josta myös linkki alla:

  ”Viimeinen metsänhoitomaksu verovuodelta 2013 kannetaan metsänomistajilta loppuvuodesta 2014. Tämän jälkeen metsänhoitoyhdistykset perivät jäseniltään tavallisia jäsenmaksuja. Metsänomistajat hakevat metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyttä ja ilmoittavat eroamisestaan yhdistyslain mukaisesti.”

  http://www.metsakeskus.fi/web/10156/27?artikkeli=1840340

  Mhy:n sivuilta ei löydy yhdistyksien sääntöjä. Tietääkö joku onko mhy:llä säännöissään pykälää, jonka mukaan irtisanomisessa olisi karenssiaika? Jäsenyys pitänee irtisanoa siten, että se astuu voimaan tämän vuoden puolella välttyäkseen ensi vuoden jäsenmaksulta.

 • Santtu

  Odotin kyllä enemmän Mhy lailta, mutta nyt kävi lakia uudistaessa, että lakia ei kumottu, vasta viiden vuoden päästä ajateltiin metsänomistajajärjeston olevan valmis normaaliin yhdistys toimintaan ja laki voidaan kumota lopullisesti ja vallan saisi yhdistyksen jäsenet.

  Niin, metsänhoitoyhdistysten säännöt nettisivuille, ei kai niitä edes voi salata. Vai, olisiko yhdistysten toimintakertomus jotenkin parempi paikka paikka tiedottamiseen.

  Puun takaa

  ”Seuraavan kokouksen aiheena on muuten myös Mhy:n liittäminen Mtk:n jäsenyyteen. Jos se menee siellä läpi aion erota mhy:tä välittömästi.”
  Lähetetty: 25.03.2014
  Lähettäjä: jees h-valta

  Mikäs se maalaistalon pojan noin jyrkästi laittaa ajattelemaan?

  jees h-valta

  Kun se mtk ei vain ole sattunut koskaan olemaan pienviljelijän eikä talonpojan puolella. Isot herrat leikkii isoisia eikä pienistä ole juurikaan piitattu. Ja se näkyy nyt maaseudulla. Vai onko kenties puuntakunen eri mieltä näkymistä?

  Puun takaa

  Aikamoista mielikuvitusta vaatii, että maaseudun autioituminen olisi mtk:n aiheuttama.
  Eiköhän ilmiö ole aivan yleismaailmallinen.
  Suomi ei onneksi ole tässäkään suhteessa lähellekään pahimmasta päästä.

  jees h-valta

  Niinpä, aikamoinen ”edunvalvoja” on pientilallisella ollunna. Kyllä edelleen suurinpiirtein sama tahti jatkuu. Ja isotkin jo kuupahtavat taakkansa alle. Aikamoista mielialattomuutta ken ei syy/seurausyhteyttä tuottajajärjestöön pysty yhdistämään. Erinomaisia Brysselin juoksupoikia sanon minä.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)